Lábszár Röntgen

A lábszár az egyik leggyakrabban terhelt testrészünk, amely nélkülözhetetlen a járás, futás és egyéb tevékenységek során. Az Újbuda Medical Center korszerű lábszár röntgen vizsgálattal áll a páciensei rendelkezésére, hogy gyorsan és hatékonyan azonosíthassa a fájdalom vagy diszkomfort mögött meghúzódó okokat.

 

Lábszár Röntgen Mikor Javasolt 

A lábszár röntgen vizsgálata elengedhetetlen eszköz a lábszárral kapcsolatos egészségügyi problémák diagnosztizálásában. Az Újbuda Medical Center kiemelkedő diagnosztikai szolgáltatásokat nyújt ezen a területen, hasznosítva a legfejlettebb technológiákat a páciensek gyors és pontos diagnosztizálásához. De pontosan mikor van szükség a lábszár röntgen vizsgálatára? A következő esetekben javasolt a vizsgálat elvégzése:

Sérülések és Törések: Balesetek, esések vagy sportolás során bekövetkezett sérülések esetén a lábszár röntgen vizsgálat kulcsfontosságú lehet a törések, repedések és egyéb sérülések azonosításában. A vizsgálat segít a sérülés mértékének és pontos helyének meghatározásában, ami elengedhetetlen a megfelelő kezelési terv kidolgozásához.

Fájdalom és Duzzanat: Ha a lábszáron fájdalom vagy duzzanat jelentkezik anélkül, hogy közvetlen trauma történt volna, a röntgen vizsgálat segíthet a fájdalom okának meghatározásában. Ez lehetővé teszi a gyulladásos állapotok, mint például a csontvelőgyulladás (osteomyelitis) vagy a daganatos megbetegedések korai felismerését.

Deformitások és Strukturális Változások: A lábszár alakjának megváltozása vagy a csontok elmozdulása esetén a röntgen vizsgálat fontos információkkal szolgálhat a kezelési lehetőségekről. Ezenkívül, olyan degeneratív betegségek, mint az osteoarthritis nyomon követésére is alkalmazható.

Krónikus Fájdalmak: Krónikus lábszárfájdalom esetén, amely nem javul a konzervatív kezelésekkel, a röntgen vizsgálat segíthet a fájdalom mögöttes okainak felderítésében. Ez különösen fontos azok számára, akik korábban sérüléseket szenvedtek, vagy olyan állapotokban szenvednek, mint a lapos láb, amelyek strukturális változásokhoz vezethetnek a lábszárban.

Postoperatív Ellenőrzés: A lábszár műtétek, például törések stabilizálására végzett operációk után a röntgen vizsgálat létfontosságú az operált terület gyógyulásának ellenőrzésére. A felvételek segítségével a kezelőorvos értékelheti a csontok gyógyulását és az esetleges komplikációkat.

 

Lábszár Röntgen Menete

Az Újbuda Medical Center-ben a lábszár röntgen vizsgálatot úgy terveztük meg, hogy az ne csak gyors és hatékony, hanem a páciensek számára is lehető legkényelmesebb legyen. A vizsgálat menete a következő lépésekből áll, melyek biztosítják, hogy a páciensek zökkenőmentesen és nyugodtan vehessenek részt a folyamaton.

  1. Érkezés és Regisztráció: Amint megérkezik klinikánkra, egy barátságos munkatársunk fogadja és segít a regisztrációs folyamatban. Ekkor megadhatja azokat az információkat, amelyek fontosak lehetnek a vizsgálat során, mint például korábbi sérülések vagy műtétek.
  2. Előkészítés a Vizsgálathoz: A röntgen vizsgálat előtt tájékoztatjuk Önt a vizsgálat menetéről és arról, hogy mire számíthat. Eltávolítja az összes ékszert és fém tárgyat, amely befolyásolhatja a röntgenfelvételek minőségét. Biztosítjuk a szükséges védőfelszerelést is, hogy a vizsgálat során minimálisra csökkentsük a sugárzásnak való kitettséget.
  3. A Vizsgálat Elvégzése: A technikus elhelyezi Önt a röntgen gép előtt, és instruálja a szükséges pozíciókra. A lábszárat több különböző szögből is megvizsgáljuk, hogy a lehető legteljesebb képet kapjuk a vizsgált területről. A páciensnek mozdulatlannak kell maradnia néhány rövid másodpercig, amíg a felvételek elkészülnek. Ez a folyamat gyors és fájdalommentes.

Lábszár Röntgen Budapest

Budapesten, az Újbuda Medical Center kiemelkedik a magas színvonalú képalkotó diagnosztika területén. Szakértő csapatunk, a legmodernebb technológia használatával, elkötelezett amellett, hogy pácienseink gyors és pontos diagnózist kapjanak, segítve őket a gyors gyógyulás útján.

 

Lábszár Röntgen Ára

Az Újbuda Medical Center-ben tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésnek átláthatónak és mindenki számára megfizethetőnek kell lennie. Ezért a lábszár röntgen vizsgálat árazását egyszerű és egyértelmű rendszerre alapoztuk, hogy Ön pontosan tudja, mire számíthat, anélkül, hogy aggódnia kellene a rejtett költségek vagy váratlan többletdíjak miatt.

A lábszár röntgen vizsgálat ára egységesen 12.500 forint, függetlenül attól, hogy a vizsgálat során hány irányú felvételre van szükség. Ez azt jelenti, hogy legyen szükség egy, két, vagy akár három irányú felvételre a diagnózis érdekében, az ár nem változik. Az árazási politikánk célja, hogy a pénzügyi tervezhetőséget biztosítsuk pácienseink számára, miközben a lehető legmagasabb színvonalú diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtjuk.

Ha lábszárával kapcsolatban bármilyen aggodalma van, vagy csak szeretné biztosítani annak egészségét, az Újbuda Medical Center készen áll, hogy segítsen. A lábszár röntgen vizsgálatunk gyors, fájdalommentes és pontos diagnózist nyújt, segítve Önt a gyógyulás útján.

Foglaljon időpontot online vagy hívjon minket közvetlenül a +36 1 550 7 550-es központi számunkon, és kezdje el az útját a fájdalommentes élet felé. Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésre, hogy segítsen minden kérdésében és támogatást nyújtson a vizsgálati folyamat során.