1,5 Teslás MR - natív vizsgálatok

1,5 Teslás MR - kontrasztanyagos vizsgálatok
0,4 Tesla nyitott MR vizsgálat - natív vizsgálatok 
0,4 Tesla nyitott MR vizsgálat - kontrasztanyagos vizsgálatok

Tisztelt Páciensünk! Amennyiben nem talált Önnek megfelelő időpontot, kérjük lépjen velünk kapcsoaltba telefonon:
+36 1 550 7 550 

Mi az az MRI vizsgálat?

Az MRI vizsgálat, azaz a Mágneses Rezonancia Képalkotás egy kifinomult és forradalmi diagnosztikai eljárás, amely az orvostudomány egyik legfontosabb eszközevé vált. Az MRI vizsgálat során a testbe erős mágneses térrel és rádióhullámokkal keltett rezonanciát használják fel a test belső szöveteinek részletes ábrázolására. Ennek eredményeként lenyűgözően részletgazdag képek készülnek az agyról, a gerincről, az ízületekről, valamint más fontos belső szervekről, amelyek segítenek az orvosoknak pontosabb diagnózist felállítani és hatékony kezelési tervet kidolgozni.

Az MRI vizsgálat egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen fájdalommentes és nem jár ionizáló sugárzással. Ennek köszönhetően nem csak felnőtteknél, de gyermekeknél és terhes nőknél is biztonságosan alkalmazható. A vizsgálathoz nem szükséges beavatkozás, így minimális az esély a komplikációkra és a mellékhatásokra.

Az MRI vizsgálat széles körben alkalmazható az egészségügyi diagnózisok területén, és olyan betegségek azonosítására is alkalmas, mint agyi daganatok, sclerosis multiplex, gerincproblémák, ízületi elváltozások, szív- és érrendszeri állapotok, valamint különböző daganatos elváltozások. Az orvosok az MRI képeket alapul véve pontosabb és célszerűbb terápiás megoldásokat találhatnak, ami hozzájárulhat a páciensek gyorsabb gyógyulásához és jobb életminőségéhez.

MRI vizsgálat menete

Az MRI vizsgálat, vagyis a Mágneses Rezonancia Képalkotás egy precíz és informatív eljárás, amely lehetővé teszi az orvosok számára, hogy alaposan megvizsgálják a test belső szöveteit anélkül, hogy invazív beavatkozásra lenne szükség. Fontos és hasznos információkat szolgáltat az agyról, a gerincről, az ízületekről és más belső szervekről, és segít pontos diagnózist felállítani. Nézzük meg, hogy hogyan zajlik az MRI vizsgálat lépésről lépésre.

 1. Felkészülés a vizsgálat előtt: Mielőtt részt venne az MRI vizsgálaton, előzetesen egyeztessen orvosávall és az egészségügyi személyzettel. Fontos tájékoztatni őket minden olyan tényről, amely befolyásolhatja a vizsgálatot, például korábbi műtétek, implantátumok jelenléte vagy esetleges terhesség. A vizsgálat napján kerülje a mágneses anyagokat tartalmazó tárgyak viselését, mint például ékszerek vagy karórák, és igyekezz kényelmes ruházatban megjelenni a klinikán.
 2. A vizsgálat elkezdése: Az MRI vizsgálat során a páciens egy speciális asztalra fekszik, amelyet a vizsgálatot végző MRI készülékbe helyeznek.  A készülék egy hatalmas, gyűrű alakú mágnesből és egy rögzített antennarendszerből áll, ami a test körül helyezkedik el. A készülék az MRI vizsgálat során erős mágneses teret alkalmaz, ami a testben lévő protonokat "rezonálásra" készteti.
 3. A mágneses rezonancia kezdeti fázisa: Amikor az erős mágneses tér hatására a testben lévő protonok rezegni kezdenek, rádiófrekvenciás impulzusokat alkalmaznak a protonokra, amelyek ezzel válaszolnak az impulzusokra. Az így keltett jeleket az MRI készülék rögzíti, és a számítógép ezekből alakítja át részletes és éles képpé.
 4. A vizsgálandó terület pontos beállítása: A vizsgálatot végző szakember pontosan beállítja a vizsgálandó területet. Ennek érdekében a képalkotás során több felvételt készítenek a kívánt területről, különböző szögekből és síkokban. Ez biztosítja, hogy az orvosok teljes körű információt kapjanak a vizsgált területről.
 5. A vizsgálat időtartama: Az MRI vizsgálat időtartama a vizsgált területtől és a szükséges felvételek számától függ. Általában a vizsgálat 15 és 60 perc között tart. Fontos, hogy a vizsgálat alatt mozdulatlan maradjon, mivel a legpontosabb eredményeket így lehet elérni.
 6. A vizsgálat zárása és kiértékelése: Miután az MRI vizsgálat befejeződött, a rögzített képek számítógépes kiértékelése következik. Az orvosok ezután alaposan megvizsgálják a képeket és kiértékelik a vizsgált terület állapotát. Az eredményeket részletesen átbeszélik Önnel, és ha szükséges, további kezelést vagy következő lépéseket ajánlanak.

Mire alkalmas az MRI vizsgálat?

Az MRI vizsgálat számos kórkép diagnosztizálásában segíthet. Ilyenek például:

 • Agyi elváltozások, daganatok vagy agyi keringési problémák.
 • Gerincproblémák, mint például sérv vagy degeneratív elváltozások.
 • Ízületi sérülések és gyulladások.
 • Belszervi elváltozások, például a máj vagy a vesék állapota.
 • Sclerosis multiplex (SM) diagnosztizálása és követése.

Az MRI vizsgálat különösen értékes lehet, amikor más képalkotó eljárások, mint például az röntgen vagy CT vizsgálat, nem nyújtanak elegendő információt vagy amikor részletesebb képre van szükség a betegség pontos diagnosztizálásához és kezeléséhez.

Magán MRI vizsgálat

Bár az állami egészségügyi intézményekben is elérhető az MRI vizsgálat, a magánklinikák, különösen az Újbuda Medical Center, több előnyt kínálhatnak a pácienseknek. A magán MR vizsgálatok során rövidebb várakozási időre számíthat, ami azt jelenti, hogy hamarabb hozzájuthat az eredményekhez és a szükséges kezeléshez. Emellett a magánklinikánkon prémium minőségű eszközökkel dolgoznak, és az orvosok személyre szabottabb figyelmet fordíthatnak Önre, hogy a lehető legpontosabb diagnózist és kezelést kaphassa.

MRI Készülék

Az Újbuda Medical Centerben két modern MRI készülék üzemel. Az egyik egy prémium kategóriás GE Creator 1,5 teslás készülék, amely garantálja a kiemelkedő felbontású és részletgazdag képek elkészítését. A másik készülék egy HITACHI gyártmányú, Aperto Lucent típusú 0,4 teslás nyitott MR berendezés, amely kifejezetten előnyös azoknak, akiknek zárt térben való vizsgálat során klausztrofóbiájuk van.
A zárt MR készülékek, mint amilyenek az Újbuda Medical Centerben is találhatóak, a legelterjedtebb és a legprecízebb MRI készülékek a világon. A mágnes erőssége nagyban befolyásolja a felvételek minőségét, így a 1,5 Tesla erősségű készülékek nagyobb garanciát jelentenek a jóminőségű, élesebb képek elkészítésére a vizsgált szervekről és szövetekről.

MR Diagnosztika

Az MRI vizsgálat számos előnnyel jár. Teljesen fájdalommentes és nem jár sugárterheléssel, hiszen mágneses rezonancia alapú. Nincs semmiféle hosszú távú káros hatása a szervezetre, így biztonságosan alkalmazható. Akár szűrővizsgálatként is használható, és lehetővé teszi a vizsgált terület pontos feltérképezését invazív beavatkozás nélkül. Kontrasztanyagos MRI vizsgálat is elérhető az Újbuda Medical Centerben. Ebben az esetben a vizsgálat előtt egy speciális anyagot adnak intravénásan, ami kiemeli bizonyos szerveket és struktúrákat, így segítve az orvosokat a pontosabb diagnózis felállításában. A kontrasztanyagos MRI vizsgálatot szakorvosi javaslat alapján végzik, és fontos a páciens írásbeli beleegyezése a kontrasztanyag beadásához.

MRI Felvétel

Az MRI felvétel során részletes és háromdimenziós képeket kapunk a vizsgált területről. Ezek a képek segítenek az orvosoknak a pontos diagnózis felállításában és a szükséges kezelés megtervezésében. Az Újbuda Medical Center modern MR készülékei garantálják a kiemelkedő képminőséget minden páciens számára.

MR vizsgálat ára

Az Újbuda Medical Centerben elérhetőek különböző MR vizsgálatok kedvező és versenyképes áron. Az árak a vizsgálat típusától függnek, és lehetnek natív vagy kontrasztanyagos vizsgálatok. Továbbá, elérhető a 1,5 Tesla natív MR vizsgálat, valamint a 0,4 Tesla nyitott MR vizsgálat is.

Amennyiben szeretne pontosabb árajánlatot vagy időpontot foglalni az MR vizsgálatra, kérjük, keressen minket telefonon vagy látogasson el weboldalunkra, ahol részletes információkat talál a kínált vizsgálatokról és az árakról. Szakértő és tapasztalt orvosaink állnak rendelkezésére, hogy segítsenek Önnek a legmegfelelőbb vizsgálat kiválasztásában és a diagnosztikai folyamat zökkenőmentes lebonyolításában.

MR vizsgálat hétvégén

Az Újbuda Medical Center elkötelezett abban, hogy a legmagasabb színvonalú és kényelmes szolgáltatást nyújtsa minden páciensünknek, így hétvégén is lehetőséget kínálunk az MR vizsgálatok elvégzésére. Bízunk benne, hogy rugalmas időpontjaink segítenek Önnek abban, hogy minél előbb hozzájusson a pontos diagnózishoz és a szükséges kezeléshez.
Az Újbuda Medical Center hétvégén 09:00 és 18:00 között várja Önt.

MR Vizsgálat Budapesten

Ha Budapesten keresl minőségi MR vizsgálatot, az Újbuda Medical Center a tökéletes választás. Magas színvonalú szolgáltatásaink révén biztosítjuk, hogy a pácienseink a legmodernebb és legpontosabb diagnosztikai eredményekhez jussanak. A prémium kategóriás GE Creator 1,5 teslás és a HITACHI Aperto Lucent típusú 0,4 teslás nyitott MR készülékeinkkel garantáltan kiváló képminőséget érünk el minden vizsgálat során.

Látogasson el az Újbuda Medical Centerbe Budapesten, és bízza magát prémium szintű MR vizsgálatunkra. Foglaljon most időpontot online, és élvezze a rugalmas, hétvégi nyitvatartásunk előnyeit! Az egyszerű és gyors foglalással garantáljuk, hogy a vizsgálatot követően pontos diagnózist kap, amelyre alapozva hatékony kezelést kaphat

Időpontfoglalás 1,5 Teslás MRI - natív vizsgálatok

Időpontfoglalás 1,5 Teslás MRI - kontrasztanyagos vizsgálatok

Időpontfoglalás 0.4 Tesla nyitott MRI vizsgálat - natív vizsgálatok

Időpontfoglalás 0,4 Tesla nyitott MRI vizsgálat - kontrasztanyagos vizsgálatok

Lépjen kapcsolatba velünk

  Elérhetőségeink


  Nyitvatartási idő:
  hétfő - vasárnap: 07:00 - 20:00


  Telefonszám:
  Központi szám: +36 1 550 7 550
  Fogászat: +36 20 417 0167
  Gyermekfejlesztő: +36 1 445 0085


  Cím:
  1116 Budapest, XI. kerület Fehérvári út 126 - 128.


  Parkolás:
  közterületen, ingyenes övezet (kérjük a menetidő kiszámolásakor kalkuláljon a parkolásra szánt idővel is)