Kardiológiai szakrendelés

Kardiológiai szakrendelésünkön a különböző szív- és érrendszeri betegségek (pl.: szívritmuszavar, magas vérnyomás, stb.) megelőzésével, diagnosztikájával és kezelésével tapasztalt kardiológus szakorvosunk várja Önt, a legmagasabb színvonalú, korszerű technológiával felszerelt rendelőnkben.

A kardiológiai vizsgálat célja a szívbetegségek felfedezés, rizikófaktorainak meghatározása és lehetőség szerinti kiküszöbölése. Továbbá feladata a szívbeteg gondozás, állapot felmérés és a kezelési módok meghatározása. Mindemellett a kardiológia foglalkozik a nem szív eredetű műtétek előtti kardiológiai szempontú rizikófelmérésével (műthetőség) és a nem kardiológiai betegségek szívizomzatot érintő kezelésének ellenőrzésével (pl. kemoterápia, besugárzás) is.

A széleskörű diagnosztikai háttér biztosítja a megfelelő diagnózis felállításához megfelelő körülményeket. A kardiológiai vizsgálat kitér a kardiovaszkuláris-, billentyű betegségekre, illetve ritmuszavarokra. Ennek keretében történik fizikális- és EKG vizsgálat. Rizikófaktorral rendelkező, valamint rendszeres sportot végző Pácienseiknél szívultrahang és terheléses EKG elvégzésére is lehetőség van. Panaszok esetén teljes körű noninvazív kardiológiai kivizsgálásra kerül sor, lehetőség van 24 órás vizsgálatok elvégzésére is (ABPM - vérnyomásmérés, Holter - EKG). A szív- és érrendszeri betegségekkel küzdő Páciensek hosszú távú gondozására is kiemelt figyelmet fordítunk, szükséges a gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelés meghatározása után azok időszakos kontrollja is a tartós panaszmentes állapot eléréséhez.