Kinesio tape felhelyezése

Szolgáltatások

Kinesio tape szalag felhelyezése szakember segítségével

Talán különböző sporteseményeken, vagy a tévében, esetleg egy-egy ismerősén láthatta már ezeket az érdekes “színes szalagokat”.

Főleg mozgásszervi panaszok esetén alkalmazzuk, például izomhúzódás, túlerőltetés, de akár a kismamák pocakjára is felhelyezhető, ami csökkentheti az utolsó hónapok derékfájdalmait is.

Különlegességét az adja, hogy a támasztás ellenére nem „kapcsolja ki” az izmokat, ízületeket, így Ön szabadon mozoghat.

Hogyan is működik?

A kinesio tape egy elasztikus szalag, így a létrejövő „húzás” hatására mind a nyirokkeringés, mind a vérkeringés fokozódik, mely csökkenti a fájdalmat, valamint segíti a szervezet öngyógyító folyamatait.

Kinesio tape segít panaszai enyhítésében

Gyakran kérdezik, hogy a különböző színű tapek más hatásúak-e? A más-más színű tapek összetételükben és erősségükben ugyanolyanok. A színterápiás hatásuk viszont más és más. A következőkben a teljesség igénye nélkül bemutatjuk az egyes színek terápiás hatásait.
A kék színnek nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása van. A zöld szintén nyugtató hatású, amely hat az immunrendszerre is. A citromsárga élénkítő hatású, a narancssárga pedig serkentő.  A pink lazító hatást fejt ki, így az izmokat is relaxálja. A bézs szín semleges, amelyet gyakran alkalmazunk, mivel kevéssé feltűnő.

Mi is fog történni Önnel, ha ellátogat hozzánk kinesio tape felhelyezésre?

Az első találkozás során kikérdezzük a panaszairól, majd megvizsgáljuk a fájdalmas területet. Ezt követően felhelyezzük a tapaszt, ami körülbelül 3-5 napig marad fenn. Természetesen zuhanyozhat, fürödhet vele, de minél tovább áztatja, annál rövidebbé válik az élettartama. Abban az esetben, ha ez idő alatt bármilyen bőr irritációt tapasztal: viszketés, kiütés stb., akkor vegye le, és tisztítsa meg az érintett területet!

Mindenképp érdemes megfogadnia a következő jó tanácsokat! A kinesio tape felhelyezése előtt érdemes szőrteleníteni az adott területet, ugyanis a szőr csökkenti a tape élettartamát, valamint a hatásosságát is.
Abban az esetben, ha korábban valamilyen krémmel bekente, akkor azt legyen kedves lemosni, mivel a zsíros bőrt sokkal nehezebb ragasztani.

Amennyiben további kérdései vannak, vagy időpontot foglalna, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére!

Kérjük, a szolgáltatásokkal kapcsolatos Fontos információkat is olvassa el!

A szolgáltatás ára: 1 területre: 4.000 Ft | 2 területre: 7.000 Ft | 3 területre: 8.000 Ft

Fontos információk

Tisztelt páciensek, kedves érdeklődők!

Központunk területén jelenleg is az alábbi szabályok vannak érvényben mindenki számára:

1. Kötelező a megfelelő anyagú (sebészi, FFP2, FFP3) maszk, illetve annak szabályos használata. A maszknak takarnia kell a szájat és az orrot is. Kérjük, hogy viseljék a maszkot az egészségügyi előírásoknak megfelelően.

2. Kötelező kézfertőtlenítés a bejáratnál, illetve a recepciós pultoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítő adagolóknál.

3. A recepciós pultoknál kötelező érintésmentes testhőmérséklet mérés történik.

4. A recepciós pultoknál található plexi védőfalakon keresztül kommunikáljanak, a réseknél ne hajoljanak be, ne kerüljék meg azt, hiszen ezek is a kétoldalú védelmet szolgálják.

5. Munkatársaink és a többi páciens megóvása érdekében is kísérőt ne hozzanak magukkal, kizárólag csak nagyon indokolt esetben. Kísérők az intézmény területén kívül, az épület aulájában tudnak várakozni, ha nagyon szükséges.

6. A váróteremben egymástól minél nagyobb távolságban tartózkodjanak. Itt kizárólag csak a soron következő vizsgálatra érkező betegek várakozzanak.

7. Légúti megbetegedés (köhögés, légszomj) vagy lázas állapot esetén vizsgálatot nem végzünk, kérjük, ilyen panaszok esetén ne jöjjenek vizsgálatra, illetve minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot a családorvosukkal. Ilyen jellegű panaszok ellátásával eleve nem foglalkozunk.

Amennyiben változás következik be a továbbiakban, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és közösségi oldalainkon.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Újbuda Medical Center