Fókuszált lökéshullám terápia az urológiában

Potencia megőrzése, kezelése fókuszált lökéshullám terápiával.

Ez az innovatív kezelés a jelenleg elérhető kezelések egy új dimenzióját jelentheti a potencia megőrzésében, fenntartásában prevenciós jelleggel, továbbá egyes merevedési zavarokban is, valamint kismedencei fájdalom szindróma, Indiratio penis plastica (IPP, Peyronie betegség), jóindulatú prosztata megnagyobbodás, bakteriális prosztatagyulladás esetén is alkalmazható. A fókuszált lökéshullám terápia a radiális lökéshullám terápiától lényegesen hatékonyabb, a kezelt területre sokkal célzottabban  használható, így tartósabb és látványosabb eredmények érhetőek el vele.

A mai napig is rengeteg tévhit övezi a potenciazavarokat és tabu témának számít, így sokan nem fordulnak vele orvoshoz, holott a keringési eredetű potenciazavarok (a legtöbb esetben ez áll a hímvessző merevedési zavara mögött) fókuszált lökéshullám terápiával való kezelése javuló merevedést eredményezhet. Fontos kiemelni, hogy nem invazív kezelés, nem jár vérzéssel, egy időben kezeli az egész hímvesszőt, de a környező területet nem érinti, a kezelés célzottan történik, fájdalommentes, idősebb korban is alkalmazható.

A fókuszált lökéshullám terápia kismedencei fájdalom szindróma (CPPS) esetében is alkalmazható és egyéntől függő mértékben a tünetek javulását eredményezheti a Pácienseknél. Fontos megjegyezni, hogy a nem múló, krónikus kismedencei fájdalom tüneteinek csökkentésére, más  nem invazív (nem műtéti) megoldás jelenleg nem áll rendelkezésre.

Indiratio penis plastica (IPP, Peyronie betegség) - A pénisz kóros deformitásából eredő fájdalmat és ezzel együtt a görbeséget csökkenti a fókuszált lökéshullám terápia, továbbá megakadályozza a plakkok képződését. A kismedencei fájdalom szindrómához hasonlóan jelenleg erre a betegségre más nem invazív (nem műtéti) kezelés jelenleg nincs.

A fókuszált lökéshullám terápia, akár önállóan alkalmazva, akár egy másik kezelést kiegészítve alkalmazzák is minden esetben orvosi javaslatra történik és szakorvosi vizsgálat előzi meg, ahol a kezelő orvos tájékoztatja a Pácienseket a kezelés folyamatáról, hatékonyságáról és a várható eredményekről a korábbi tapasztalatok alapján. Fontos azonban megjegyezni, hogy az urológiai fókuszált lökéshullám terápiás kezelés eredményessége kevésbé garantálható, mint pl. egy invazív beavatkozás esetében, de a rendelkezésre álló tapasztalatok alapján, az intézményünkben használt legkorszerűbb fókuszált lökéshullám terápiás berendezést alkalmazva támogatjuk Pácienseink életminőségbeli javulását.

Várjuk szakrendelésünkön, ahol elegáns, nyugodt környezetben végezzük a terápiás kezeléseinket.