Urológia

Az urológia a vizeletkiválasztó rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső) fejlődési rendellenességeivel, működési zavaraival, és egyéb megbetegedéseivel foglalkozik. Kiemelten fontos szerepe van a szűrővizsgálatnak az urológiában - labor vizsgálat, fizikai (tapintásos) vizsgálat, ultrahang vizsgálat - mely számos betegség korai felismerését teszi lehetővé (pl. prosztatarák, hererák), és mint minden esetben itt is kulcsfontosságú szerepe van az időnek a betegségek hatékony kezelésének érdekében.

Az alábbi esetekben forduljunk urológushoz:

 • vizelési panaszok (nehezített vizelés, vizelet elakadás, vagy gyakori vizelési inger), vizeletürítési nehézségek, egyéb szemmel látható eltérés észlelése a vizeletben (pl. véres vizelet)
 • hímvesszőben, heretájékon, gáttájékon jelentkező panaszok, fájdalmak
 • alhasi és deréktáji fájdalmak, görcsök
 • merevedési problémák
 • visszatérő húgyúti fertőzések
 • vizelettartási nehézség, vizeletcsepegés (inkontinencia)
 • szűrővizsgálat (50 év felett ajánlott)

Várjuk szakrendelésünkön, ahol Pácienseink számára elegáns és jól felszerelt környezetben az alábbi szolgáltatásaink érhetőek el:

 • Urológiai betegségek ambuláns kivizsgálása, kezelése
 • Krónikus urológiai betegségek gondozása
 • Urológiai betegségekkel kapcsolatos szakorvosi és életmód tanácsadás
 • Máshol diagnosztizált urológiai betegségekkel kapcsolatos második szakorvosi vélemény adása
 • Kórházi kezelés szükségessége (pl. műtét) esetén a kapcsolatfelvétel elősegítése
 • Fókuszált lökéshullám terápia

Előkészületek urológiai vizsgálatok esetében


Kérjük Pácienseinket, hogy az urológiai vizsgálatra teli hólyaggal érkezzenek, így lehetőség van a húgyhólyag ultrahangos vizsgálatára, illetve a vizeletürítés és a vizelet vizsgálatára. Minden esetben segítség a szakorvosnak, ha korábbi leleteit magukkal hozzák Pácienseink a vizsgálatra.

Fókuszált lökéshullám terápia alkalmazása az urológiában

Merevedési zavarok, kismedencei fájdalom szindróma, Indiratio penis plastica (IPP, Peyronie betegség)


Ez az innovatív kezelés a jelenleg elérhető kezelések egy új dimenzióját jelenti a merevedési zavarokkal küzdők számára. A fókuszált lökéshullám terápia a lineáris lökéshullám terápiától lényegesen hatékonyabb, a kezelt területre sokkal célzottabban alkalmazható, így tartósabb és látványosabb eredmények érhetőek el vele.

A mai napig is rengeteg tévhit övezi a merevedési zavarokat és tabu témának számít, így sokan nem fordulnak vele orvoshoz, holott a keringési eredetű merevedési zavarok (a legtöbb esetben ez áll a hímvessző merevedési zavara mögött) tartósan javíthatóak fókuszált lökéshullám terápiával. Fontos kiemelni, hogy nem invazív kezelés, nem jár vérzéssel, egy időben kezeli az egész hímvesszőt, de a környező területet nem érinti, a kezelés célzottan történik, fájdalommentes, tartósan javul a merevedési funkció és idősebb korban is alkalmazható.

A fókuszált lökéshullám terápia kismedencei fájdalom szindróma (CPPS) esetében is nagy hatékonysággal használható és szintén tartós eredmények érhetőek el a Pácienseknél. Fontos megjegyezni, hogy a nem múló, krónikus kismedencei fájdalom csökkentésére, más nem invazív (nem műtéti) megoldás jelenleg nem áll rendelkezésre.

Indiratio penis plastica (IPP, Peyronie betegség) - A pénisz kóros deformitásából eredő fájdalmat és ezzel együtt a görbeséget csökkenti a fókuszált lökéshullám terápia, továbbá megakadályozza a plakkok képződését. A kismedencei fájdalom szindrómához hasonlóan jelenleg erre a betegségre más nem invazív (nem műtéti) kezelés jelenleg nincs.

A fókuszált lökéshullám terápia, akár önállóan alkalmazva, akár egy másik kezelést kiegészítve alkalmazzák is minden esetben orvosi javaslatra történik és szakorvosi vizsgálat előzi meg, ahol a kezelő orvos tájékoztatja a Pácienseket a kezelés folyamatáról, hatékonyságáról és a várható eredményekről a korábbi tapasztalatok alapján. A jelenleg megtalálható legkorszerűbb fókuszált lökéshullám terápiás berendezést használjuk intézményünkben, ezzel támogatva Pácienseink életminőségbeli javulását.