Belső Fül MR

A Belső Fül MR Vizsgálat során teljeskörű képet nyerhetünk a belső fül esetleges keringési rendellenességeiről, a fülbetegségek következményeként kialakuló agyi szövődményekről, valamint a daganatos megbetegedések jeleiről. Ez az innovatív eljárás alkalmas az idegrendszerrel összefüggő halláskárosodások mélyebb okainak felderítésére. A Belső Fül MR Vizsgálat által könnyedén azonosíthatók ciszták és egyéb szöveti elváltozások, továbbá detektálhatók a kisagy-hídszögleti és ideghüvelyi daganatok is. 

A hagyományos diagnosztikai módszerek gyakran nem nyújtanak elegendő információt a betegségek pontos azonosításához. Ebben a helyzetben a belső fül MR vizsgálat olyan megoldást kínál, amely nagy felbontású és részletes képeket nyújt a fül belső  területeiről. A képalkotó eljárások során készült részletes felvételek segítségével az orvosok betekintést nyernek a szöveti struktúrákba, a rendellenességekbe és az elváltozásokba, ami kulcsfontosságú a pontos diagnózis és a hatékony kezelés meghatározásához.

 

Belső fül MR vizsgálat menete

A belső fül MR vizsgálat az egyik legkorszerűbb diagnosztikai eljárás, amely lehetővé teszi a fül belső részének részletes vizsgálatát. A vizsgálat során magas felbontású képeket készítünk a fül anatómiájáról és szöveteiről. Ez az információ értékes betekintést nyújt az esetleges rendellenességek vagy elváltozások kimutatásához, és lehetővé teszi az orvosok számára, hogy pontosabb diagnózist állítsanak fel és hatékonyabb kezelést javasoljanak.

Előkészületek

A vizsgálat előtt fontos, hogy a páciens gondosan tájékozódjon a vizsgálat menetéről és az esetleges előkészületekről. A radiológus szakorvos előzetesen tájékoztatja a beteget a vizsgálatról és annak fontosságáról. Előfordulhat, hogy a páciensnek ki kell vennie ékszereit vagy más fémtárgyait, mivel ezek befolyásolhatják az MR képalkotást.

A vizsgálat folyamata

A beteget a belső fül MR vizsgálat során az MRI készülékbe helyezik. A vizsgálat alatt a páciensnek egy speciális tekercset (koponyatekercs) helyeznek a vizsgálandó területre, ami segíti a pontosabb képek készítését. A gép közben mágneses mezőt és rádiófrekvenciás hullámokat alkalmaz, hogy részletes felvételeket készítsen a fül, az orr és a gégészeti régió anatómiájáról.

A belső fül MR vizsgálat fájdalommentes, de a páciensnek nyugodtnak és mozdulatlannak  kell maradnia, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessük el. A vizsgálat ideje alatt fontos, hogy a beteg együttműködjön a radiológus szakorvossal, és megfelelően kövesse az instrukciókat.

Kontrasztanyagos vizsgálat (opcionális):

A belső fül MR vizsgálat során lehetőség van kontrasztanyag alkalmazására, hogy jobb és pontosabb képeket kapjunk. Azonban a kontrasztanyagos vizsgálat nem mindig szükséges, és az orvos dönti el, hogy szükséges-e annak alkalmazása az adott esetben.

 Az eredmények kiértékelése

A vizsgálat befejezése után a radiológus szakorvos alaposan kiértékeli a kapott képeket és eredményeket. A részletes vizsgálati leletek pontos információkat szolgáltatnak a fül, az orr és a gégészeti terület állapotáról. Az eredményeket szakértő módon értelmezik, és ha szükséges, más szakemberekkel konzultálnak a pontosabb diagnózis felállításához és a megfelelő kezelési terv kidolgozásához.

 

Belső fül MR vizsgálat ára

Az Újbuda Medical Center kínálata a legmodernebb diagnosztikai eljárások között tartalmazza a belső fül MR vizsgálatot is. Az árak az alábbiak szerint alakulnak:

  1. Belső fül célzott - natív MRI: 42 000 Ft

A natív MRI vizsgálat során 42 000 Ft-ért részletes képeket készítünk a belső fülről, amely segít az orvosoknak a nyaki lágyrészek pontosabb és célzottabb megjelenítésében. A natív vizsgálat értékes információkkal szolgálhat a fül, az orr és a gégészeti terület állapotáról.

  1. Belső fül célzott - kontrasztanyagos MRI: 80 000 Ft

Amennyiben a vizsgálat további részletességet igényel, és pontosabb képeket kívánunk kapni, a kontrasztanyagos MRI vizsgálat áll rendelkezésre 80 000 Ft-ért. A kontrasztanyagos vizsgálat segít még inkább kiemelni a különböző szöveti rétegeket, és további információkat nyújt a problémák azonosításához és kezeléséhez.

 

Belső fül MR vizsgálat mit mutat ki 

A belső fül MR vizsgálat egy hatékony eszköz a fül belső struktúráinak részletes megjelenítésére, amely számos fontos információt szolgáltathat az orvosok számára. A vizsgálat során készült részletes képek és leletek segítségével a következő fontos információkat lehet azonosítani:

  1. Belső fül állapota: A belső fül MR vizsgálat lehetővé teszi a fül belső részeinek, például a cochlea (csiga) és a vestibularis rendszer (egyensúlyszerv) részletes megjelenítését. Ez segíthet az orvosoknak azonosítani és értékelni a fül belső részeiben esetlegesen fennálló rendellenességeket, sérüléseket vagy gyulladásokat.
  2. Fül orr gégészet (ENT) vizsgálata: A belső fül MR vizsgálat során lehetőség van a fül orr gégészeti terület célzott vizsgálatára is. Ez lehetővé teszi az orvosok számára a fül, t anatómiájának részletes és átfogó feltárását, és segíthet az ENT betegségek, például folyadék, acusticus neurinoma, Schwannoma vagy egyéb elváltozások azonosításában.
  3. Szöveti és szervi állapotok értékelése: A vizsgálat során készült részletes képek lehetővé teszik az orvosok számára a szövetek és szervek állapotának értékelését. Ez segíthet az esetleges szöveti károsodások, gyulladások vagy sérülések azonosításában, és a megfelelő terápiás beavatkozások meghatározásában.

A belső fül MR vizsgálat tehát egy rendkívül hasznos és informatív eljárás, amely sok értékes információt szolgáltathat az orvosoknak a belső fül egészségi állapotáról. A felvételek alapján pontosabb diagnózisokat lehet felállítani és hatékonyabb kezelési terveket kialakítani, ami hozzájárulhat a betegek gyógyulásához és egészségük javulásához.


Tapasztalt radiológusaink és a legmodernebb képalkotó eszközök állnak rendelkezésére az Újbuda Medical Centerben. Foglaljon online időpontot natív vagy kontrasztanyagos belső fül MR vizsgálatra, és lépjen egy lépéssel közelebb a részletes diagnózishoz és a jobb közérzethez.