Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

Szolgáltatások

A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat fájdalommentes eljárás

Központunkban kizárólag pajzsmirigy ultrahang vizsgálatot, has és kismedence ultrahang vizsgálatot, illetve ízületi ultrahang vizsgálatot (váll ultrahang, térd ultrahang vizsgálat) végzünk.

Más ultrahang vizsgálatot (emlő, here, érvizsgálat)  a vizsgálatok nagy száma miatt jelenleg nem végzünk.

Központunkban vadonatúj, felső kategóriás, Hitachi Arietta V60 ultrahang készüléket használunk.

Időpont lemondást (ez minden diagnosztikus és terápiás szolgáltatásunkra vonatkozik) kizárólag telefonon (nem e-mailen!), a vizsgálat időpontja előtt legalább 24 órával tudunk elfogadni. Amennyiben ez nem történik meg, és:

– A  páciens a megbeszélt – előre lefoglalt, egyeztetett – időpont(ok)ban nem jelenik meg és nem telefonál, hogy nem jön, függetlenül annak okától, a későbbiekben további időponto(ka)t nem áll módunkban számára adni. Kivétel csak abban az esetben lehetséges, ha az elmaradt szolgáltatás(ok) teljes árát plusz a kért vizsgálat(ok) teljes árát előre átutalja bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összegek beérkezése után lesz lehetősége időpont(ok) egyeztetésére.

– A páciens a megbeszélt – előre lefoglalt, egyeztetett – időponto(ka)t aznap mondja le, függetlenül annak okától, a későbbiekben további időponto(ka)t csak abban az esetben kaphat, ha az elmaradt szolgáltatás(ok) árának 50%-át plusz a kért vizsgálat(ok) teljes árát előre átutalja bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összegek beérkezése után lesz lehetősége időpont(ok) egyeztetésére.

Egy alkalommal maximum 3 régió (azaz 3 darab) MRI-, CT- vagy ultrahang vizsgálatára adunk előjegyzést egy páciens részére, többre nem. Többrégiós előjegyzésnél, helyszíni lemondás esetében az elmaradt vizsgálat(ok) teljes árát is ki kell fizetni.

Aki 2 vagy 3 vizsgálatára szeretne egyszerre időpontot foglalni, annak az igényelt vizsgálatok teljes árának 50%-át előre át kell utalnia foglalóként a bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összeg beérkezése után lesz lehetősége időpontok egyeztetésére. Ezen összegek foglalónak minősülnek, vissza nem térítendőek, adott, előre egyeztetett időpontokra szólnak, melyek később nem módosíthatóak. Természetesen a vizsgálatok árába beleszámítanak.

 

Az ultrahang vizsgálat fájdalmatlan, mellékhatásokkal nem járó diagnosztikai eljárás.

Az ultrahang vizsgálat során a bőrre zselészerű anyag kerül, mely lehetővé teszi a vizsgáló eszköz és a bőr közötti jó kontaktust, melyre szükség van a megfelelő képalkotáshoz.

pajzsmirigy ultrahangos vizsgálata semmilyen előkészületet vagy felkészülést nem igényel a  páciens részéről.

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat modern, felszerelt rendelőnkben

Hogyan készüljön a pajzsmirigy ultrahang vizsgálatra?

 

Kérjük, a vizsgálatokra mindig hozza magával korábbi betegségeivel kapcsolatos írásos és képi dokumentációit (beutaló, zárójelentés, járóbeteg adatlap, laboratóriumi lelet, röntgen film, CD, stb.).

Amennyiben még nincs kezelőorvosa, központunkban lehetősége van külön térítési díj ellenében akár a vizsgálat előtt, vagy a vizsgálat után is szakorvosi vizsgálatra, konzultációra, vagy akár csak a lelet eredményének megbeszélésére is, kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően.

 

Kérjük, a szolgáltatásokkal kapcsolatos Fontos információkat is olvassa el!

A szolgáltatás ára: 12.000 Ft

Fontos információk

Tisztelt páciensek, kedves érdeklődők!

Központunk területén jelenleg is az alábbi szabályok vannak érvényben mindenki számára:

1. Kötelező a megfelelő anyagú (sebészi, FFP2, FFP3) maszk, illetve annak szabályos használata. A maszknak takarnia kell a szájat és az orrot is. Kérjük, hogy viseljék a maszkot az egészségügyi előírásoknak megfelelően.

2. Kötelező kézfertőtlenítés a bejáratnál, illetve a recepciós pultoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítő adagolóknál.

3. A recepciós pultoknál kötelező érintésmentes testhőmérséklet mérés történik.

4. A recepciós pultoknál található plexi védőfalakon keresztül kommunikáljanak, a réseknél ne hajoljanak be, ne kerüljék meg azt, hiszen ezek is a kétoldalú védelmet szolgálják.

5. Munkatársaink és a többi páciens megóvása érdekében is kísérőt ne hozzanak magukkal, kizárólag csak nagyon indokolt esetben. Kísérők az intézmény területén kívül, az épület aulájában tudnak várakozni, ha nagyon szükséges.

6. A váróteremben egymástól minél nagyobb távolságban tartózkodjanak. Itt kizárólag csak a soron következő vizsgálatra érkező betegek várakozzanak.

7. Légúti megbetegedés (köhögés, légszomj) vagy lázas állapot esetén vizsgálatot nem végzünk, kérjük, ilyen panaszok esetén ne jöjjenek vizsgálatra, illetve minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot a családorvosukkal. Ilyen jellegű panaszok ellátásával eleve nem foglalkozunk.

Amennyiben változás következik be a továbbiakban, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és közösségi oldalainkon.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Újbuda Medical Center