Kinesio tape felhelyezése

Szolgáltatások

Kinesio tape szalag felhelyezése szakember segítségével

Talán különböző sporteseményeken, vagy a tévében, esetleg egy-egy ismerősén láthatta már ezeket az érdekes “színes szalagokat”.

Főleg mozgásszervi panaszok esetén alkalmazzuk, például izomhúzódás, túlerőltetés, de akár a kismamák pocakjára is felhelyezhető, ami csökkentheti az utolsó hónapok derékfájdalmait is.

Különlegességét az adja, hogy a támasztás ellenére nem „kapcsolja ki” az izmokat, ízületeket, így Ön szabadon mozoghat.

Hogyan is működik?

A kinesio tape egy elasztikus szalag, így a létrejövő „húzás” hatására mind a nyirokkeringés, mind a vérkeringés fokozódik, mely csökkenti a fájdalmat, valamint segíti a szervezet öngyógyító folyamatait.

Kinesio tape segít panaszai enyhítésében

Gyakran kérdezik, hogy a különböző színű tapek más hatásúak-e? A más-más színű tapek összetételükben és erősségükben ugyanolyanok. A színterápiás hatásuk viszont más és más. A következőkben a teljesség igénye nélkül bemutatjuk az egyes színek terápiás hatásait.
A kék színnek nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása van. A zöld szintén nyugtató hatású, amely hat az immunrendszerre is. A citromsárga élénkítő hatású, a narancssárga pedig serkentő.  A pink lazító hatást fejt ki, így az izmokat is relaxálja. A bézs szín semleges, amelyet gyakran alkalmazunk, mivel kevéssé feltűnő.

Mi is fog történni Önnel, ha ellátogat hozzánk kinesio tape felhelyezésre?

Az első találkozás során kikérdezzük a panaszairól, majd megvizsgáljuk a fájdalmas területet. Ezt követően felhelyezzük a tapaszt, ami körülbelül 3-5 napig marad fenn. Természetesen zuhanyozhat, fürödhet vele, de minél tovább áztatja, annál rövidebbé válik az élettartama. Abban az esetben, ha ez idő alatt bármilyen bőr irritációt tapasztal: viszketés, kiütés stb., akkor vegye le, és tisztítsa meg az érintett területet!

Mindenképp érdemes megfogadnia a következő jó tanácsokat! A kinesio tape felhelyezése előtt érdemes szőrteleníteni az adott területet, ugyanis a szőr csökkenti a tape élettartamát, valamint a hatásosságát is.
Abban az esetben, ha korábban valamilyen krémmel bekente, akkor azt legyen kedves lemosni, mivel a zsíros bőrt sokkal nehezebb ragasztani.

Amennyiben további kérdései vannak, vagy időpontot foglalna, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére!

A szolgáltatás ára: 1 területre: 4.000 Ft | 2 területre: 7.000 Ft | 3 területre: 8.000 Ft

Fontos információk

Tisztelt Pácienseink!

Központunk telefonon változatlanul elérhető hétfőtől-vasárnapig 06:30-20:30-ig. Telefonszám: 06 (1) 243 1010
Bejelentkezésre kizárólag telefonon keresztül van lehetőség, kérjük, személyesen ne jöjjenek be érdeklődni, időpontot kérni Központunkba. Előzetes időpont egyeztetés nélkül nem fogadunk és nem engedünk be pácienst Központunk területére.

Központunkban az alábbi szolgáltatásokat (képalkotó diagnosztikai vizsgálatok) továbbra is végezzük, csökkentett nyitva tartás mellett:
 – CT-vizsgálat
 – MRI-vizsgálat
 – ultrahang-vizsgálat
 
Ezen vizsgálatokat kizárólag bizonyos napokon végezzük, melyről telefonon kérhetnek tájékoztatást. Egy hétnél előbbre nem adunk előjegyzést.
A vizsgálatokat kizárólag szakmailag nagyon indokolt esetben végezzük csak el, a vizsgálatokra történő jelentkezések feltételei továbbra is változatlanok.
 
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérőt ne hozzanak magukkal, kizárólag csak nagyon indokolt esetben. A váróteremben kizárólag a soron következő vizsgálatokra váró páciensek lehetnek csak bent, egymástól minél nagyobb távolságban.
 
Légúti megbetegedés (köhögés vagy légszomj) vagy lázas állapot esetén vizsgálatot a veszélyhelyzet ideje alatt nem végzünk, kérjük, ilyen panaszok esetén ne jöjjenek vizsgálatra, illetve minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot a családorvosukkal.
Központunk bejáratánál automata kézfertőtlenítőt helyeztünk el, illetve a mosdókban automata szappanadagolók találhatóak, ezek használatával mindannyian hozzájárulhatunk a járvány megfékezéséhez.
 
Más szolgáltatásainkat (járóbeteg szakrendelések, laboratóriumi vizsgálatok, szűrővizsgálatok, egyéb) bizonytalan ideig szüneteltetjük.
Amennyiben változás következik be a továbbiakban, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és közösségi oldalainkon.
 
Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!
Újbuda Medical Center