Az orvosi szakterületek közül a belgyógyászat az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel foglalkozik. A belgyógyász szakorvos sokat segíthet azokban az esetekben, amikor a Páciens egészsége megőrzése érdekében szeretne kivizsgáláson részt venni vagy ha  általános tüneteket tapasztal, mint  mellkasi fájdalom, fulladás, hasi fájdalom, fejfájás, szédülés.   Az indokolatlan testsúlyváltozás (fogyás, hízás)  vagy ismeretlen eredetű lázas állapot is indokolttá teszik a belgyógyászati kivizsgálás megkezdését. 

A belgyógyászati vizsgálat menete

A belgyógyászati vizsgálat során a kórelőzmény felvétele zajlik. Az orvos kikérdezi a Pácienst jelenlegi panaszairól, korábbi betegségeiről, életmódjáról, rendszeresen szedett gyógyszereiről, a korábbi betegségekről, műtétekről, illetve a családban előforduló egészségügyi problémákról. Ezután a fizikális vizsgálat következik, ami kiterjed a megtekintésre, a mellkas, has, mozgásszervek, szívműködés, légzés vizsgálatára, vérnyomás mérésre.

Amennyiben szükséges, a belgyógyász  további vizsgálatokat (labor, röntgen, UH, EKG) rendel, és esetleg további szakorvosi konzultációkat szervez. A diagnózis felállítását követően, javaslatot tesz  a lehetőségek szerint választható  gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelésre. A krónikus betegségek szinten tartásához a belgyógyász  rendszeres  kontrollvizsgálatra tesz javaslatot Páciensnek.

Várjuk Önöket elegáns és modern környezetben belgyógyászati szakorvosi vizsgálatunkon, melyre időpontot foglalhat akár már online is, az Időpontfoglalás gomb alatt.