Az emlőrák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a 40 év feletti nők körében. A rendszeres szűrővizsgálatok kiemelten fontos szerepet játszanak, hiszen az időben diagnosztizált daganatos megbetegedés jó, de mindenképpen nagyobb hatásfokkal gyógyítható. A megelőzésben fontos szerepet játszik az önvizsgálat, és az emlő ultrahang valamint a mammográfia, intézményünkben Önnek lehetősége van komplex emlővizsgálatra, mely a mammográfiai vizsgálatot, és az ultrahang (emlő és nyirokrégiók ultrahang vizsgálata) vizsgálatot is magában foglalja.


35 éves kor alatt, amennyiben panaszmentesek vagyunk az emlő ultrahang vizsgálata alkalmazható a szűrővizsgálatok első lépcsőjeként, de nem helyettesítheti a mammográfiát, így az ultrahang vizsgálat után a vizsgáló orvos mammográfiai vizsgálatot kérhet. A mammográfia vizsgálattal az emlő daganatos megbetegedésének klinikai tüneteinek megjelenése előtt akár már 2 évvel is diagnosztizálható egy rosszindulatú elváltozás.


Amennyiben szükségessé válik a szövettani mintavétel központunkban ez is elvégezhető, mind az aspirációs citológia (vékonytű biopszia), mind pedig a Core biopszia (vastagtű biopszia).
Amennyiben a pontos diagnózishoz szükségessé válik emlő MR vizsgálat, intézményünkben Pácienseink számára ez is elérhető.
Az Újbuda Medical Centerben egy teljesen új GE mammográfiás készülékkel várjuk Önöket vizsgálatukon, melyről az elkészült írásos véleményt 3-5 munkanapon belül kapják meg Pácienseink.