Véralvadás kiegészítő panel

A D-dimer, azaz a fibrin degradációs termékek egyike a vérrögképződést követő, lebontó folyamatban jön létre. A D-dimer mérést követően derül ki, hogy a páciensnél van-e olyan tényező, ami a szervezet véralvadási mechanizmusát a normálisnál nagyobb mértékben aktiválta.

A D-dimer (fibrin degradációs termék) teszt a vérrög képződéssel járó betegségek, illetve állapotok diagnosztizálását, adott esetben kizárását segíti elő.

A vizsgálat olyan esetekben javasolt amikor a páciens betegsége, illetve tünetei akut, vagy krónikus vérrögképződést idéznek elő (pulmonális embólia, mélyvénás trombózis), valamint egyéb trombotikus állapotok illetve kezelések megfigyelésének és ellenőrzésének céljából.

Ajánlott a vizsgálat elvégzése akkor is, ha a páciens trombózis kialakulása szempontjából fokozott kockázati csoportba tartozik. A trombózis kialakulásának kockázatát növelheti a túlsúly, mozgásszegény életmód, dohányzás, fogamzásgátló tabletta szedése, valamint a terhesség is.

Mit vizsgálunk?

D-dimer

 

Fontos tudni:

Ezen vizsgálatok kizárólag hétköznap 06:30 – 11:00 között végezhetőek el, nem szükséges éhgyomorra lenni, lehet előtte enni-inni.

Időpont foglalás

A csillaggal (*) jelölt részek kitöltése kötelező.