Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat

Szolgáltatások

Belgyógyászati vizsgálat képzett szakorvosaink segítségével

A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában.

A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy – amennyiben szükséges – speciális szakrendelésre irányítása Önt a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.

A belgyógyászat az alábbi főbb területekkel foglalkozik:

 

 • a szív- és érrendszeri betegségekkel
 • a légzőrendszer betegségeivel
 • a hormonrendszer zavaraival, a hormontermelő szervekkel
 • a máj, a tápcsatorna megbetegedésével, elváltozásával
 • a vér alkotóelemeinek, a vérképző rendszernek zavaraival
 • a vesékkel, a kiválasztó rendszerrel, a húgyúti betegségekkel
 • fertőző betegségekkel
 • az immunrendszer betegségeivel
Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat klinikánkon

Milyen esetben segít Önnek a belgyógyász?

 

 • amennyiben egészsége megőrzése érdekében szeretne kivizsgáláson részt venni
 • ha általános tünetei vannak, melyeknek szeretne a végére járni (pl. fáradtság, levertség, szédülés, gyengeség)
 • mellkasi fájdalom, nehezített légzés, gyakori fulladás esetén
 • a családjában halmozottan előforduló betegségek esetén
 • indokolatlan hízás, fogyás hátterének felderítése céljából

Hogyan zajlik a belgyógyászati vizsgálat?

 

 1. A belgyógyászati vizsgálat során először a kórelőzmény (anamnézis) felvétele zajlik. Ennek során a következő területeket érintő kérdésekre számíthat:
 • fennálló panaszok, esetleg tapasztalt tünetek korábbi betegségek és műtétek
 • rendszeresen szedett gyógyszerek
 • allergia, túlérzékenység, gyógyszerallergia, amennyiben van ezekről tudomása
 • családjában előforduló megbetegedések
 • életvitele, egészségét befolyásoló szokásai, fizikai aktivitása, étrendje
 • szociális körülményei, foglalkozása, munkakörülményei

A részletes kikérdezéssel a vizsgálatot végző belgyógyász átfogó és árnyalt képet kap az Ön egészségi állapotáról, melynek ismeretében a további vizsgálatokat elvégzi, indokolt esetben életmódi és/vagy terápiás javaslattal látja el Önt. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy betegeink és a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező orvosaink között bizalmas kapcsolat alakuljon ki már a vizsgálat elején. Hisszük, hogy a gyógyítás kizárólag ilyen beteg-orvos kapcsolat esetén valósulhat meg eredményesen.

 1. Az anamnézis felvétele után fizikális vizsgálatkövetkezik, mely fájdalommal nem jár. Ekkor kerül sor –figyelembe véve a panaszokat- az egyes szervrendszerek vizsgálatára, mely például a has tapintását, a légzési hangok hallgatását, a vérnyomás mérését jelentheti. Szakterülettől függően természetesen ettől eltérhet a vizsgálat menete, amennyiben kérdése van, bizalommal tegye fel akár a vizsgálat közben is orvosának. 
 2. További vizsgálatok elvégzése, diagnózis felállítása, javaslat adása: Az anamnézis és a fizikális vizsgálat fényében az orvos –szükség esetén- további vizsgálatokat javasolhat Önnek, a minél pontosabb diagnózis felállítása, illetve a minél hatékonyabb terápia megkezdése céljából.

Ez jelenthet vérvételt, ultrahang vizsgálatot, MR vagy CT vizsgálatot, allergiatesztet, és jelentheti másik szakorvoshoz történő beutalást is. Az Ön számára a szükséges kiegészítő vizsgálatok kényelemesen elérhetők, hisz központunkban a felsoroltak közül számos vizsgálat elérhető, így azonnali időpont foglalással, rövid időn belül szolgálhatunk eredményekkel, melyek alapján Ön a mielőbb a gyógyulás útjára léphet.

 

Kérjük, a szolgáltatásokkal kapcsolatos Fontos információkat is olvassa el!

A szolgáltatás ára: 25.000 Ft

Fontos információk

Tisztelt páciensek, kedves érdeklődők!

Központunk területén jelenleg is az alábbi szabályok vannak érvényben mindenki számára:

1. Kötelező a megfelelő anyagú (sebészi, FFP2, FFP3) maszk, illetve annak szabályos használata. A maszknak takarnia kell a szájat és az orrot is. Kérjük, hogy viseljék a maszkot az egészségügyi előírásoknak megfelelően.

2. Kötelező kézfertőtlenítés a bejáratnál, illetve a recepciós pultoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítő adagolóknál.

3. A recepciós pultoknál kötelező érintésmentes testhőmérséklet mérés történik.

4. A recepciós pultoknál található plexi védőfalakon keresztül kommunikáljanak, a réseknél ne hajoljanak be, ne kerüljék meg azt, hiszen ezek is a kétoldalú védelmet szolgálják.

5. Munkatársaink és a többi páciens megóvása érdekében is kísérőt ne hozzanak magukkal, kizárólag csak nagyon indokolt esetben. Kísérők az intézmény területén kívül, az épület aulájában tudnak várakozni, ha nagyon szükséges.

6. A váróteremben egymástól minél nagyobb távolságban tartózkodjanak. Itt kizárólag csak a soron következő vizsgálatra érkező betegek várakozzanak.

7. Légúti megbetegedés (köhögés, légszomj) vagy lázas állapot esetén vizsgálatot nem végzünk, kérjük, ilyen panaszok esetén ne jöjjenek vizsgálatra, illetve minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot a családorvosukkal. Ilyen jellegű panaszok ellátásával eleve nem foglalkozunk.

Amennyiben változás következik be a továbbiakban, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és közösségi oldalainkon.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Újbuda Medical Center