CT-vizsgálat

Szolgáltatások

CT vizsgálatunk új és modern japán gépeinkkel történik

Központunkban prémium minőségű, japán gyártmányú Hitachi Supria CT működik. 

A CT-vizsgálat térítési díja egy adott anatómiai régióra vonatkozik (pl.: koponya, nyaki gerinc, ágyéki gerinc, has, kismedence, stb.). Több anatómiai régió vizsgálatakor a térítési díj megfelelő többszöröse fizetendő. Külön anatómiai régiónak minősülnek a gerinc régiói (nyaki, háti, ágyéki, keresztcsonti szakasz).

A CT-vizsgálat ára tartalmazza az elvégzett vizsgálatot, 1 db CD lemezt a képanyaggal, amelyet a vizsgálat után odaadunk, illetve a szöveges írásos radiológiai szakorvosi értékelést.

A CT-vizsgálat szöveges írásos radiológiai szakorvosi kiértékelését legkésőbb a vizsgálatot követő harmadik munkanapon (a vizsgálati nap a 0-ik nap) 20:00-ig a megbeszélt módon (e-mail, személyes átvétel vagy külön térítési díj ellenében postai úton feladásra kerül) eljuttatjuk a páciens részére. 

A CT-vizsgálat ára nem tartalmazza a lelettel kapcsolatos radiológiai szakorvosi konzultációt és felvilágosítást, ez nem része a vizsgálatnak.  A CT-lelet értékelését kizárólag a célirányos szakorvosi vizsgálat eredményével együtt szabad elvégezni, a lelet értelmezése nem a páciens feladata.

A CT-vizsgálati lelet eredményével kapcsolatban a személyzet semmilyen felvilágosítást nem adhat, ez kizárólag a kezelőorvos (beutaló szakorvos) feladata.

Altatásban, bódításban nem végzünk CT-vizsgálatot.

A CT vizsgálat fájdalommentes orvosi eljárás

Kettő fontos szempont is van az CT-vizsgálat elvégezhetősége szempontjából:

– a páciens testsúlya (elbírja-e az ágy a pácienst): 150 kg a súlyhatár!

– a mellkas és/vagy a has legnagyobb átmérője (befér-e a páciens a gépbe): ezt fekvő helyzetben kell lemérni, a talaj és a mellkas és/vagy a has legmagasabb pontja közötti távolság: 70 cm a határ!

CT-vizsgálatnál kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: GFR) elvégzése a vizsgálat előtt! Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra a két hétnél (14 napnál) nem régebbi laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában. 45-ös GFR érték alatt nem adunk be kontrasztanyagot.

A kontrasztanyag kockázatairól, lehetséges mellékhatásairól a CT-vizsgálat előtt minden esetben írásos tájékoztatást kap, a kontrasztanyag beadásához a páciens írásbeli beleegyezése szükséges.

A CT-vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad enni, mert a kontrasztanyag hányingert okozhat. Folyadékfogyasztás megengedett, sőt kifejezetten javasolt. A CT-vizsgálat után a szokásos napi tevékenység folytatható, kíméletre nincs szükség.

Amennyiben Ön cukorbeteg és szakorvosa kontrasztanyagos CT-vizsgálatra küldi, kérjük kérje ki orvosa tanácsát gyógyszereit illetően, mert előfordulhat, hogy valamelyik gyógyszerének szedését a vizsgálat idejére szüneteltetnie kell. Kontrasztanyagos CT-vizsgálat előtt egyes, szájon át, cukorbetegségre szedett gyógyszerek bevételét a vizsgálat előtt 48-72 órával fel kell függeszteni és a vizsgálatot követően, 48-72 óra letelte után lehet megkezdeni.

Terhességben, különösen annak korai szakaszában minden röntgensugárzással járó vizsgálóeljárás – kivéve egyes súlyos, az életet veszélyeztető kórképeket – ellenjavallt.

Altatásban, bódításban nem végzünk CT-vizsgálatot.

Kérjük, a szolgáltatásokkal kapcsolatos Fontos információkat is olvassa el!

A szolgáltatás ára: Natív CT-vizsgálat: 20.000 Ft-tól | Kontrasztanyagos CT-vizsgálat: 30.000 Ft-tól

Az Újbuda Medical Center az alábbi egészségpénztárakkal áll szerződésben: