Az Újbuda Medical Center gyógytorna szolgáltatásainak középpontjában a pácienseink állnak. Hiszünk abban, hogy a minőségi gyógytornászati ellátás alapja a személyes figyelem és az együttműködés. Emellett elkötelezettek vagyunk amellett is, hogy a legmodernebb tudományos eredményeket és technikákat alkalmazva segítsünk pácienseinknek a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb gyógyulásban. Engedje meg, hogy segítsünk Önnek is felfedezni a gyógytorna által nyújtott végtelen lehetőségeket.

 

Gyógytorna Budapesten

Az Újbuda Medical Center, mely Budapest 11. kerületének szívében helyezkedik el, egyedülálló gyógytornászati szolgáltatásokat kínál minden korosztály számára. Klinikánk modern és nyugodt környezetet biztosít, ahol a legkorszerűbb eszközök és technológiák állnak rendelkezésre a hatékony és célzott terápiákhoz. Az Újbuda Medical Centerben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyógytorna minden páciens számára kellemes és támogató élményt nyújtson.

Tapasztalt gyógytornászaink széleskörű szaktudással rendelkeznek a mozgásszervi problémák, sportsérülések, műtétek utáni rehabilitáció és krónikus fájdalmak kezelése terén. Minden terápia személyre szabott, figyelembe véve az egyéni igényeket és célkitűzéseket, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessük el. A személyre szabott programok összeállítása során a legmodernebb gyógytornászati módszereket alkalmazzuk, mint például a McKenzie tornát, a Schroth terápiát és a manuálterápiát, hogy minden páciens számára a lehető legmagasabb szintű ellátást biztosíthassuk.

 

Kezelési Módszereink

Az Újbuda Medical Center büszkén kínálja a legfejlettebb gyógytornászati kezeléseket, melyek középpontjában a test és elme harmóniájának helyreállítása áll. Tapasztalt gyógytornászaink a legújabb tudományos kutatások és technikák alapján dolgoznak, hogy a lehető legjobb ellátást nyújtsák pácienseink számára. A kezelési módszereink között kiemelkedő helyet foglalnak el a McKenzie Gyógytorna, a Schroth Terápia, és a Manuálterápia, melyek mind egy-egy speciális területen kínálnak egyedülálló megoldásokat a mozgásszervi problémák kezelésére.

 

Manuálterápia

A Manuálterápia egy kézzel végzett, nagy precizitást igénylő terápiás forma, mely kiválóan alkalmazható számos mozgásszervi megbetegedés, többek között a befagyott váll, nyaki gerincsérv, és alagút szindróma kezelésére. A terápia során gyógytornászaink a kézi technikák széles skáláját alkalmazzák, beleértve az ízületi mobilizációt, a lágyrészek manipulációját, és a trigger point terápiát. Ezek a módszerek célzottan a fájdalom forrásának kezelésére irányulnak, gyorsítva ezzel a gyógyulási folyamatot, és javítva a mozgás minőségét. A manuálterápia az azonnali fájdalomcsillapítás mellett hosszú távú megoldást kínál, segítve a pácienseket abban, hogy visszanyerjék mozgásuk teljes szabadságát és javuljon életminőségük.

A kezelési módszerek alkalmazásával a Manuálterápia különösen hatékonyan képes kezelni a krónikus fájdalmakat, javítani az ízületi mozgékonyságot, és elősegíteni a sérült szövetek regenerációját. A személyre szabott kezelési tervek révén gyógytornászaink pontosan azonosítják és célozzák meg az egyedi problémákat, biztosítva a legjobb lehetséges eredményt minden egyes páciens számára.

 

Schroth Terápia

A Schroth Terápia az Újbuda Medical Centerben egy kiemelkedően specializált, személyre szabott gyógytornászati kezelési forma, amely kifejezetten a gerincferdülés (scoliosis) és más gerincdeformitások, mint például a kyphosis és a lordosis, kezelésére lett kifejlesztve. Ez a terápiaforma egyedülállóan azonosítja és célozza meg a gerinc eltéréseit egy sor specifikusan kialakított gyakorlaton keresztül, melyek célja a gerinc állapotának strukturált és célzott javítása, a fájdalom csökkentése, valamint a helyes testtartás elősegítése.

 

A Schroth Terápia Alapelvei

A Schroth Terápia alapelvei a háromdimenziós korrekció és a légzés optimalizálása. A módszer egyedülálló abban, hogy nem csupán a gerinc látható eltéréseire összpontosít, hanem a belső funkciók, például a légzés javításával is foglalkozik, így támogatva a test általános funkcióinak helyreállítását és javítását. A gyakorlatok célja, hogy aktiválják és erősítik a gerinc körüli izmokat, így elősegítve a gerinc stabilizálását és egyensúlyának helyreállítását.

 

McKenzie Gyógytorna

A McKenzie Gyógytorna egy nemzetközileg elismert módszer, mely különösen hatékony a nyaki, háti és deréktáji panaszok esetén. Ez a technika nem csupán a fájdalmat kezeli, hanem a mozgásszervi rendszer alapvető problémáit is megoldja, elősegítve ezzel a páciensek hosszú távú javulását. A McKenzie módszer lényege, hogy a páciens aktív részt vállal a gyógyulási folyamatban, megismerve azokat a specifikus gyakorlatokat, melyekkel önállóan is képes fenntartani testének egészséges állapotát. Ez a megközelítés nemcsak azonnali fájdalomcsillapítást nyújt, hanem hosszú távú megoldást kínál a mozgásszervi problémákra, megelőzve azok újbóli kialakulását.

Mikor Ajánlott a Gyógytorna

Az Újbuda Medical Center gyógytorna szolgáltatásai kiterjednek a műtét utáni rehabilitációtól a sportsérülések kezelésén át a krónikus fájdalom kezeléséig. Személyre szabott gyógytorna programjainkkal a lehető leggyorsabban visszanyerheti mozgékonyságát, erőnlétét és javíthatja életminőségét.

 

Műtét Utáni Rehabilitáció

A műtéti beavatkozások utáni helyreállítás elengedhetetlen a teljes gyógyulás és az optimális funkciók helyreállítása szempontjából. Legyen szó csípőprotézis beültetésről, bokaszalag műtétről, vagy akár gipsz eltávolítása utáni rehabilitációról, a gyógytorna elengedhetetlen a gyors és hatékony helyreállításban. Programjaink, amelyek magukban foglalják az ízületi mobilitás növelését, az izomerő helyreállítását és a fájdalomcsillapítást, személyre szabottak, hogy pontosan megfeleljenek az Ön egyedi igényeinek és céljainak. A korszerű technikák és egyéni figyelem kombinációja biztosítja, hogy pácienseink a lehető leggyorsabban visszatérhessenek a mindennapi tevékenységeikhez.

 

Sportsérülések Kezelése

A sportsérülések nem csupán a fizikai, hanem a mentális állapotot is érintik. Célunk, hogy segítsünk a sportolóknak nem csak a fájdalom enyhítésében, hanem teljesítményük helyreállításában és a sérülések megelőzésében is. Szakértő gyógytornászaink a legújabb rehabilitációs technikákat és megközelítéseket alkalmazva dolgoznak azon, hogy a sportolók gyorsan és biztonságosan térhessenek vissza kedvenc sportjukhoz. A célzott gyakorlatok és terápiák, mint például az erőnlét és mozgékonyság fejlesztése, valamint a propriocepció és egyensúly javítása, kulcsfontosságúak a hatékony rehabilitációban és a jövőbeli sérülések elkerülésében.

 

Krónikus Fájdalom Kezelése

Krónikus fájdalom esetén a gyógytorna kínálhatja a legnagyobb reményt a fájdalomcsillapításra és az életminőség javítására. Intézményünkben a krónikus fájdalom kezelése többdimenziós megközelítést foglal magában, amely a fizikai terápiákon túl, a fájdalomkezelés pszichológiai aspektusait is figyelembe veszi. A célzott gyakorlatok, amelyek javítják a testtartást, erősítik a támogató izmokat és növelik a mozgékonyságot, mellett a relaxációs technikák és a stresszkezelési stratégiák is részét képezik a kezelési tervnek. A személyre szabott programokkal nem csak a tüneteket kezeljük, hanem a fájdalom alapjait is célzottan megvizsgáljuk, hogy hosszú távú megoldást kínálhassunk pácienseink számára

 

Miért Fontos a Gyógytorna?

A gyógytorna jelentősége az egészségmegőrzés és a rehabilitáció terén vitathatatlan. Ez a multidiszciplináris megközelítés a mozgás és a manuális terápiák, valamint a viselkedési stratégiák kombinációját használja fel a fájdalom kezelésére, a funkcionális állapot javítására és az életminőség növelésére. Az Újbuda Medical Center gyógytornászai által nyújtott személyre szabott kezelések a legújabb tudományos eredményeken alapulnak, céljuk a mozgásszervi rendszer egészségének fenntartása és a különböző egészségügyi állapotokból való hatékony felépülés támogatása.

A gyógytorna nem csak azok számára fontos, akik már meglévő egészségügyi problémákkal küzdenek, hanem az egészséges egyének számára is, akik szeretnék megelőzni a lehetséges jövőbeli problémákat. A rendszeres gyógytornászati gyakorlatok javítják a test összkoordinációját, növelik az izomerőt, javítják az állóképességet, és segítenek a stressz kezelésében. Az ilyen típusú preventív kezelések csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, mint például a szív- és érrendszeri betegségek vagy a 2-es típusú cukorbetegség.

 

GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

Az Újbuda Medical Center gyógytornászati szolgáltatásai iránt érdeklődők gyakran teszik fel az alábbi kérdéseket. Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, hogy segítsünk Önnek jobban megérteni a gyógytorna jelentőségét, és hogy mit várhat el kezeléseinktől.

 

Mennyi időt vesz igénybe egy gyógytorna kezelés?

Egy átlagos gyógytorna kezelés időtartama változó, általában 30-60 perc között mozog, függően a kezelés típusától és a páciens egyedi igényeitől. Az első konzultáció során gyógytornászaink részletes értékelést végeznek, ami alapján egyéni kezelési tervet készítenek.

 

Milyen gyakran ajánlott a gyógytornára járni?

A kezelések gyakorisága személyre szabott és a páciens állapotától, valamint a kezelési céloktól függ. Hetente két alkalommal 60 perces foglalkozás az ideális, hiszen a rendszerességtől és  az aktív részvételtől függ a javulás mértéke.

 

Milyen előkészület szükséges a gyógytorna kezelés előtt?

A gyógytorna kezelés előtt ajánlott kényelmes, laza ruházatot viselni, amely nem korlátozza a mozgást. Fontos, hogy minden releváns orvosi dokumentumot és leletet hozzon magával, amely segíthet a gyógytornásznak a kezelési terv pontosabb kidolgozásában.

 

Hogyan mérhető a gyógytorna kezelés sikeressége?

A kezelés sikerességét több tényező alapján értékeljük, többek között a fájdalom csökkenése, a mozgékonyság és funkcionális képességek javulása, valamint a páciens általános jólétének növekedése alapján. A gyógytornászok rendszeresen értékelik a haladást, és szükség esetén finomítják a kezelési tervet.

Készen áll arra, hogy megtapasztalja a gyógytorna életre szóló előnyeit? Legyen szó fájdalomcsillapításról, mozgékonyság javításáról vagy általános egészségmegőrzésről, az Újbuda Medical Center szakértő csapata készen áll arra, hogy támogassa Önt az egészségesebb, aktívabb élet felé vezető úton. 

 

Ne hagyja, hogy a fájdalom vagy a mozgáskorlátozottság akadályozza mindennapjait! Foglaljon időpontot online meg ma gyógytornára, ahol személyre szabott terápiával és szakértő gondoskodással várjuk. 

Ha kérdése van, vagy további információra van szüksége, hívjon minket bizalommal a +36 1 550 7 550-es Központi számunkon.