Az emlőrák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a 40 év feletti nők körében. A rendszeres szűrővizsgálatok kiemelten fontos szerepet játszanak, hiszen az időben diagnosztizált daganatos megbetegedés jó, de mindenképpen nagyobb hatásfokkal gyógyítható. A megelőzésben fontos szerepet játszik az önvizsgálat, és az emlő ultrahang valamint a mammográfia.


Az emlő ultrahang vizsgálata 35 éves kor alatt, amennyiben panaszmentesek vagyunk alkalmazható a szűrővizsgálatok első lépcsőjeként, de nem helyettesítheti a mammográfiát, így ha bármilyen szokatlan elváltozást tapintunk, mindenképen szükség van mindkét képalkotó eljárással végzett vizsgálatra. A mammográfia vizsgálattal az emlő daganatos megbetegedésének klinikai tüneteinek megjelenése előtt akár már 2 évvel is diagnosztizálható egy rosszindulatú elváltozás.
Amennyiben a pontos diagnózishoz szükségessé válik emlő MR vizsgálat, intézményünkben Pácienseink számára ez is elérhető.


Az Újbuda Medical Centerben egy teljesen új GE mammográfiás készülékkel várjuk Önöket vizsgálatukon, melyről az elkészült írásos véleményt 3-5 munkanapon belül kapják meg Pácienseink.