Covid antigén panel

Szolgáltatások

Sars Cov 2 antigén gyorsteszthez mintát vesz le egy kék köpenyes egészségügyi dolgozó

A SARS-CoV-2 antigén gyorsteszttel a jelenleg fennálló fertőzés vizsgálható.  Az antitest (ellenanyag) vizsgálathoz képest, amely legpontosabban azt mutatja ki, hogy valaki átesett-e már a fertőzésen, ez a teszt pontosabb választ ad arra, hogy jelenleg fertőzött-e a páciens.

Fontos tudnivaló, hogy ez a teszt azért a PCR tesztnél kevésbé érzékeny. Előnye azonban, hogy nem kell hozzá komolyabb háttérlabor és költséghatékonyan, 20 percen belül eredményt kapunk. 

Hogyan kell készülni a tesztre?

FONTOS: Az antigén teszt előtt 2 órával már NEM szabad:

  • Semmilyen ételt fogyasztani
  • Semmilyen folyadékot inni (vizet sem)
  • Dohányozni
  • Rágózni
  • Gargarizálni
Covid 19 antigén gyorsteszt egészségügyi maszkon elhelyezve

Hogyan zajlik a teszt?

A vizsgálat az orr illetve garatnyálkahártyáról levett mintából történik.

 

Mennyi idő alatt van eredmény?

20 percen belül van eredmény.

 

Mi történik, ha pozitív az eredmény?

Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív” vagy „nem értékelhető” lehet.

„Pozitív” teszteredmény esetén megerősítésként PCR elvégzése mérlegelendő.
A „negatív” eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal a fertőzés fennállásának lehetőségét, COVID gyanú esetén mindenképpen PCR vizsgálat végzése mérlegelendő.
„Nem értékelhető” eredmény esetén a vizsgálat ismétlése javasolt.

 

Kiknek ajánljuk?

  • Aki egészségesnek érzi magát, de visszatér a munkahelyére, és önmaga, vagy munkahelye szeretne választ kapni arra, hogy fertőző-e.
  • Aki egészségesnek érzi magát, de családja, gyermekei visszatérnek a korábbi közösségekbe, és önmaga vagy a közösség szeretné tudni, hogy fertőző-e.
  • Aki egészségesnek érzi magát, de kénytelen fokozott rizikójú rokonokkal, ismerősökkel érintkezni.
  • Akiknek pl. orvosi beavatkozás, munkavállalás, külföldi utazás előtt negatív COVID-19 antigén tesztre van szükségük.
  • Munkáltatóknak, akik szeretnék tudni, hogy van-e munkavállalóik között Covid-19-el fertőző.

Felhívjuk figyelmét, hogy a gyorsteszt nem alkalmas a hatóság által kért PCR vizsgálatok kiváltására (pl. karantén alóli felszabadítás, műtét előtti kivizsgálás).

Kérjük, a szolgáltatásokkal kapcsolatos Fontos információkat is olvassa el!

A szolgáltatás ára: 12.000 Ft

Fontos információk

Tisztelt páciensek, kedves érdeklődők!

Sajnos a koronavírus továbbra is velünk van, és bár megkezdődött a vakcináció (egyelőre az egészségügyben dolgozók és az idősek körében), központunk területén 2021-ben is az alábbi szabályok maradnak érvényben:

1. Kötelező a megfelelő anyagú maszk, illetve annak szabályos használata. A maszknak takarnia kell a szájat és az orrot is. Kérjük, hogy viseljék a maszkot az egészségügyi előírásoknak megfelelően.

2. Kötelező kézfertőtlenítés a bejáratnál, illetve a recepciós pultoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítő adagolóknál.

3. A recepciós pultoknál kötelező érintésmentes testhőmérséklet mérés történik.

4. Munkatársaink és a többi páciens megóvása érdekében is kísérőt ne hozzanak magukkal, kizárólag csak nagyon indokolt esetben. Kísérők az intézmény területén kívül, az épület aulájában tudnak várakozni, ha nagyon szükséges.

5. A váróteremben egymástól minél nagyobb távolságban tartózkodjanak. Itt kizárólag csak a soron következő vizsgálatra érkező betegek várakozzanak.

6. Légúti megbetegedés (köhögés, légszomj) vagy lázas állapot esetén vizsgálatot nem végzünk, kérjük, ilyen panaszok esetén ne jöjjenek vizsgálatra, illetve minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot a családorvosukkal. Ilyen jellegű panaszok ellátásával eleve nem foglalkozunk.

Amennyiben változás következik be a továbbiakban, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és közösségi oldalainkon.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Újbuda Medical Center