Emlő MR vizsgálat

A mell MR, más néven  emlő MR vizsgálat olyan hatékony diagnosztikai eljárás, amelynek segítségével részletes képeket készítenek a mell szöveteiről, így lehetőség nyílik a mellkasi elváltozások pontos és megbízható megítélésére. Ez a vizsgálat erős mágneses térrel és rádióhullámokkal dolgozik, amelyek precíz felvételekhez vezetnek. A vizsgálatot radiológus szakorvos végzi, akinek hozzáértése és szakértelme garantálja az eredmények magas színvonalát.

Az emlő MR vizsgálatot általában olyan esetekben alkalmazzák, amikor más képalkotó eljárások nem adtak egyértelmű eredményt, vagy amikor további információra van szükség a diagnózis felállításához. Az eljárás nem igényel invazív beavatkozást, így minimálisra csökkenti a kockázatokat és a kellemetlenségeket.

 

Emlő MR vizsgálat menete

Az emlő MR vizsgálat egy kiváló diagnosztikai eszköz, amely lehetővé teszi a mellkasi elváltozások részletes elemzését és pontos azonosítását. Fontos, hogy a páciensek tisztában legyenek a vizsgálat menetével, hogy biztonságosan és megfelelően készüljenek fel a vizsgálatra. Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk az emlő MR vizsgálat menetét érthető és könnyen követhető módon.

Megfelelő pozícióba helyezkedés.
A vizsgálat előtt a páciens speciális pozícióban, általában hason fekve helyezkedik el az emlő tekercsben. Ez a megfelelő pozíció és a mozdulatlanság kulcsfontosságú a részletes felvételek eléréséhez, amelyek pontosabb és megbízhatóbb eredményeket nyújtanak.

Fémtartalmú tárgyak eltávolítása.
Az erős mágneses tér miatt fontos, hogy a páciens eltávolítsa testéről minden fémet tartalmazó tárgyat, például ékszereket vagy piercinget. Ezek zavarhatják az MR képalkotást és torzíthatják az eredményeket. Az MR vizsgálat előtt ezért alaposan ellenőrizzük, hogy nincs-e olyan tárgy a páciensen, amely befolyásolhatná a vizsgálat pontosságát.

Tájékoztatás.
A vizsgálat előtt a páciensnek tájékoztatnia kell a radiológus szakorvost az esetleges allergiáról vagy korábbi műtétekről, valamint a testében lévő fémet tartalmazó implantátumokról. Ez az információ létfontosságú az orvos számára, hogy felkészüljön a vizsgálatra és minimalizálja a kockázatokat.

Fájdalommentes és nem invazív vizsgálat.
Az emlő MR vizsgálat fájdalommentes és nem igényel érzéstelenítést vagy műtéti beavatkozást. A páciensnek egyszerűen mozdulatlanul kell feküdnie az erős mágneses térben, amíg az MR gép felvételeket készít a mell szöveteiről.

Az eredmények kiértékelése.
A vizsgálat lezárásakor az MR képeket és az adatokat egy radiológus szakorvos értékeli ki. Az eredmények rövid időn belül elérhetők lesznek, és az orvos részletesen elmagyarázza az eredményeket a páciensnek. Amennyiben bármilyen eltérést vagy elváltozást észlelnek, további vizsgálatokat vagy kezeléseket javasolhatnak.

Az Emlő MR vizsgálat menete tehát számos lépést foglal magában, amelyek összehangolt működése garantálja a pontos és megbízható eredményeket.

 

Emlő MR vizsgálat ára

1,5 Teslás MRI - natív vizsgálatok:

  • Emlő szilikon- natív MRI: 49 000 Ft. Ebben az esetben a vizsgálat célja az emlők szilikon implantátumokkal való részletes megjelenítése. Az emlőkben található szilikon implantátumokat természetes állapotukban, kontrasztanyag hozzáadása nélkül vizsgálják meg.
  • Emlő - natív MRI: 49 000 Ft.  Ez a vizsgálat az emlők részletes vizsgálatára szolgál, de szilikon implantátumot nem tartalmazó emlők esetén alkalmazzák. A természetes emlőállomány részletes megjelenítését teszi lehetővé.

1,5 Teslás MRI - kontrasztanyagos vizsgálatok:

  • Emlő szilikon - kontrasztanyagos MRI: 80 000 Ft.  Amikor az emlőkben szilikon implantátumok vannak, a kontrasztanyagos MRI vizsgálat kiegészítő információkat szolgáltat a natív vizsgálathoz képest. A kontrasztanyag segítségével a szilikon implantátumok környezetében lévő szövetek, struktúrák részletesebben láthatóvá válnak, lehetővé téve az esetleges szöveti változások, elváltozások felderítését.
  • Emlő - kontrasztanyagos MRI: 80 000 Ft.  Ezt a vizsgálatot olyan esetekben alkalmazzák, amikor szilikon implantátumot nem tartalmazó emlőkben szeretnének kontrasztanyagos vizsgálatot végezni. A kontrasztanyagos MRI segít az esetleges elváltozások, daganatok és egyéb szöveti eltérések kimutatásában.

 

Emlő MR mit mutat ki

Az emlő MR vizsgálat rendkívül előnyös, mivel kiemelkedő pontossággal képes kimutatni az emlő elváltozásokat, ideértve a daganatokat, cisztákat és más rendellenességeket. A vizsgálat során készült részletes képek lehetővé teszik az orvosok számára, hogy pontosabb és megbízhatóbb diagnózist állítsanak fel, amely segít a megfelelő terápiás beavatkozások és kezelési terv kidolgozásában. Az emlő MR vizsgálat segítségével korai stádiumban felfedezhetők olyan elváltozások is, amelyeket más képalkotó eljárások nem mutathatnak ki, így hozzájárul a gyors és hatékony kezelések elindításához. Az eljárás fontos szerepet játszik a prevencióban és a korai felismerésben, így kiemelten fontos szerepe van a mellrák és más emlőproblémák diagnosztizálásában.


Ne halogassa tovább, foglaljon most online időpontot az emlő MR vizsgálatra, hogy biztonságban tudhassa magát és megelőzhesse a komolyabb problémákat. Az egyszerű és gyors online foglalással könnyedén megszervezheti a vizsgálatot, és mi gondoskodunk arról, hogy a legmegfelelőbb időpontban várjuk Önt a kényelmes és modern környezetben.