Mammográfia és komplex emlővizsgálat

Mammográfia (mammográfiás vizsgálat)  segít az emlődaganatok korai felismerésében. Ezt a vizsgálatot csak radiológián  végzik. A mammográfia hatékony módszer az emlőbetegségek korai diagnosztizálására. Ismerjük meg a mammográfia előnyeit, árait, különböző eljárásokat és azt, hogy mennyi idő alatt kapható meg az eredmény.


Mammográfia Vizsgálat

A mammográfia vizsgálat (mammográfiás vizsgálat) kiemelt jelentőséggel bír az emlődaganatok korai felismerésében és az egészségmegőrzésben. Ez az emlődiagnosztikai eljárás lehetővé teszi a radiológus szakorvosok számára, hogy az emlőszöveteket részletesen megvizsgálják és időben észleljék az esetleges elváltozásokat. A mammográfiai szűrés olyan lehetőséget kínál, amely segítségével a korai stádiumban lévő daganatokat kimutathatjuk, így növelve a sikeres kezelés esélyét és potenciálisan életet menthet.

A mammográfia során egy speciális röntgenfelvétel készül az emlőkről, amely a mammarográf képalkotásnak köszönhetően képes kimutatni a szabad szemmel nem látható elváltozásokat is. A vizsgálat során a radiológus szakorvosok felismerik az emlőszövetek kis elváltozásait, csomóit, vagy más rendellenességeit, még mielőtt azok tapinthatóvá válnának.

A mammográfiás vizsgálat mellett más emlővizsgálati módszerek, például az ultrahang vizsgálat is alkalmazhatók a pontosabb diagnózis érdekében. Azonban fontos kiemelni, hogy a mammográfiai szűrés a legelterjedtebb és legmegbízhatóbb módszer az emlődaganatok szűrésére, különösen 40 év felett, amikor az emlőrák kockázata nő.

A fizikális vizsgálat és a mammográfiai szűrés kombinációja hatékonyan járul hozzá az emlőrák időben történő felfedezéséhez. A fizikális vizsgálat során a nőgyógyászati vagy radiológiai  szakorvos illetve a mammográfiát elkészítő szakdolgozó végzi illetve végezheti a tapintási vizsgálatot. Tapintással vizsgálja meg az emlőket, míg a mammográfia segítségével az esetleges elváltozásokat a röntgenfelvételeken fedezik fel.

A rendszeres mammográfiai szűrés és a megfelelő időszakos emlővizsgálat segíthet csökkenteni az emlőrák kialakulásának és terjedésének kockázatát. Ha azonban bármilyen gyanús tünetet vagy elváltozást észlel az emlőiben, ne várjon a rendszeres szűrővizsgálatra, hanem haladéktalanul forduljon orvoshoz a pontos diagnózis és kezelés érdekében. A korai felismerés kulcsfontosságú az emlőrák sikeres kezelése szempontjából.

 

Mammográfia Magánrendelés

Az emlőrák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés, különösen a 40 év feletti nők körében. A korai diagnózis és kezelés létfontosságú a betegség sikeresebb leküzdése érdekében. A rendszeres szűrővizsgálatok kulcsszerepet játszanak a daganatos megbetegedések időben történő felismerésében. Egy komplex emlővizsgálat, mint például a mammográfia és az emlő ultrahang, lehetőséget biztosít arra, hogy az esetleges elváltozásokat még a klinikai tünetek megjelenése előtt kimutassuk.

Intézményünkben kiemelkedő figyelmet fordítunk az emlővizsgálatokra, és lehetőséget kínálunk Önnek a komplex emlődiagnosztikára. A mammográfia vizsgálat a legelterjedtebb és legmegbízhatóbb szűrési módszer az emlődaganatok felismerésére. Emellett az emlő ultrahang segítségével további részletes információkhoz juthatunk az emlők állapotáról és az esetleges elváltozásokról, amelyeket a mammográfia nem feltétlenül tud észlelni.

Fontos kiemelni, hogy 35 éves kor alatt, ha panaszmentesek vagyunk, az emlő ultrahang vizsgálata az első lépés lehet a szűrővizsgálatok során. Az ultrahang vizsgálat azonban nem helyettesíti a mammográfiát, így szükség esetén az orvos mammográfiai vizsgálatot is javasolhat a pontosabb diagnózis érdekében.

Ha a vizsgálat eredménye gyanús elváltozásokra utal, intézményünkben elvégezzük a szükséges szövettani mintavételt is. Az aspirációs citológia (vékonytű biopszia) vagy a Core biopszia (vastagtű biopszia) lehetőséget nyújt a pontos diagnózis felállításához.

Ha további részletes információkra van szükség a daganatokról vagy a szűrővizsgálatok nem adnak teljes képet, emlő MR vizsgálat is elérhető intézményünkben. Ezzel a modern diagnosztikai módszerrel még pontosabb és részletesebb képet kapunk az emlők állapotáról.

A vizsgálatok során intézményünk egy teljesen új GE mammográfiás készülékkel várja Önöket. Ez a korszerű berendezés lehetővé teszi a gyors és pontos vizsgálatot, és az eredményeket 3-5 munkanapon belül megkapják a páciensek.


Mammográfia árak

Az emlőszűrés kiemelt jelentőséggel bír az emlőrák korai felismerésében és a sikeres kezelésben. Azonban sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyibe kerül egy mammográfia vizsgálat vagy más emlődiagnosztikai eljárás. Az alábbiakban ismertetjük az emlővizsgálati lehetőségek árait, hogy mindenki számára elérhető legyen a megfelelő szűrés.

  1. Mammográfia + Fizikális Vizsgálat - 22 000 Ft: Ez az alapvető csomag tartalmazza a mammográfia vizsgálatát, valamint egy fizikális vizsgálatot is. A kettős szűrés lehetőséget biztosít az emlők alaposabb vizsgálatára és az esetleges elváltozások korai felismerésére.
  2. Komplex Emlővizsgálat, Emlőszűrés (Mammográfia + Fizikális Vizsgálat + Emlő és Nyirokrégiók Ultrahang) - 38 000 Ft: Ez a kiterjedtebb csomag magában foglalja a mammográfiát, a fizikális vizsgálatot és az emlő és nyirokrégiók ultrahang vizsgálatát is. A kombinált emlővizsgálat lehetővé teszi a teljes körű diagnosztikát, és segít felfedezni még a legkisebb elváltozásokat is.
  3. Emlő és Nyirokrégiók Ultrahang Vizsgálata + Fizikális Vizsgálat - 23 000 Ft: Ez a csomag az emlő és nyirokrégiók ultrahang vizsgálatát és a fizikális vizsgálatot tartalmazza. Az ultrahang vizsgálat lehetővé teszi a további információk megszerzését az emlők állapotáról és az esetleges elváltozásokról.
  4. Aspirációs Citológia (Vékonytű Biopszia) és Szövettani Vizsgálat (1, 2 vagy 3 Elváltozásból) - 32 000 Ft, 46 000 Ft, 62 000 Ft: Ezek a különálló vizsgálatok lehetővé teszik a szövetminták gyűjtését és a szövettani vizsgálatot az emlőben található elváltozásokról. Az ár a mintavétel számától függ, és lehetőséget nyújt a pontosabb diagnózis felállítására.
  5. Kontakt Mintavétel (Emlőváladékból) - 15 000 Ft: Ez az eljárás az emlőváladék vizsgálatára szolgál, amely segíthet az esetleges elváltozások korai kimutatásában.
  6. Core Biopszia (Vastagtű Biopszia) és Szövettani Vizsgálat - 58 000 Ft: A Core biopszia egy speciális biopsziai eljárás, amely lehetővé teszi a nagyobb szövetminták gyűjtését az emlőből és a szövettani vizsgálat elvégzését a pontosabb diagnózis érdekében.


Fájdalommentes Mammográfia

A mammográfia vizsgálat fontos eszköz az emlődaganatok korai felismerésében, de sok nő számára a vizsgálat fájdalmas érzésekkel járhat. Azonban fontos kiemelni, hogy a mammográfia sok nő számára nem teljesen fájdalommentes eljárás, azonban  a modern technológia és a szakképzett orvosaink mindent megtesznek, hogy minimalizálján a vizsgálat kellemetlenségeit.

A fájdalommentes mammográfia során a vizsgálatot végző szakember figyelembe veszi a páciens egyéni igényeit és érzékenységét. A mellkas összenyomása, ami korábban kellemetlen lehetett, most már sokkal kíméletesebb, anélkül, hogy a vizsgálat megbízhatóságát befolyásolná. A vizsgálat során készült röntgenfelvételek alapján a radiológus szakorvosok alaposan elemzik az emlőszöveteket, és az esetleges elváltozásokat már korai stádiumban észlelik.Ne hagyja, hogy a korábbi tapasztalatok akadályozzák meg a rendszeres emlőszűrésben. Válassza a megbízható, hatékony vizsgálatot az Újbuda Medical Centerben, és tegye meg az első lépést az emlői egészség megőrzése érdekében.


Mammográfia eredménye mennyi idő?

Az Újbuda Medical Centerben lehetősége van egy teljesen új GE mammográfiás készülékkel elvégeztetni a vizsgálatot, mely korszerű technológiával és szakértő személyzettel várja Önt. A mammográfia gyors és hatékony eljárás a daganatok korai felismerésére, és az elkészült írásos véleményt 3-5 munkanapon belül megkapják Pácienseink.


Mammográfiai Szűrés

A mammográfiai szűrés az egyik legmegbízhatóbb és leghatékonyabb módszer az emlőrák korai felismerésére és a betegség időben történő kezelésére. Az emlőrák a nők körében a leggyakoribb daganatos megbetegedés, ezért kiemelten fontos a rendszeres szűrővizsgálat.

A mammográfiai szűrés során egy speciális röntgenfelvétel készül az emlőkről, amely lehetővé teszi a radiológus szakorvosok számára, hogy alaposan megvizsgálják az emlőszöveteket. Az eljárás célja az esetleges elváltozások, csomók, vagy más rendellenességek korai felfedezése, még mielőtt azok tapinthatóvá válnának.


A rendszeres mammográfiai szűrés fontos része a megelőzésnek és az egészségmegőrzésnek. A szűrővizsgálaton való részvétel lehetővé teszi az esetleges elváltozások időben történő felismerését, még mielőtt azok klinikai tüneteket okoznának. Ne halogassa az emlővizsgálatot, és vegye komolyan a rendszeres szűrést az emlői egészsége érdekében. Foglaljon időpontot a mammográfia és komplex emővizsgálatra, tegye meg az első lépést az egészségéért és jólétéért!