Kinesio tape felhelyezése

Talán különböző sporteseményeken, vagy a tévében, esetleg egy-egy ismerősén láthatta már ezeket az érdekes “színes szalagokat”. Főleg mozgásszervi panaszok esetén alkalmazzuk, például izomhúzódás, túlerőltetés, de akár a kismamák pocakjára is felhelyezhető, ami csökkentheti az utolsó hónapok derékfájdalmait is. Különlegességét az adja, hogy a támasztás ellenére nem „kapcsolja ki” az izmokat, ízületeket, így Ön szabadon mozoghat.

Hogyan is működik?

A kinesio tape egy elasztikus szalag, így a létrejövő „húzás” hatására mind a nyirokkeringés, mind a vérkeringés fokozódik, mely csökkenti a fájdalmat, valamint segíti a szervezet öngyógyító folyamatait.

Gyakran kérdezik, hogy a különböző színű tapek más hatásúak-e? A más-más színű tapek összetételükben és erősségükben ugyanolyanok. A színterápiás hatásuk viszont más és más. A következőkben a teljesség igénye nélkül bemutatjuk az egyes színek terápiás hatásait. A kék színnek nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása van. A zöld szintén nyugtató hatású, amely hat az immunrendszerre is. A citromsárga élénkítő hatású, a narancssárga pedig serkentő. A pink lazító hatást fejt ki, így az izmokat is relaxálja. A bézs szín semleges, amelyet gyakran alkalmazunk, mivel kevéssé feltűnő.

Mi is fog történni Önnel, ha ellátogat hozzánk kinesio tape felhelyezésre?

Az első találkozás során kikérdezzük a panaszairól, majd megvizsgáljuk a fájdalmas területet. Ezt követően felhelyezzük a tapaszt, ami körülbelül 3-5 napig marad fenn. Természetesen zuhanyozhat, fürödhet vele, de minél tovább áztatja, annál rövidebbé válik az élettartama. Abban az esetben, ha ez idő alatt bármilyen bőr irritációt tapasztal: viszketés, kiütés stb., akkor vegye le, és tisztítsa meg az érintett területet!

Mindenképp érdemes megfogadnia a következő jó tanácsokat! A kinesio tape felhelyezése előtt érdemes szőrteleníteni az adott területet, ugyanis a szőr csökkenti a tape élettartamát, valamint a hatásosságát is. Abban az esetben, ha korábban valamilyen krémmel bekente, akkor azt legyen kedves lemosni, mivel a zsíros bőrt sokkal nehezebb ragasztani.

Amennyiben további kérdései vannak, vagy időpontot foglalna, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére!

Időpontfoglalás

A csillaggal (*) jelölt részek kitöltése kötelező.