Fontos információk (kérjük, feltétlenül olvassa el)

1. Szolgáltatásainkat az alábbi helyeken találják meg:

Földszint: Radiológiai Képalkotó Diagnosztikai Központ: MRI-vizsgálat, CT-vizsgálat, ultrahang-vizsgálat

II. emelet: Járóbeteg szakorvosi rendelések, vérvétel, EKG, gyógytorna, fizikoterápia, orvosi gyógymasszázs, infúziós kezelések, fogászat

2. A nyitvatartási (bejelentkezési) idő nem azonos a rendelési idővel, az adott rendelés pontos idejéről telefonon kaphat tájékoztatást, illetve egyes szolgáltatások elérhetősége fel van tüntetve a honlapunkon.

3. Sürgősségi és  soron kívüli diagnosztikai és terápiás ellátást nem végzünk, nem tartunk hétvégi sürgősségi ügyeletet sem. Hétvégenként – kizárólag előjegyzés alapján – natív (nem kontrasztanyagos) MRI-vizsgálatokat végzünk, mást nem.

4. A központunkban való megjelenés alapvető feltétele a személyazonosítás elvégzése, melynek célja annak megállapítása, hogy az okmányt felmutató személy azonos-e a azzal, aki az adott vizsgálatot kéri. Ezért kérjük, hogy a vizsgálatra feltétlenül hozza magával:

– érvényes és eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) személyi igazolványát, 

– eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) lakcímkártyáját,

– eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) TAJ kártyáját

Eredeti fényképes hivatalos igazolvány nélkül nem végzünk vizsgálatot! 2020. június 1-től a TAJ szám használata is kötelező a magánegészségügyi ellátás során (EESZT), ezért kérjük, hogy eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) TAJ kártyáját is hozza magával! Ehhez nem kell érvényesnek lennie a TAJ számnak, ezt nem ellenőrizzük, kizárólag azonosításra szolgál.

5. Az Újbuda Medical Center a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel jelenleg nem áll szerződéses jogviszonyban, ezért NEAK (TB) finanszírozott vizsgálatot és kezelést nem végzünk, kizárólag magántérítéses (fizetős) ellátásra van lehetőség. Ennek megfelelően NEAK (TB) térítéses beutalót sem tudunk adni további vizsgálatokra.

6. Kérjük, hogy a szükséges adminisztráció miatt érkezzen 10 perccel korábban központunkba.

7. Kérjük, hogy a vizsgálatokra mindig hozza magával korábbi betegségeivel kapcsolatos írásos és képi dokumentációit (beutaló, zárójelentés, járóbeteg adatlap, laboratóriumi lelet, röntgen film, CD, stb.).

8. Az előjegyzési időpontokat betartjuk, várakozási idő nincs, pácienseink kivizsgálására, kezelésére, tájékoztatására, kérdéseik megválaszolására mindig elegendő időt biztosítunk. Ennek megfelelően az előjegyzési időponthoz képest késést nem tudunk elfogadni, mivel az a további időpontok betartását tenné lehetetlenné. Ha késik, kérjük, jelezze ezt telefonon, hogy a késés ellenére tudjuk-e fogadni.

Kérjük, a késések elkerülése céljából, indulás előtt tájékozódjanak a BKK honlapján, illetve az interneten a forgalomról, illetve az esetleges korlátozásokról és időben induljanak el.

futar.bkk.hu

bkk.hu/menetrendek

9. Időpont lemondást (ez minden diagnosztikus és terápiás szolgáltatásunkra vonatkozik) kizárólag telefonon (nem e-mailen!), a vizsgálat időpontja előtt legalább 24 órával tudunk elfogadni. Amennyiben ez nem történik meg, és:

– A  páciens a megbeszélt – előre lefoglalt, egyeztetett – időpont(ok)ban nem jelenik meg és nem telefonál, hogy nem jön, függetlenül annak okától, a későbbiekben további időponto(ka)t nem áll módunkban számára adni. Kivétel csak abban az esetben lehetséges, ha az elmaradt szolgáltatás(ok) teljes árát plusz a kért vizsgálat(ok) teljes árát előre átutalja bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összegek beérkezése után lesz lehetősége időpont(ok) egyeztetésére.

– A páciens a megbeszélt – előre lefoglalt, egyeztetett – időponto(ka)t aznap mondja le, függetlenül annak okától, a későbbiekben további időponto(ka)t csak abban az esetben kaphat, ha az elmaradt szolgáltatás(ok) árának 50%-át plusz a kért vizsgálat(ok) teljes árát előre átutalja bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összegek beérkezése után lesz lehetősége időpont(ok) egyeztetésére.

Egy alkalommal maximum 3 régió (azaz 3 darab) MRI-, CT- vagy ultrahang vizsgálatára adunk előjegyzést egy páciens részére, többre nem. Többrégiós előjegyzésnél, helyszíni lemondás esetében az elmaradt vizsgálat(ok) teljes árát is ki kell fizetni.

Aki 2 vagy 3 vizsgálatára szeretne egyszerre időpontot foglalni, annak az igényelt vizsgálatok teljes árának 50%-át előre át kell utalnia a bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összeg beérkezése után lesz lehetősége időpontok egyeztetésére. Ezen összegek vissza nem térítendőek, adott, előre egyeztetett időpontokra szólnak, melyek később nem módosíthatóak. Természetesen a vizsgálatok árába beleszámítanak.

Hétvégi (szombat és vasárnap), illetve munkaszüneti napon végzett vizsgálat esetén az igényelt vizsgálatok teljes árát előre át kell utalnia a bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összeg beérkezése után lesz lehetősége időpontok egyeztetésére. Ezen összegek vissza nem térítendőek, adott, előre egyeztetett időpontokra szólnak, melyek később nem módosíthatóak.

10. A diagnosztikai vizsgálatok egy részére (laboratórium, UH, MRI) akár orvosi javaslatra, akár saját elhatározásukból is jelentkezhetnek. A vizsgálatok előtt javasoljuk szakorvosi vizsgálat elvégzését, melyre központunkban is lehetőséget biztosítunk, külön térítési díj ellenében. Előfordulhat ugyanis, hogy nem MRI- vagy ultrahang-vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt kellene megvizsgálni, amit páciensünk betegnek gondol. Központunk nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálatára vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens a figyelmeztetés ellenére olyan vizsgálatot kér, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálattal!

11. Kizárólag a központunkban végzett szakorvosi vizsgálat nélkül nem adunk be injekciót, nem írunk fel receptet. Infúziós terápiához elfogadunk más intézmény szakorvosa által írt javaslatot is, amennyiben az megfelel a szakmai követelményeknek.

12. Az Újbuda Medical Centerben készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával is lehetséges fizetni. Egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges. Egészségpénztári tagok számla ellenében tudják elszámolni szolgáltatásainkat. A számla kiállítása a hatályos jogszabályoknak megfelelően minden esetben az ellátott (tehát a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevő) nevére és címére történik, más nevére nem tudjuk a számlát kiállítani! Minden egyéb adatot (például egészségpénztár, tagi azonosító, stb.) a számla megjegyzés rovatában tudunk feltüntetni.

13. Tekintettel az egészségügyi központunkban található orvostechnikai eszközökre, vegyszerekre, gyógyszerekre – a balesetvédelmi és higiénés szabályzat értelmében – a központunkban egy beteg maximum egy kísérővel tartózkodhat. A vele együtt érkező többi kísérő a központon kívüli térben (az aulában) tud várakozni! Kérjük, hogy gyermeket kísérőként ne hozzanak magukkal!

14. Központunk vendég parkolóhelyekkel nem rendelkezik, ezért az intézmény területére nem tudnak behajtani autóval. A központ környékén díjmentesen lehet parkolni. A behajtási tilalom a taxikra is vonatkozik.

Mentőautók és mozgáskorlátozottat szállító személyautók részére a behajtás engedélyezett, részükre külön beállóhely van biztosítva, közvetlenül a bejárat mellett.

15. Központunk a Fehérvári út 126-128. szám alatti főbejáratunk felől akadálymentesített, lépcsőlifttel lehet feljutni az első emeletre, ahonnan lifttel tudnak eljutni a kívánt szintre. A lépcsőliftet kerekesszékkel érkező, illetve lépcsőn nehezen közlekedő páciensek is igénybe vehetik. Amennyiben a lépcsőlift kezeléséhez segítséget szeretnének kérni, kérjük, jelezzék a lépcsőlift mellett található csengőgomb megnyomásával.

A Galvani utca 2. felőli bejáratunk nem akadálymentesített, lépcsőn lehet csak megközelíteni.

16. Központunkban kizárólag a honlapunkon található vizsgálatokat és kezeléseket végezzük. Ami a honlapon nem található, értelemszerűen nem végezzük. Más internetes oldalakkal (egészségügyi portálok, stb.) nem állunk kapcsolatban, az ott található tartalmakért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy szolgáltatásainkkal kapcsolatban kizárólag honlapunkon tájékozódjanak. Vitaalapot nem képezhet az, ami a honlapunkon egyértelműen ki van írva. A honlapon található szakmai anyagok, tájékoztatók, videók írásos beleegyezés nélkül nem használhatók fel semmilyen formában.

17. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a megváltozott adatvédelmi és adatkezelési szabályzatnak megfelelően bármilyen írásos vagy képi orvosi leletet (szakorvosi vélemény, labor, UH, MRI és CT lelet), dokumentációt (MRI és CT cd dokumentáció) kizárólag vagy személyesen történő átvétellel, a személyazonosság igazolásával, vagy hivatalos írásos megbízással adunk csak ki. A fentieken kívül más esetben, például telefonon történő megkeresésre orvosi dokumentációt nem áll módunkban kiadni.

Kérjük, hogy ha bármilyen írásos vagy cd lelet (MRI, CT, UH, labor, szakorvosi vélemény) másolatát szeretné kérni, azt jelezze előre telefonon és a megbeszélt időpontban jöjjön érte. Ha nem előre egyeztetett időpontban érkezik, nem tudjuk garantálni a lelet kiadását.

18. Telefonon és e-mailen az elvégzett vizsgálatok eredményével kapcsolatban semmilyen felvilágosítást, tájékoztatást, kiértékelést nem végzünk, erre nincs lehetőség. Orvost nem hívunk telefonhoz.C

1. Szolgáltatásainkat az alábbi helyeken találják meg:

Földszint: Radiológiai Képalkotó Diagnosztikai Központ: MRI-vizsgálat, CT-vizsgálat, ultrahang-vizsgálat

II. emelet: Járóbeteg szakorvosi rendelések, vérvétel, EKG, gyógytorna, fizikoterápia, orvosi gyógymasszázs, infúziós kezelések, fogászat

2. A nyitvatartási (bejelentkezési) idő nem azonos a rendelési idővel, az adott rendelés pontos idejéről telefonon kaphat tájékoztatást, illetve egyes szolgáltatások elérhetősége fel van tüntetve a honlapunkon.

3. Sürgősségi és  soron kívüli diagnosztikai és terápiás ellátást nem végzünk, nem tartunk hétvégi sürgősségi ügyeletet sem. Hétvégenként – kizárólag előjegyzés alapján – natív (nem kontrasztanyagos) MRI-vizsgálatokat végzünk, mást nem.

4. A központunkban való megjelenés alapvető feltétele a személyazonosítás elvégzése, melynek célja annak megállapítása, hogy az okmányt felmutató személy azonos-e a azzal, aki az adott vizsgálatot kéri. Ezért kérjük, hogy a vizsgálatra feltétlenül hozza magával:

– érvényes és eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) személyi igazolványát, 

– eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) lakcímkártyáját,

– eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) TAJ kártyáját

Eredeti fényképes hivatalos igazolvány nélkül nem végzünk vizsgálatot! 2020. június 1-től a TAJ szám használata is kötelező a magánegészségügyi ellátás során (EESZT), ezért kérjük, hogy eredeti (nem fénymásolt, nem szkennelt) TAJ kártyáját is hozza magával! Ehhez nem kell érvényesnek lennie a TAJ számnak, ezt nem ellenőrizzük, kizárólag azonosításra szolgál.

5. Az Újbuda Medical Center a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel jelenleg nem áll szerződéses jogviszonyban, ezért NEAK (TB) finanszírozott vizsgálatot és kezelést nem végzünk, kizárólag magántérítéses (fizetős) ellátásra van lehetőség. Ennek megfelelően NEAK (TB) térítéses beutalót sem tudunk adni további vizsgálatokra.

6. Kérjük, hogy a szükséges adminisztráció miatt érkezzen 10 perccel korábban központunkba.

7. Kérjük, hogy a vizsgálatokra mindig hozza magával korábbi betegségeivel kapcsolatos írásos és képi dokumentációit (beutaló, zárójelentés, járóbeteg adatlap, laboratóriumi lelet, röntgen film, CD, stb.).

8. Az előjegyzési időpontokat betartjuk, várakozási idő nincs, pácienseink kivizsgálására, kezelésére, tájékoztatására, kérdéseik megválaszolására mindig elegendő időt biztosítunk. Ennek megfelelően az előjegyzési időponthoz képest késést nem tudunk elfogadni, mivel az a további időpontok betartását tenné lehetetlenné. Ha késik, kérjük, jelezze ezt telefonon, hogy a késés ellenére tudjuk-e fogadni.

Kérjük, a késések elkerülése céljából, indulás előtt tájékozódjanak a BKK honlapján, illetve az interneten a forgalomról, illetve az esetleges korlátozásokról és időben induljanak el.

futar.bkk.hu

bkk.hu/menetrendek

9. Időpont lemondást (ez minden diagnosztikus és terápiás szolgáltatásunkra vonatkozik) kizárólag telefonon (nem e-mailen!), a vizsgálat időpontja előtt legalább 24 órával tudunk elfogadni. Amennyiben ez nem történik meg, és:

– A  páciens a megbeszélt – előre lefoglalt, egyeztetett – időpont(ok)ban nem jelenik meg és nem telefonál, hogy nem jön, függetlenül annak okától, a későbbiekben további időponto(ka)t nem áll módunkban számára adni. Kivétel csak abban az esetben lehetséges, ha az elmaradt szolgáltatás(ok) teljes árát plusz a kért vizsgálat(ok) teljes árát előre átutalja bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összegek beérkezése után lesz lehetősége időpont(ok) egyeztetésére.

– A páciens a megbeszélt – előre lefoglalt, egyeztetett – időponto(ka)t aznap mondja le, függetlenül annak okától, a későbbiekben további időponto(ka)t csak abban az esetben kaphat, ha az elmaradt szolgáltatás(ok) árának 50%-át plusz a kért vizsgálat(ok) teljes árát előre átutalja bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összegek beérkezése után lesz lehetősége időpont(ok) egyeztetésére.

Egy alkalommal maximum 3 régió (azaz 3 darab) MRI-, CT- vagy ultrahang vizsgálatára adunk előjegyzést egy páciens részére, többre nem. Többrégiós előjegyzésnél, helyszíni lemondás esetében az elmaradt vizsgálat(ok) teljes árát is ki kell fizetni.

Aki 2 vagy 3 vizsgálatára szeretne egyszerre időpontot foglalni, annak az igényelt vizsgálatok teljes árának 50%-át előre át kell utalnia a bankszámlánkra (díjbekérő számla kiállítása alapján), majd az összeg beérkezése után lesz lehetősége időpontok egyeztetésére. Ezen összegek vissza nem térítendőek, adott, előre egyeztetett időpontokra szólnak, melyek később nem módosíthatóak. Természetesen a vizsgálatok árába beleszámítanak.

Hétvégi vizsgálatra kötelező jelleggel előre kell átutalni a vizsgálat teljes díját.

10. A diagnosztikai vizsgálatok egy részére (laboratórium, UH, MRI) akár orvosi javaslatra, akár saját elhatározásukból is jelentkezhetnek. A vizsgálatok előtt javasoljuk szakorvosi vizsgálat elvégzését, melyre központunkban is lehetőséget biztosítunk, külön térítési díj ellenében. Előfordulhat ugyanis, hogy nem MRI- vagy ultrahang-vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt kellene megvizsgálni, amit páciensünk betegnek gondol. Központunk nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálatára vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens a figyelmeztetés ellenére olyan vizsgálatot kér, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálattal!

11. Kizárólag a központunkban végzett szakorvosi vizsgálat nélkül nem adunk be injekciót, nem írunk fel receptet. Infúziós terápiához elfogadunk más intézmény szakorvosa által írt javaslatot is, amennyiben az megfelel a szakmai követelményeknek.

12. Az Újbuda Medical Centerben készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával is lehetséges fizetni. Egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges. Egészségpénztári tagok számla ellenében tudják elszámolni szolgáltatásainkat. A számla kiállítása a hatályos jogszabályoknak megfelelően minden esetben az ellátott (tehát a szolgáltatást ténylegesen igénybe vevő) nevére és címére történik, más nevére nem tudjuk a számlát kiállítani! Minden egyéb adatot (például egészségpénztár, tagi azonosító, stb.) a számla megjegyzés rovatában tudunk feltüntetni.

13. Tekintettel az egészségügyi központunkban található orvostechnikai eszközökre, vegyszerekre, gyógyszerekre – a balesetvédelmi és higiénés szabályzat értelmében – a központunkban egy beteg maximum egy kísérővel tartózkodhat. A vele együtt érkező többi kísérő a központon kívüli térben (az aulában) tud várakozni! Kérjük, hogy gyermeket kísérőként ne hozzanak magukkal!

14. Központunk vendég parkolóhelyekkel nem rendelkezik, ezért az intézmény területére nem tudnak behajtani autóval. A központ környékén díjmentesen lehet parkolni. A behajtási tilalom a taxikra is vonatkozik.

Mentőautók és mozgáskorlátozottat szállító személyautók részére a behajtás engedélyezett, részükre külön beállóhely van biztosítva, közvetlenül a bejárat mellett.

15. Központunk a Fehérvári út 126-128. szám alatti főbejáratunk felől akadálymentesített, lépcsőlifttel lehet feljutni az első emeletre, ahonnan lifttel tudnak eljutni a kívánt szintre. A lépcsőliftet kerekesszékkel érkező, illetve lépcsőn nehezen közlekedő páciensek is igénybe vehetik. Amennyiben a lépcsőlift kezeléséhez segítséget szeretnének kérni, kérjük, jelezzék a lépcsőlift mellett található csengőgomb megnyomásával.

A Galvani utca 2. felőli bejáratunk nem akadálymentesített, lépcsőn lehet csak megközelíteni.

16. Központunkban kizárólag a honlapunkon található vizsgálatokat és kezeléseket végezzük. Ami a honlapon nem található, értelemszerűen nem végezzük. Más internetes oldalakkal (egészségügyi portálok, stb.) nem állunk kapcsolatban, az ott található tartalmakért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy szolgáltatásainkkal kapcsolatban kizárólag honlapunkon tájékozódjanak. Vitaalapot nem képezhet az, ami a honlapunkon egyértelműen ki van írva. A honlapon található szakmai anyagok, tájékoztatók, videók írásos beleegyezés nélkül nem használhatók fel semmilyen formában.

17. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a megváltozott adatvédelmi és adatkezelési szabályzatnak megfelelően bármilyen írásos vagy képi orvosi leletet (szakorvosi vélemény, labor, UH, MRI és CT lelet), dokumentációt (MRI és CT cd dokumentáció) kizárólag vagy személyesen történő átvétellel, a személyazonosság igazolásával, vagy hivatalos írásos megbízással adunk csak ki. A fentieken kívül más esetben, például telefonon történő megkeresésre orvosi dokumentációt nem áll módunkban kiadni.

Kérjük, hogy ha bármilyen írásos vagy cd lelet (MRI, CT, UH, labor, szakorvosi vélemény) másolatát szeretné kérni, azt jelezze előre telefonon és a megbeszélt időpontban jöjjön érte. Ha nem előre egyeztetett időpontban érkezik, nem tudjuk garantálni a lelet kiadását.

18. Telefonon és e-mailen az elvégzett vizsgálatok eredményével kapcsolatban semmilyen felvilágosítást, tájékoztatást, kiértékelést nem végzünk, erre nincs lehetőség. Orvost nem hívunk telefonhoz.

Fontos információk

Tisztelt páciensek, kedves érdeklődők!

Központunk területén jelenleg is az alábbi szabályok vannak érvényben mindenki számára:

1. Kötelező a megfelelő anyagú (sebészi, FFP2, FFP3) maszk, illetve annak szabályos használata. A maszknak takarnia kell a szájat és az orrot is. Kérjük, hogy viseljék a maszkot az egészségügyi előírásoknak megfelelően.

2. Kötelező kézfertőtlenítés a bejáratnál, illetve a recepciós pultoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítő adagolóknál.

3. A recepciós pultoknál kötelező érintésmentes testhőmérséklet mérés történik.

4. A recepciós pultoknál található plexi védőfalakon keresztül kommunikáljanak, a réseknél ne hajoljanak be, ne kerüljék meg azt, hiszen ezek is a kétoldalú védelmet szolgálják.

5. Munkatársaink és a többi páciens megóvása érdekében is kísérőt ne hozzanak magukkal, kizárólag csak nagyon indokolt esetben. Kísérők az intézmény területén kívül, az épület aulájában tudnak várakozni, ha nagyon szükséges.

6. A váróteremben egymástól minél nagyobb távolságban tartózkodjanak. Itt kizárólag csak a soron következő vizsgálatra érkező betegek várakozzanak.

7. Légúti megbetegedés (köhögés, légszomj) vagy lázas állapot esetén vizsgálatot nem végzünk, kérjük, ilyen panaszok esetén ne jöjjenek vizsgálatra, illetve minél hamarabb vegyék fel a kapcsolatot a családorvosukkal. Ilyen jellegű panaszok ellátásával eleve nem foglalkozunk.

Amennyiben változás következik be a továbbiakban, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket honlapunkon és közösségi oldalainkon.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Újbuda Medical Center