Az Ultrahang Vizsgálat korszerű és fájdalommentes módszer, mely kiemelkedő pontossággal képes a szervezet belső struktúráinak vizsgálatára. Az Újbuda Medical Center, Budapesten a 11. kerület szívében, magas szintű szakértelemmel és a legmodernebb technológiával várja pácienseit. Egyedülálló szolgáltatásaink közé tartozik a széles körű ultrahangos diagnosztika, mely magában foglalja a mell, doppler, nyaki, szív, magzati, hasi, vese, kismedencei, pajzsmirigy, here és végtag valamint a nyirok és nyálmirigyek ultrahangos vizsgálatokat.


Magán Ultrahang

A magán ultrahang vizsgálat szolgáltatásunkat úgy terveztük, hogy a pácienseink számára egyedülálló és megkülönböztetett diagnosztikai élményt biztosítsunk. Az Újbuda Medical Centerben tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele gyakran stresszel jár, ezért minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a vizsgálati folyamatot lehetőleg gyorsá, kényelmessé és zökkenőmentessé tegyük.

A magán ultrahang szolgáltatás kínálata kiterjed a legkülönfélébb vizsgálatokra, beleértve a mell, doppler, nyaki, szív, magzati, hasi, vese, kismedencei, pajzsmirigy, here, és végtag ultrahang vizsgálatokat. Mindegyik eljárás során a legfejlettebb ultrahangos technológiát használjuk, ami kiemelkedő képminőséget és pontos diagnosztikai eredményeket biztosít.

Egyik fő célunk, hogy a magán ultrahang szolgáltatás keretében a pácienseink teljes körű tájékoztatást kapjanak az eljárásról, annak menetéről és az eredmények értelmezéséről. Szakértő csapatunk minden egyes lépésnél támogatást nyújt, hogy a vizsgálat ne csak egy diagnosztikai procedúra legyen, hanem egy olyan folyamat is, amely során a pácienseink megértik és aktívan részt vesznek saját egészségük kezelésében.

Hiszünk abban, hogy a minőségi egészségügyi ellátás egy személyre szabott, törődő megközelítésből fakad, amely minden páciensünk egyedi igényeit és elvárásait figyelembe veszi. Az ultrahang vizsgálat során szerezhető betekintés az emberi testbe rendkívül értékes információkkal szolgál, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a potenciális egészségügyi problémák korai felismeréséhez. 


UH Vizsgálat

Az UH vizsgálat, vagyis az ultrahangos diagnosztika, egy kiemelkedően fontos eszköz a mai orvostudományban, mely széles körben alkalmazható számos állapot felismerésére és a test belső szerkezetének vizsgálatára. Ennek a technológiának az alapját a magas frekvenciájú hanghullámok képezik, amelyek visszaverődnek a test szöveteiről és szerveiről, így létrehozva azok részletes képét. Az ultrahang vizsgálat nem invazív, azaz nem igényel metszést vagy egyéb beavatkozást, ráadásul fájdalommentes és nincs ismert mellékhatása, ami ideálissá teszi a gyakori alkalmazásra és a széles körű diagnosztikai célokra.


Hogyan Működik az Ultrahang?

Az ultrahangos vizsgálat során egy kézi eszközt, úgynevezett transzducert helyeznek a vizsgálandó testrészre. Ez az eszköz hanghullámokat bocsát ki, amelyek áthatolnak a testen, majd visszaverődnek a szövetekről és szervekről. A visszaverődött hullámokat a transzducer újra felfogja, és ezeket az adatokat egy számítógép dolgozza fel, hogy létrehozzon egy vizuális képet a test belsejéről. Ez a kép jelenik meg az orvos monitorán, aki ez alapján tudja értékelni a vizsgált területet. 


Mire Használható az Ultrahang?

Az ultrahang technológia egy valóban sokoldalú diagnosztikai eszköz, amely forradalmasította a belső szervek és szövetek vizsgálatát, lehetővé téve az orvosok számára, hogy a test belsejébe "lássanak" műtéti beavatkozás nélkül. Az ultrahang vizsgálatok kiemelkedően fontos szerepet játszanak számos betegség és állapot korai felismerésében és nyomon követésében.


Szív és Érrendszer Állapotának Felmérése

Ez a technika lehetővé teszi a vér áramlási sebességének és irányának mérését, így segít az artériás és vénás rendellenességek, például az érelmeszesedés, a trombózis vagy a szívbillentyű betegségek korai felismerésében.


Hasüregi Szervek Vizsgálata

Az ultrahang kritikus szerepet játszik a hasüregi szervek, mint a máj, a vese, a hasnyálmirigy, és az epehólyag állapotának értékelésében.


Pajzsmirigy Ellenőrzése Ultrahanggal

A pajzsmirigy az egyik olyan szerv, amelynek egészsége létfontosságú a testünk általános jólétéhez, mivel kulcsszerepet játszik a hormonok termelésében, amelyek szabályozzák a metabolizmust, az energiaszintet és az általános működést. Az ultrahang vizsgálat segítségével a szakértők képesek felismerni a pajzsmirigyben kialakuló rendellenességeket, mint például göböket, daganatokat vagy gyulladást. Ez a fajta vizsgálat fájdalommentes és nem invazív, így kiválóan alkalmas a pajzsmirigy állapotának rendszeres monitorozására.


Mell Ultrahang

A mellrák a nők egyik leggyakoribb daganatos megbetegedése világszerte, ezért a korai diagnózis kiemelkedően fontos. A mell ultrahang egy speciális eljárás, amely segít a mellben lévő potenciálisan aggasztó elváltozások, mint például daganatok, ciszták vagy fibroadenómák azonosításában. Az ultrahang vizsgálat különösen hasznos lehet olyan esetekben, ahol a mammográfia korlátozott információt nyújt, például sűrű mell szövet esetén.


Méh és Petefészkek Ultrahang

A reproduktív szervek ultrahangos vizsgálata nők esetében kritikus fontosságú lehet a méh, a petefészkek és a kismedencei régió állapotának felmérésében. Ez a típusú vizsgálat segíthet a daganatok, ciszták, endometriózis és egyéb állapotok azonosításában, amelyek befolyásolhatják a nők reproduktív egészségét és általános jólétét. Az ultrahang vizsgálatnak köszönhetően a diagnózis gyors és pontos, ami lehetővé teszi a korai és hatékony kezelést.


Magzati Fejlődés Nyomon Követése Terhesség Alatt

A terhesség alatti ultrahang vizsgálatok alapvető fontosságúak a magzati fejlődés nyomon követésében. Ezek a vizsgálatok információt szolgáltatnak a magzat méretéről, fejlődési állapotáról, a lehetséges fejlődési rendellenességekről, valamint a placenta helyzetéről. Az ultrahangos szűrések hozzájárulnak a terhesség egészséges menedzseléséhez, lehetővé téve az orvosok számára, hogy időben észleljenek bármilyen potenciális problémát.


Lágyrészet, Ízületek és Végtagok Vizsgálataúű

Az ultrahang vizsgálat nem csak a belső szervekre korlátozódik; kiválóan alkalmas lágyrészek, ízületek és végtagok állapotának felmérésére is. Ez a módszer segítséget nyújt sérülések, például ínszalag-szakadások, ízületi gyulladások, vagy lágyrész daganatok diagnosztizálásában.


Az Ultrahang Diagnosztikai Előnyei

  • Biztonság: Mivel az ultrahang nem használ ionizáló sugárzást (mint például a röntgen), biztonságosan alkalmazható terhes nők, gyermekek és azok számára is, akiknek több vizsgálatra van szükségük.
  • Pontosság: Kiváló képalkotó képessége révén az ultrahang lehetővé teszi a szervek, szövetek és a véráramlás részletes vizsgálatát.
  • Azonnali ultrahang eredmények: Az ultrahang képes valós időben képet adni, lehetővé téve az orvos számára, hogy azonnal értékelje a vizsgálati eredményeket.
  • Gyorsaság: Az ultrahang vizsgálatok viszonylag egyszerűen és gyorsan elvégezhetőek, ami gyors diagnózist és a kezelés mielőbbi megkezdését teszi lehetővé.


Azonnali Ultrahang

Az Újbuda Medical Centerben különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ultrahang vizsgálatokat gyorsan és hatékonyan, a páciensek kényelmét szem előtt tartva végezzük. Az ultrahang szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy a hozzánk fordulók rövid várakozási idővel hozzáférjenek a szükséges ultrahang vizsgálathoz. Ez a szolgáltatás különösen fontos lehet sürgős esetekben, vagy amikor a páciens gyors diagnózisra szorul.

Fontos Információ Pácienseink Számára

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy 18 év alatti pácienseink számára nem áll módunkban ultrahang vizsgálatot végezni.

Az UH vizsgálathoz szükséges előkészületek:

A pontos és megbízható diagnózis érdekében fontos, hogy a páciensek betartsák az előkészületekkel kapcsolatos utasításainkat. Has- és kismedencei ultrahang vizsgálat esetén az alábbi előkészületeket javasoljuk:

  • A vizsgálat napját megelőző este fogyasszanak csak könnyű vacsorát.
  • A vizsgálat napján reggel vegyék be állandó gyógyszereiket, amennyiben van ilyen.
  • Érkezzenek éhgyomorra és közepesen telt hólyaggal a vizsgálatra. Ez azt jelenti, hogy az időpont előtt körülbelül 2 órával kell meginni bő fél liter szénsavmentes vizet, és azt követően már nem szabad vizeletet üríteni.
  • Kerüljék a kávé fogyasztását és a dohányzást a vizsgálat előtt.
  • Egy órával a vizsgálat előtt már ne fogyasszanak folyadékot.

Amennyiben rendelkeznek beutalóval, korábbi leletekkel vagy orvosi javaslatokkal, kérjük, hozzák magukkal azokat a vizsgálatra.

Ne hagyja, hogy az egészségügyi aggodalmak várakoztassák! Amennyiben gyors, megbízható ultrahang vizsgálatra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Az Újbuda Medical Center szakértő csapata készen áll, hogy azonnali ultrahang szolgáltatást nyújtson Önnek, segítve ezzel az egészségügyi állapotának pontos felmérését és a szükséges lépések megtételét. Foglaljon kényelmesen online időpontot vagy pedig hívjon minket a központi számunkon +36 1 550 7 550.

Foglaljon Időpontot Online