Az Újbuda Medical Center külösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az MR és CT vizsgálatok utáni szakorvosi kiértékeléseket, azaz a leletezést, mindig a vizsgált testrészre specializálódott radiológus szakorvos végezze. Az intézményünkben alkalmazott modell tehát eltér sok más magánklinikákban alkalmazott gyakorlattól, ahol egy radiológus többféle testrészt is leletez.

Intézményünk vizsgálati modellje biztosítja, hogy pácienseink a lehető legpontosabb képet kapják állapotukról, ami hozzájárul a helyes diagnózis felállításához, és így a gyógykezelések, valamint műtéti beavatkozások nagyobb precizitással történhetnek meg. Ezen túlmenően, a specializált szakértelmünk révén jelentősen csökkennek a műtéti és kezelési kockázatok, valamint a lehetséges komplikációk is.

Intézményünk különlegessége, hogy 24 magasan képzett radiológus specialista alkotja a szakmai stábunkat, akik különböző területekre, mint például a koponya-, has- és kismedencei-, csont-izületi-, valamint gerincspecializációkra összpontosítanak. Ez a széleskörű szakértői háttér teszi lehetővé, hogy minden egyes testrész diagnosztizálása a lehető legmagasabb szintű szakértelemmel történjen. Az Újbuda Medical Center így garantálja, hogy minden páciens személyre szabott, precíz diagnózist kapjon, megfelelve ezzel az egyéni igényeknek.

Központunkban vadonatúj, japán gyártmányú Hitachi Supria CT készülékkel rendelkezünk, amely a legmodernebb komputertomográfiai (CT) technológiát alkalmazva biztosítja a pontos és megbízható diagnosztikai szolgáltatást.

Mi a CT Vizsgálat

A CT vizsgálat egy kiemelkedően fejlett radiológiai eljárás, amely részletes képeket készít a test belső szerkezetéről, lehetővé téve számos betegség és állapot korai felismerését és kezelését. Célunk, hogy pácienseink számára biztonságos, kényelmes és informatív vizsgálati élményt biztosítsunk, miközben a legmodernebb technológiát és szakértelmet használjuk fel az egészségügyi állapotuk pontos megállapításához. A Hitachi Supria készülékünkkel végzett CT vizsgálatok segítségével a test különböző régióinak - legyen az a koponya, a gerinc, a has, vagy más területek - alapos és precíz képalkotását végezzük, biztosítva ezzel a legmagasabb szintű diagnosztikai precizitást.

CT Vizsgálat menete

A CT vizsgálat menete központunkban egy átfogó és gondosan megtervezett folyamat, amely a páciens kényelmét és biztonságát helyezi előtérbe. Amikor a páciens megérkezik a vizsgálatra, először is részletes tájékoztatást kap a procedúráról, beleértve az intravénás kontrasztanyag beadásának szükségességét és a kontrasztanyagos CT vizsgálat speciális előkészületeit. A vizsgálat előtt minden esetben felhívjuk a figyelmet a fontos előkészületekre, mint például az étkezés szüneteltetése a hasi és kismedencei vizsgálatok esetén, valamint az allergiás reakciók és a jóddal szembeni érzékenység figyelembevétele.

A vizsgálat során a páciensnek mozdulatlanul kell feküdnie, mivel a legapróbb mozgás is befolyásolhatja a képminőséget. A CT  gépünk a vizsgálat  során a páciens körül forgó mozgást végez, miközben röntgensugarakat bocsát ki, amelyek lehetővé teszik a vizsgálat közben a különböző anatómiai régiók, például a koponya, a gerinc vagy a has részletes ábrázolását. A kontrasztanyagos vizsgálat során a beteg vénájába adott kontrasztanyag segít jobban láthatóvá tenni a szöveteket és az érrendszereket.

A CT vizsgálat után, különösen kontrasztanyag alkalmazása esetén, a páciensnek ajánljuk a fokozott folyadékbevitelt, hogy segítsen a szervezetnek a kontrasztanyag kiürítésében. A vizsgálat utáni tevékenységek tekintetében általában nincs szükség különleges kíméletre vagy korlátozásokra, így a páciensek gyorsan visszatérhetnek a mindennapi életükhöz. A CT vizsgálat eredményei és a radiológus szakorvosi értékelése a következő napokban válnak elérhetővé, ami lehetővé teszi a páciensek számára, hogy pontos és részletes információt kapjanak egészségi állapotukról.Natív CT vizsgálat

A natív CT vizsgálat egy olyan eljárás, amely során a test anatómiai régióit, mint például a koponya, a nyaki gerinc, az ágyéki gerinc, a has és a kismedence, magas felbontású képeken vizsgáljuk meg anélkül, hogy kontrasztanyagot használnak. Ez a vizsgálati forma lehetővé teszi a kóros elváltozások, például daganatok vagy gyulladásos folyamatok pontos azonosítását.

Natív CT vizsgálathoz szükséges előkészületek:

A vizsgálat során különös figyelmet fordítunk a vizsgálat előtti és utáni teendőkre. A has- és kismedencei natív CT vizsgálatok esetén kiemelt fontosságú, hogy a vizsgálatot megelőző 4-6 órában a beteg ne fogyasszon ételt, mivel ez befolyásolhatja a vizsgálat eredményességét. Egyéb régiók vizsgálata esetén nincs szükség külön előkészületre.

Minden vizsgálat során fontos, hogy a páciens minden esetben hozza magával a vizsgálathoz szükséges beutalót, ambuláns lapot vagy szakorvosi javaslatot, mivel ezek a dokumentumok nélkülözhetetlenek a vizsgálat elvégzéséhez. A natív CT vizsgálatok során a páciensnek mozdulatlanul kell feküdnie, hogy a képek tiszták és élesek legyenek.

Kontrasztanyagos CT Vizsgálat

A kontrasztanyagos CT vizsgálat során intravénásan és/ vagy szájon át adott kontrasztanyagot használunk a test belső szerkezetének még részletesebb megjelenítéséhez. Ez a módszer különösen hasznos olyan esetekben, amikor a lágy szövetek és az érrendszeri struktúrák jobb megkülönböztetése szükséges valamint az elváltozások diferenciálásában is segít. A kontrasztanyagos vizsgálat során láthatóvá válnak olyan részletek, amelyek a natív CT vizsgálat során esetleg rejtve maradnak.

 

Kontrasztanyagos CT vizsgálathoz szükséges előkészületek:

A vizsgálat előtt minden esetben tájékoztatjuk a betegeket a kontrasztanyag beadásának folyamatáról és a lehetséges mellékhatásokról. A kontrasztanyag beadásához jó vesefunkció szükséges, ezért a pácienseknek ajánlott 14 napnál nem régebbi vesefunkciós laborleletet hozniuk. A vizsgálat során előfordulhat, hogy melegségérzés vagy fémes szájíz jelentkezik, ezek azonban átmeneti jelenségek és gyorsan elmúlnak.

A vizsgálatot megelőző 4-6 órában nem szabad enni, hogy elkerüljük a kontrasztanyag okozta hányingert. A kontrasztanyagos CT vizsgálat után fontos a fokozott folyadékbevitel, hogy segítsük a szervezetet a kontrasztanyag gyorsabb kiürülésében. A vizsgálatot követően a páciensek azonnal visszatérhetnek a mindennapi tevékenységeikhez, kíméletre általában nincs szükség.

 

CT vizsgálat beutaló nélkül

Fontos hangsúlyozni, hogy a magyar jogszabályok értelmében CT vizsgálatra csak szakorvosi javaslat birtokában kerülhet sor. Klinikánk elkötelezett amellett, hogy a páciensek tájékozottak legyenek e követelményekkel kapcsolatban, és támogatjuk őket abban, hogy zökkenőmentesen jussanak hozzá a szükséges beutalókhoz.

A szakorvosi beutaló nem csak jogi előírás, hanem a páciens egészségének védelme és a legmegfelelőbb orvosi ellátás biztosítása érdekében is kiemelten fontos.

Ugyan beutaló nélkül CT vizsgálatra nem kerülhet sor, segítünk pácienseknek az összes szükséges lépésben, hogy a lehető legrövidebb időn belül hozzájuthassanak a szükséges orvosi dokumentumokhoz. Forduljon hozzánk bizalommal, és mi segítünk Önnek eligazodni a szükséges egészségügyi előírások és szakorvosi javaslatok megszerzésében, hogy a CT vizsgálatát mihamarabb elvégezhessük.

 

Magán CT Vizsgálat

A magán CT vizsgálat egyedülálló lehetőséget kínál a pácienseknek, hogy gyorsan és hatékonyan jussanak el a szükséges diagnosztikai képalkotó eljárásokhoz. Központunkban a magán CT vizsgálatokat a legmagasabb szakmai sztenderdek mellett, modern berendezésekkel és tapasztalt radiológusok bevonásával végezzük. Ez a szolgáltatás ideális választás lehet azok számára, akik a hagyományos egészségügyi ellátási rendszerben tapasztalható várakozási időket kerülnék, valamint a magánegészségügyi ellátás előnyeit részesítik előnyben.

A magán CT vizsgálat során kiemelt figyelmet fordítunk a páciens egyéni igényeire és kényelmére. A vizsgálatot a páciens időbeosztásához igazítva, rugalmasan szervezzük meg, biztosítva ezzel, hogy a diagnosztikai folyamat zökkenőmentes és stresszmentes legyen. Minden vizsgálatot a legmodernebb technológiával végzünk, amely lehetővé teszi a pontos és részletes képek elkészítését, legyen szó koponya, gerinc, hasi vagy kismedencei vizsgálatról.

A magán CT vizsgálat során a páciensek gyors és pontos diagnózist kaphatnak, ami alapvető fontosságú a további kezelési terv kialakításához. A vizsgálat során a modern képalkotó technológia és a szakértő radiológusok biztosítják, hogy a vizsgálat alapos és kifogástalan legyen. Emellett a magán CT vizsgálat lehetőséget nyújt a páciensek számára, hogy részletesebb magyarázatot és konzultációt kapjanak az eredményekkel kapcsolatban, ami segít jobban megérteni az egészségi állapotukat és a további lépéseket.

 

CT vizsgálat terhesség alatt

Terhesség ideje alatt a röntgensugárzással járó vizsgálatokat, mint amilyen a CT vizsgálat is, általában kerülni kell annak érdekében, hogy megóvjuk az anyát és a magzatot. Kivételt csak sürgős és életet veszélyeztető kórképek jelentenek, ahol a vizsgálat elengedhetetlen.

 

CT Vizsgálatok Időpontfoglalás

Minden páciens számára lehetőséget biztosítunk legfeljebb három különböző anatómiai régió CT vizsgálatának előjegyzésére egyetlen időpontban. További vizsgálatokra egy időponton belül nincs lehetőség. Fontos megjegyezni, hogy többrégiós előjegyzés esetén, amennyiben a páciens helyszíni lemondást kezdeményez, az elmaradt vizsgálatok térítési díját továbbra is meg kell fizetni.

CT Vizsgálat Ára

A CT vizsgálat ára magában foglalja magát a vizsgálatot, valamint a szöveges írásos radiológiai szakorvosi értékelést is, amit legkésőbb a vizsgálatot követő harmadik munkanapon 20:00-ig biztosítunk a páciens számára, választhatóan e-mailben, személyes átvétellel vagy postai úton, utóbbi esetben külön térítési díj ellenében.

Fontos megjegyezni, hogy a CT vizsgálat ára nem tartalmazza a radiológiai szakorvosi konzultációt és felvilágosítást. A CT lelet értékelése és magyarázata kizárólag a célirányos szakorvosi vizsgálat eredményével együtt történhet, és ez nem tartozik a páciens feladatai közé. A CT vizsgálat eredményével kapcsolatban a személyzet nem jogosult felvilágosítást adni; ez kizárólag a kezelőorvos feladata.

 

Fedezze fel az Újbuda Medical Center kiváló minőségű CT vizsgálati szolgáltatásait, ahol a legmodernebb technológia és a tapasztalt szakértők gondoskodnak az Ön egészségéről. Ne várjon tovább, foglaljon időpontot még ma, vagy hívja közvetlenül a +36 1 550 7 550-es telefonszámot, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére minden további információval és a foglalás segítésével. Az Újbuda Medical Centerben a páciens kényelme és biztonsága a legfontosabb – válassza Ön is a megbízható és precíz CT vizsgálati lehetőségeinket.

 

CT gépünknél 150 kg a súlyhatár. 150 kg felett nem áll módunkban a vizsgálatot elvégezni.