Labor vizsgálatok

Általános tájékoztató

Az Újbuda Medical Centerben teljes körű laboratóriumi vizsgálatokat biztosítunk Pácienseink részére. Laborunkban elegáns, igényes környezetben várjuk Önöket sorban állás és akár beutaló nélkül is kényelmes online vagy telefonos időpontfoglalást követően. Pácienseinknek lehetősége van több száz vizsgálatból (vérvizsgálat, vizelet-vizsgálat, genetikai vizsgálat, széklet vizsgálat) egyedileg, akár orvosi javaslatra, akár saját kérésnek megfelelően összeállítani vizsgálatukat, de természetesen előre összeállított vizsgálatcsomagjainkból is választhatnak - a komplex labordiagnosztikában szerződött Synlab Kft. partnerek vagyunk.

A laborvizsgálatok nélkülözhetetlenek a pontos diagnózis felállításához, a kezelés monitorozásához, illetve a betegségek lefolyásának a nyomon követéséhez és számos betegség megelőzésében szintén fontos szerepet játszanak.


Fontos információk

Számos vérvizsgálathoz éhgyomri vérvétel szükséges, így célszerű a vérvételt a reggeli órákra időzíteni. Fontos, hogy az éhgyomri vérvétel előtti utolsó (esti) étkezésnél kerülje a zsíros, nehéz ételeket, ugyanakkor az éhgyomri vérvétel előtt szabad, sőt kifejezetten ajánlott vizet (szénsavmentes), illetve cukormentes folyadékot fogyasztani. Természetesen vannak vizsgálatok, melyekhez a mintát a nap bármely szakában le lehet venni és az étkezés is megengedett előttük (pl. allergia vizsgálatok).

Laborunkban már akár 2 éves kortól szeretettel várjuk Pácienseinket és a láthatatlan véna sem jelent problémát gyakorlott szakasszisztenseinknek. Laborvizsgálataink hétköznaponként 7-14 óra között, szombaton 7-11 óra között elérhetőek.