Kézfej Röntgen

A kézfej a testünk egyik legbonyolultabb része, mely nap mint nap számtalan feladat ellátására képes, a finom motoros készségektől kezdve az erőteljes markolásig. Az Újbuda Medical Center kiváló minőségű kézfej röntgen vizsgálatot kínál, mely segít a kézfej sérüléseinek, betegségeinek és rendellenességeinek pontos diagnosztizálásában.

 

Kézfej Röntgen Mikor Javasolt

A kézfej egy rendkívül összetett szerkezet, amelynek egészsége elengedhetetlen a napi tevékenységek zavartalan végzéséhez. Az Újbuda Medical Center szakértői tisztában vannak ezzel, és tudják, hogy a kézfej röntgen vizsgálat időben történő elvégzése kulcsfontosságú lehet a problémák pontos diagnosztizálásában és a hatékony kezelés megkezdésében. De mikor javasolt ténylegesen a kézfej röntgen vizsgálat? Itt van néhány leggyakoribb indikáció, amikor szükségessé válhat a vizsgálat:

Sérülések és Traumák: Balesetek, esések vagy sportolás során könnyen előfordulhatnak kézfej sérülések, mint például törések, ficamok, vagy zúzódások. Ezekben az esetekben a röntgen vizsgálat elengedhetetlen a sérülés mértékének és pontos helyének meghatározásához.

Fájdalom és Duzzanat: Ha a kézfejben fájdalom vagy duzzanat jelentkezik anélkül, hogy közvetlen trauma érte volna, a röntgen vizsgálat segíthet az okok felderítésében, legyen szó csontszerkezeti problémáról, ízületi gyulladásról vagy egyéb betegségekről.

Deformitások Észlelése: A kézfej alakjának változása vagy a mozgástartomány beszűkülése szintén indokolhatja a röntgen vizsgálatot, hogy felmérjük a károsodás mértékét és annak lehetséges okait.

Krónikus Betegségek Nyomon Követése: Olyan állapotok, mint az osteoarthritis vagy reumás arthritis, strukturális változásokat okozhatnak a kézfej csontjaiban és ízületeiben. A rendszeres röntgen felvételek segítenek nyomon követni a betegség progresszióját és az alkalmazott kezelés hatékonyságát.

Műtétek és Kezelések Ellenőrzése: Amennyiben korábban kézfej műtéten esett át a páciens, a röntgen vizsgálatok fontosak lehetnek a gyógyulási folyamat és az implantátumok helyzetének ellenőrzésére.

Kézfej Röntgen Menete

 

A kézfej röntgen vizsgálat egy gyors és fájdalommentes eljárás, amely létfontosságú információkkal szolgálhat a kézfej állapotáról. Az Újbuda Medical Center modern digitális röntgentechnológiát használ, hogy a vizsgálat a lehető legkényelmesebben és leghatékonyabban zajljon. De mi is történik pontosan egy kézfej röntgen vizsgálat során? Íme, a folyamat lépésről lépésre:

Érkezés és Regisztráció: A vizsgálatra érkezéskor először a regisztrációs eljárásokon kell átesnie, ahol röviden ismertetni kell aktuális egészségi állapotát, valamint korábbi sérüléseit és kezeléseit.

Előkészítés: Mivel a röntgensugárzás nem halad át könnyen a fém tárgyakon, fontos, hogy eltávolítsa az összes ékszert és fémtárgyat, amely befolyásolhatja a képek minőségét. Ezt követően a röntgen technikus irányítása alatt pozícionálják a kézfejét a röntgenasztalra.

A Vizsgálat Menete: A technikus több különböző szögből készít felvételeket, hogy a kézfej minden részlete látható legyen. Ehhez különböző pozíciókban kell majd a kézfejét helyeznie, miközben a technikus a röntgen gép mögötti védett helyről irányítja a folyamatot. A felvételek készítése gyors, és a páciensnek csupán néhány másodpercig kell mozdulatlanul maradnia minden egyes felvétel elkészítésekor.

Az Újbuda Medical Center-ben a kézfej röntgen vizsgálat menete egyszerű és zökkenőmentes, a páciensek kényelmét és biztonságát maximálisan figyelembe véve. Ha kézfejével kapcsolatban bármilyen aggálya van, ne halogassa a vizsgálatot. Egy időben elvégzett röntgen vizsgálat segíthet a probléma gyors diagnosztizálásában és a megfelelő kezelés mielőbbi megkezdésében.

 

Kézfej Röntgen Ára

Az Újbuda Medical Center elkötelezett amellett, hogy páciensei számára a legmagasabb színvonalú képalkotó vizsgálatokat kínálja versenyképes áron, miközben teljes átláthatóságot biztosít a költségekkel kapcsolatban. A kézfej röntgen vizsgálat ára terén különösen fontos számunkra, hogy mindenki számára egyértelmű és megfizethető legyen.

A kézfej röntgen vizsgálat ára nálunk egységesen 12.500 forint, függetlenül attól, hogy a pontos diagnózis érdekében hány irányú felvételre van szükség. Ez azt jelenti, hogy akár egy, két, vagy három irányú röntgenvizsgálatot is végezhetünk, a díjazás nem változik, így garantálva, hogy a pénzügyi tervezhetőség ne befolyásolja a diagnosztikai folyamat minőségét és alaposságát.Ha kézfejével kapcsolatban bármilyen problémát tapasztal – legyen az fájdalom, duzzanat, mozgáskorlátozottság vagy baleset következménye –, itt az ideje, hogy lépjen! Az Újbuda Medical Center készen áll arra, hogy gyorsan és hatékonyan segítsen Önnek a probléma diagnosztizálásában és kezelésében.

Foglaljon időpontot kézfej röntgen vizsgálatra még ma, hogy megtegye az első lépést az egészségesebb és fájdalommentes élet felé. Amennyiben további információra van szüksége vagy konkrét kérdései vannak, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot.

Hívjon minket közvetlenül a +36 1 550 7 550-es központi számunkon, és szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére, hogy segítsen az Ön számára legmegfelelőbb időpont kiválasztásában. Ne várjon tovább, tegyen az egészségéért még ma!