Epekőzúzás

Fedezze fel az Újbuda Medical Center által kínált, forradalmi ultrahangos epekőzúzást, amely előremutató megoldást kínál az epekő okozta problémákra. Az epekő, egy gyakori egészségügyi állapot, melyben kis kristályok formálódnak az epehólyagban,vagy az epeutakban kellemetlen és gyakran fájdalmas tüneteket okozva.
Az ESWL (Extracorporal Shock Wave Lithotripsy), vagyis a testen kívüli lökéshullám-kőzúzás, egy kíméletes, minimálisan invazív technológia, amely koncentrált lökéshullámok segítségével zúzza szét az epeköveket, lehetővé téve azok természetes távozását a szervezetből.

Ez a kezelési forma ideális választás azok számára, akik szeretnék megtartani az epehólyagjukat, ezzel minimalizálni szeretnék a hagyományos műtéti beavatkozásokkal járó kockázatokat és a hosszú gyógyulási időt. Az Újbuda Medical Centerben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a legfejlettebb orvosi technológiát és szakértelmet biztosítjuk pácienseinknek, segítve őket az epekőmentes élethez való visszatérésben. Olvasson tovább, hogy megismerje, hogyan nyújthat az ultrahangos epekőzúzás gyors és hatékony megoldást az Ön számára.

 

Ultrahang és Röntgen Vezérelt Epekőzúzás 

Az ultrahangos epekőzúzás, más néven testen kívüli lökéshullám kőtörés/ kőzúzás (ESWL), az Újbuda Medical Center legújabb és leginnovatívabb kezelési módszere, amely a noninvazív invazív technológiák legújabb generációját képviseli az epekövek kezelésében. Ez a módszer egyedülálló lehetőséget kínál az epekővel küzdő betegek számára, hogy fájdalommentesen és gyorsan szabaduljanak meg a kő okozta kellemetlenségektől,  minimalizálva a hagyományos műtétekkel járó kockázatokat és a hosszadalmas felépülési időt úgy, hogy az epehólyagjuk a beavatkozás után is betölthesse funkcióját. Az ESWL kezelés a hagyományos műtétekkel szemben csökkenti a szövődmények kockázatát és rövídebb gyógyulási időt eredményez.

A kezelés során a szakemberek koncentrált lökéshullámokat használnak, amelyeket precízen irányítanak az epekövekre. Ezek a hullámok képesek áthatolni a testen, anélkül, hogy károsítanák a környező szöveteket, és hatékonyan törik össze az epeköveket apró részecskékre. Ezáltal a kezelést követően a kődarabok könnyedén és természetes úton távozhatnak az epehólyagból.

Az ultrahangos epekőzúzás előnyei közé tartozik az epehólyag megmaradása a nem invazív jelleg, ami jelentősen csökkenti a szövődmények és a fertőzések kockázatát. A kezelés rendkívül hatékony módszernek bizonyul az epekövek eltávolítására, különösen azokban az esetekben, ahol a kövek mérete, helyzete és összetétele ideális a lökéshullám-kezeléshez. Továbbá, a kezelés gyors és kényelmes, nem igényel hosszú kórházi tartózkodást, és lehetővé teszi a betegek számára, hogy gyorsan visszatérjenek mindennapi tevékenységeikhez.

Az Újbuda Medical Center szakértői csapata különös gondot fordít a betegek alapos előzetes vizsgálatára, beleértve a modern képalkotó technikákat, mint az ultrahang és röntgen valamint laborvizsgálat,  hogy a legmegfelelőbb kezelési tervet állíthassák össze minden egyes beteg számára. Ez a személyre szabott megközelítés biztosítja a kezelés magas hatékonyságát és maximalizálja a betegelégedettséget.

Az ultrahangos epekőzúzás tehát nem csupán egy kezelési módszer; ez egy új esély azoknak, akik az epekövek okozta fájdalomtól és kellemetlenségtől szeretnének megszabadulni. Az Újbuda Medical Center elkötelezett amellett, hogy pácienseinek a legfejlettebb orvosi technológiát és a legmagasabb színvonalú ellátást biztosítsa, segítve őket az egészségesebb, epekőmentes élet elérésében.

A beavatkozást csak 18 éven felüli betegeknél végzünk!
Max testsúly a kezelés elvégzéséhez 140kg. 100kg fölötti pácienseknél egyedi elbírálás szükséges.

Epekőzúzás Menete

Az Újbuda Medical Center által nyújtott ultrahangos epekőzúzás komplex és jól strukturált eljárás, amely három kulcsfontosságú szakaszra bontja le a kezelési folyamatot: az epekőzúzás előtti előkészületekre, a magának az epekőzúzásnak a folyamatára, valamint a kezelést követő utógondozásra. Ez a struktúra garantálja, hogy minden egyes beteg számára biztosított legyen a legmagasabb szintű biztonság és hatékonyság.

Epekőzúzás előfeltételei:

-Általános Hasi Ultrahang

-Natív Hasi Röntgen

-Labor Vizsgálat (Nagy Rutin)

-Nyugalmi EKG

-Szakorvosi Konzultáció

Előkészületek az Epekőzúzásra

Mielőtt pácienseink részesülnének az ultrahangos epekőzúzásban az Újbuda Medical Centerben, alapos előkészítő vizsgálati folyamaton mennek keresztül. Ez a szakasz döntő fontosságú ahhoz, hogy megállapítsuk: a páciens alkalmas-e a kezelésre, és személyre szabott kezelési tervet tudjunk készíteni. A vizsgálatok több lépcsőből állnak, amelyek mindegyike elengedhetetlen a kezelés sikeréhez.

 

Általános Hasi Ultrahang: Az eljárás során részletes képet kapunk az epehólyag állapotáról, beleértve az epekő jelenlétét, méretét és mennyiségét, valamint az epehólyag falának állapotát és esetleges mésztartalmát. Ez a vizsgálat kulcsfontosságú annak értékelésében, hogy a páciens kövei alkalmasak-e az ultrahangos zúzásra.

Natív Hasi Röntgen: Ezt a vizsgálatot azért végezzük el, hogy további részleteket szerezzünk a kövek kémiai összetételéről és struktúrájáról. Bizonyos típusú kövek, mint például a nagyon sűrű vagy mésztartalmú kövek, nehezebben reagálhatnak az ultrahangos kezelésre.

Laborvizsgálat (Nagy Rutin): Átfogó vérvizsgálatokat végezünk, hogy felmérjük a páciens általános egészségi állapotát, beleértve a máj- és vesefunkciókat, valamint az esetleges gyulladásos folyamatokat vagy véralvadási problémákat. Ezek az információk elengedhetetlenek a kezelés biztonságának garantálásához.

Szakorvosi Konzultáció és Leletek Értékelése: Az előzetes vizsgálatokat követően egy szakorvosi konzultációra kerül sor, ahol a páciens találkozik az orvossal, aki részletesen áttekinti a vizsgálati eredményeket, kiértékeli azokat, és megbeszéli a pácienssel a lehetséges kezelési opciókat. Ez az alkalom kiváló lehetőség a páciens számára, hogy feltegye kérdéseit, és többet megtudjon a kezelés menetéről, valamint annak várható eredményeiről.

Ez a részletes és átfogó előkészítő fázis biztosítja, hogy minden páciens, aki az ultrahangos epekőzúzást választja, a lehető legnagyobb eséllyel rendelkezzen a kezelés sikeréhez, minimalizálva a kockázatokat és maximális biztonságot garantálva a folyamat során. Az Újbuda Medical Center elkötelezett amellett, hogy pácienseinek a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsa, kezdve a pontos diagnózistól egészen a kezelés lezárásáig és az azt követő gondozásig.

 

Epekőzúzás Során

Az epekőzúzás alatt zajló eljárás az Újbuda Medical Centerben kiemelkedően precíz és betegbarát módon kerül megvalósításra, biztosítva a kezelés magas színvonalát és hatékonyságát. Az epekövek lökéshullámmal történő zúzása egy innovatív technológia, amely jelentősen megkönnyíti az epekővel küzdő betegek életét, lehetővé téve számukra a gyors és kényelmes gyógyulást.

A Kezelés Technikai Háttere: A kezelés során használt speciális eszközök az extrakorporális lökéshullám-litotripszia (ESWL) elvén működnek, ahol koncentrált akusztikus (hang-) hullámokat alkalmaznak az epekövek szétzúzására. Ezek a lökéshullámok kifejezetten úgy vannak kialakítva, hogy célzottan érjék el az epekőveket, anélkül, hogy károsítanák a test más szöveteit vagy szerveit.

A Kezelés Menete:Fontos kiemelni,  hogy a kezelésre éhgyomorral érkezzen. A folyamat általában 30 percig tarthat, függően az epekövek számától, méretétől és elhelyezkedésétől. A beteg ebben az időszakban pihenő állapotban van, általában fekve, míg a kezelőeszköz a kő(vek)re irányítja a lökéshullámokat. A páciensek általában csak minimális kellemetlenséget éreznek a kezelés alatt, ami jelentős előrelépés a korábbi, invazívabb eljárásokhoz képest.

A Kövek Összetételének Szerepe: Fontos kiemelni, hogy az epekőzúzás sikeressége nagyban függ a kezelt kövek kémiai összetételétől. Míg a koleszterin-alapú kövek általában jól reagálnak a zúzásra és könnyen széttörnek, a kalciumban gazdag, keményebb kövek esetében a kezelés kevésbé lehet hatékony. Ezért a kezelés előtti alapos diagnosztikai vizsgálat elengedhetetlen, mely során orvosaink meghatározzák a kövek típusát és összetételét, így maximalizálva a kezelés sikerességének esélyét.

Személyre Szabott Kezelés: Az Újbuda Medical Centerben minden egyes beteg számára személyre szabott kezelési tervet dolgozunk ki, figyelembe véve az egyéni egészségi állapotot, az epekővek jellemzőit és a beteg preferenciáit. Ez a részletes előkészítés és a kezelés során nyújtott személyes odafigyelés biztosítja, hogy pácienseink a lehető legjobb eredményeket érhessék el.

Orvosi Felügyelet és Támogatás: Az egész folyamat alatt szoros orvosi felügyelet alatt álló betegeink biztonságban érezhetik magukat. Szakértő csapatunk minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy az epekőzúzás élménye a lehető legkényelmesebb és legkevésbé stresszes legyen a páciensek számára.

 

Epekőzúzás Után

Az epekőzúzást követően az Újbuda Medical Center kiemelt figyelmet fordít páciensei utógondozására és az állapotuk folyamatos monitorozására. A kezelés utáni időszak kulcsfontosságú a gyógyulási folyamat sikeres befejezése és a lehetséges szövődmények időben történő felismerése szempontjából.

Kontroll Vizsgálatok és Ellenőrzések: A kezelés befejezése után 3 héttel egy alapos kontrollvizsgálatra kerül sor, amely során ultrahangos lelet segítségével értékeljük a kezelés eredményességét. Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy láthassuk, a kődarabok hogyan távoztak a szervezetből, és hogy az epehólyag működése normális-e. Ezen vizsgálatok célja, hogy biztosítsuk a kezelés sikeres voltát és az epeutak szabad átjárhatóságát.

Továbbá, fél évvel a kezelés után egy újabb laborvizsgálatra kerül sor, amelynek célja az, hogy átfogó képet kapjunk a páciens általános egészségi állapotáról és ellenőrizzük, hogy nem alakultak-e ki új epekövek vagy más, a kezeléssel összefüggő egészségügyi problémák.

Utógondozási Tanácsok: Fontos, hogy a kezelést követően a páciensek betartsák az orvos által javasolt utógondozási útmutatásokat. Ilyenek például a bőséges folyadékfogyasztás, amely elősegíti a kődarabok természetes útján történő távozását, valamint egyes esetekben speciális diéta követése. Az egészséges életmódra való áttérés és a rendszeres testmozgás hozzájárulhat az epekő újbóli képződésének megelőzéséhez.

Személyre Szabott Utógondozás: Minden egyes beteg esetében személyre szabott utógondozási tervet állítunk össze, figyelembe véve az egyéni egészségügyi szükségleteket és az epekőzúzás eredményeit. Ez magában foglalhatja a táplálkozási tanácsadást, a fájdalomkezelést és az egészséges életmódra való átállást támogató további iránymutatásokat.

 

Epekőzúzás Magánklinika

Az Újbuda Medical Center nem csupán egy magánklinika, hanem egy olyan egészségügyi központ, ahol a legmodernebb orvosi technológiák és a széleskörű szakértelmünk összefonódik. Az epekőzúzás mellett, modern és teljes körű eszközparkunk lehetővé teszi, hogy az összes szükséges előzetes vizsgálatot – beleértve az ultrahangot, a röntgent és a laborvizsgálatokat – helyben, gyorsan és kényelmesen végezzük el. Ez a komplex megközelítés biztosítja, hogy pácienseink a diagnózistól kezdve a gyógyulásig minden szakaszban a legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. A páciensközpontú gondozás és az élvonalbeli technológiák tökéletes szimbiózisa teszi az Újbuda Medical Centert azok számára az ideális választás, akik nem csak gyors és hatékony kezelést, hanem egy gondoskodó és támogató környezetet is keresnek egészségügyi problémáik megoldására.

 

Személyre Szabott Kezelési Tervek: Az Újbuda Medical Centerben minden páciensünk egyedi kezelési tervet kap, amely figyelembe veszi az epekövek méretét, elhelyezkedését és összetételét, valamint a páciens egyéni egészségügyi szükségleteit. Szakértő orvosaink és a legmodernebb diagnosztikai eszközök biztosítják, hogy a kezelés minden esetben a lehető legpontosabb és legbiztonságosabb legyen.

Magas Színvonalú Ellátás: Az Újbuda Medical Center magánklinikánk elkötelezett az egészségügyi ellátás magas színvonalának fenntartása mellett. Modern orvosi berendezéseink és tapasztalt szakértőink garantálják, hogy az epekőzúzás folyamata zökkenőmentes és hatékony legyen. A betegek kényelme és elégedettsége érdekében magas színvonalú utógondozási programot is biztosítunk, amely segít a gyors gyógyulásban és az egészség hosszú távú megőrzésében.

Innovatív Technológia: Klinikánk a legújabb orvostechnológiai innovációkat alkalmazza az epekőzúzás területén, beleértve az extrakorporális lökéshullám-litotripsziát (ESWL), ami lehetővé teszi az epekővek fájdalommentes és minimálisan invazív eltávolítását. Az ESWL technológia alkalmazása forradalmasította az epekőkezelést, csökkentve a műtéti beavatkozások szükségességét és a hozzájuk kapcsolódó kockázatokat.

Pácienseink Biztonsága és Kényelme: A magánklinikánkon végzett epekőzúzás során különös figyelmet fordítunk a páciensek biztonságára és kényelmére. Kezelőszobáinkat úgy terveztük, hogy nyugodt és barátságos környezetet biztosítsanak, ami hozzájárul a pozitív kezelési élményhez. Emellett, a folyamatos orvosi felügyelet és a részletes tájékoztatás segít megnyugtatni a pácienseket és támogatni őket a gyógyulási folyamat minden lépésében.

 

Epekőzúzás Ár

Az Újbuda Medical Center a legkiválóbb minőségű ellátást kínálja epekőzúzás terén, amely szolgáltatásunkat kifejezetten az Ön igényeire szabtuk. 

Az aktuális árakért és további tudnivalókért kérjük, látogasson el weboldalunkon az árlista menüpontra  vagy vegye fel velünk a kapcsolatot közvetlenül. 

 

Epekőzúzás Budapest

Az Újbuda Medical Center, Budapest XI. kerületében helyezkedik el, és kiemelkedő egészségügyi szolgáltatásokat nyújt azok számára, akik az epekő okozta kellemetlenségektől szeretnének megszabadulni. Klinikánk az ultrahangos epekőzúzás terén a legmodernebb eljárásokkal és a páciensközpontú ellátás magas színvonalával várja a betegeket. Magánklinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legfejlettebb orvostechnológiai eszközök és a szakterület kiváló szakemberei álljanak rendelkezésre. Ez a magas szintű felszereltség és szakértelem biztosítja, hogy minden kezelést a legnagyobb odafigyeléssel és szakmai alapossággal végezzünk el.

Klinikánk ideális választás azok számára, akik a fővárosban keresnek megbízható és hatékony megoldást az epekő problémáikra. A XI. kerület könnyen megközelíthető helyszínén kialakított, barátságos és modern környezetünk biztosítja, hogy a kezelésekre érkező pácienseink a lehető legnyugodtabban és kényelmesen érezzék magukat.

Ha Ön vagy szerettei az epekő okozta problémákkal küzdenek, ne hagyja figyelmen kívül a tüneteket. Az Újbuda Medical Center szakértő csapata készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a legmegfelelőbb kezelést az Ön számára. Foglaljon időpontot konzultációra, és tapasztalja meg a magas színvonalú egészségügyi ellátást, amelyet klinikánk nyújt.

Várjuk jelentkezését bizalommal a központi telefonszámunkon: +36 1 550 7 550. Ne halogassa tovább, lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy elindulhasson az epekőmentes élet felé vezető úton. Az Újbuda Medical Center csapata minden szükséges támogatást megad Önnek a gyógyulás útján.