Térd MR

A térd MR (Mágneses rezonancia) vizsgálat egy modern és hatékony diagnosztikai eljárás, amely lehetővé teszi a térd különböző szöveti rétegeinek részletes vizsgálatát és értékelését. A mágneses rezonancia segítségével a vizsgált térség részletes képeit állítják elő anélkül, hogy a páciensnek ki kellene mennie az alagútrendszerből. A magas felbontás és a nagyobb térerőnek köszönhetően a vizsgálat lehetővé teszi az inak, porcok, szalagok és más térdstruktúrák pontos vizsgálatát, így hozzájárul a pontos diagnózis felállításához és a megfelelő kezelési terv kialakításához.


Térd MRI vizsgálat

A térd MRI vizsgálat egy olyan diagnosztikai képalkotó eljárás, amely részletes felvételeket készít a térdízületről, és kiváló segítséget nyújt a térdízületi problémák diagnosztizálásában és kezelésében. Ez a vizsgálat különösen hasznos olyan esetekben, amikor a hagyományos röntgenfelvételek nem nyújtanak elegendő információt a diagnózis meghatározásához.

A térd MRI vizsgálat rendkívül hasznos, mivel lehetővé teszi a térdízület részletes feltérképezését invazív beavatkozás nélkül. Ez különösen fontos olyan esetekben, amikor a betegnél sérülés vagy degeneratív betegség gyanúja merül fel, és a pontos diagnózis érdekében fontos az ízületi struktúrák, ínszalagok, porcok és egyéb szövetek alapos megvizsgálása.

Az MRI felvételeknek köszönhetően a radiológusok és az orvosok részletes képet kapnak a térdízület állapotáról, és könnyebben azonosíthatják a károsodásokat, gyulladásokat, szöveti elváltozásokat vagy más térdízületi problémákat. Ez lehetővé teszi a megfelelő és célzott terápia kialakítását, amely javíthatja a beteg állapotát és enyhítheti a fájdalmat.

A térd MRI vizsgálat különösen előnyös azok számára, akik korábban sérülést szenvedtek a térdükben, sportolók számára, akik térdproblémákkal küzdenek, és olyan betegeknek, akiknek krónikus térdfájdalmuk van. Emellett segít az orvosoknak az ízületi gyulladás, porckopás, meniszkuszproblémák, keresztszalag sérülések és más térdízületi betegségek korai felismerésében.

Fontos megjegyezni, hogy a térd MRI vizsgálat teljesen fájdalommentes és nem jár sugárterheléssel, mivel mágneses rezonancia alapú. A vizsgálat nem rendelkezik semmilyen hosszú távú káros hatással a szervezetre, így biztonságosan ismételhető, ha szükséges.

Budapesten az Újbuda Medical Centerben elérhető a legmodernebb MRI technológia, amely lehetővé teszi a magas színvonalú és részletgazdag térd MRI vizsgálatok elvégzését. Az intézmény szakképzett radiológusai és orvosai a legújabb képalkotó technikákat alkalmazzák, hogy a betegeknek a legjobb minőségű ellátást biztosítsák.

Térd MR vizsgálat ár

1,5 Teslás MRI - Natív vizsgálatra: 42 000 Ft

A natív térd MR vizsgálat kiváló lehetőség az ízület részletes és részletgazdag feltérképezésére. Ez a módszer különösen hasznos a térdízületi problémák, ízületi gyulladások, szalag- és ínsérülések diagnosztizálásában. A 1,5 Teslás zárt MRI készülék magas felbontása és erős mágneses terének köszönhetően lehetővé teszi az orvosok számára, hogy részletes képet kapjanak a térdízületről, így a pontos diagnózis felállítása és a hatékony kezelés tervezése könnyebbé válik.

1,5 Teslás MRI - Kontrasztanyagos vizsgálatra: 80 000 Ft

A kontrasztanyagos térd MR vizsgálat további információkat szolgáltat az ízületi struktúrákról és az esetleges elváltozásokról. A vizsgálat során a páciensnek kontrasztanyagot adnak intravénásan, amely segít kiemelni és jobban láthatóvá tenni bizonyos szöveteket és elváltozásokat a térdízületben. Ez a technika különösen hasznos lehet az ízületi gyulladások, porckopások, és a daganatok diagnosztizálásában.

Az Újbuda Medical Centerben a térd MR vizsgálatokat magasan képzett radiológus szakorvosok végzik, akik precíz és megbízható eredményeket szolgáltatnak. A páciensek biztonsága és kényelme mindenkor az elsődleges szempont.

 

Hogy zajlik a térd MR vizsgálat

A térd MR vizsgálat előkészületei:

 1. A páciensnek előzetesen konzultálnia kell orvosával vagy szakorvossal, akik javasolhatják a térd MR vizsgálatot, ha gyanú merül fel valamilyen térdízületi probléma vagy sérülés esetén.
 2. Amennyiben a betegnek előzőleg sérülése, műtéte vagy beültetett fémek vannak a testében, fontos erről tájékoztatni az orvost, mivel ezek befolyásolhatják a vizsgálatot.
 3. Az MRI vizsgálat előtt a betegnek el kell távolítani mindenféle ékszert és piercinget, mivel ezek tartalmazhatnak fémet, ami zavarhatja a vizsgálatot.
 4. A szívritmus-szabályzóval (pacemaker) rendelkező betegeknek fontos tudatni, hogy az MRI vizsgálat nem végezhető el számukra, mivel az életveszélyes lehet.

A térd MR vizsgálat menete:

 1. A páciens a térd MR vizsgálat napján érkezik az Újbuda Medical Centerbe, ahol a szakorvos vagy radiológus még egyszer megbeszéli vele a vizsgálat menetét és a fontos tudnivalókat.
 2. A térd MR vizsgálat során a páciens fekszik a hátán egy speciális vizsgálóágyon, amely bevezeti őt az MRI gépbe. A vizsgálati területnek megfelelően a térd a gép középső részére kerül. Fontos kiemelni, hogy a fej nincs bent az MR gépben, így klausztrofóbiásoknak is tökéletes választás.
 3. Miután a beteg kényelmesen elhelyezkedett az MRI gépben, az ágy elmozdul a zárt alagútba, ahol az erős mágneses tér hatására megkezdődik a felvételek készítése.
 4. Az MRI vizsgálat során a páciensnek csendben és mozdulatlanul kell feküdnie, hogy a képek minél élesebbek és részletesebbek legyenek.
 5. A vizsgálat alatt egy radiográfus vagy radiológus figyelemmel kíséri a folyamatot a szomszédos vezérlőszobában. A térd MR vizsgálat általában 20-30 percet vesz igénybe, azonban ez az idő eltérhet a vizsgálati területtől és a beteg egyedi szükségleteitől függően.
 6. Miután a felvételek elkészültek, a beteg kikerül az MRI gépből, és szükség esetén visszakapja az átöltözőjét.
 7. A képek feldolgozása és értékelése néhány munkanapon belül megtörténik. A szakorvos részletes jelentést készít, amelyet azután az orvossal egyeztetve elmagyaráznak a páciensnek.

A térd MR vizsgálat kiemelkedően hasznos és információ dús eljárás, amelynek segítségével a térdízületi problémák pontos diagnosztizálása és célzott kezelése valósítható meg. Az Újbuda Medical Center korszerű eszközparkkal, szakképzett szakorvosokkal és magas szintű ellátással várja azokat, akik részletes és megbízható térd MR vizsgálatot szeretnének végeztetni Budapesten.

 

Térd MR Budapest

Az Újbuda Medical Centerben elérhető a térd MR vizsgálat  Budapesten, ahol a legkorszerűbb MR készülékek állnak rendelkezésre a páciensek számára.. Az intézmény felszereltsége magában foglal két kiváló minőségű MR berendezést: a GE Creator 1,5 teslás zárt készüléket és a HITACHI Aperto Lucent típusú 0,4 teslás nyitott MR gépet.

A korszerű GE Creator 1,5 teslás zárt MR készülék a legmagasabb minőséget és pontosságot garantálja a térdízület részletes és részletgazdag vizsgálatához. A készülék rendkívüli képalkotási teljesítményének köszönhetően a finomabb struktúrák is pontosan megjelennek a képeken, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a diagnózis meghatározásában és a hatékony kezelés tervezésében.

A HITACHI Aperto Lucent típusú 0,4 teslás nyitott MR berendezés pedig ideális megoldást nyújt azoknak a pácienseknek, akik a hagyományos zárt MR készülékekkel szemben könnyedebb és nyugodtabb vizsgálati élményt szeretnének megélni. A nyitott kialakításnak köszönhetően azok is kényelmesen elférnek a berendezésben, akiknek problémát okozhat a bezártság érzése.

Az Újbuda Medical Center csapatában olyan szakértők dolgoznak, akik magas szintű tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek az MR vizsgálatok területén. Az orvosi személyzet gondoskodik arról, hogy a vizsgálat során minden lépés világos legyen és minden kérdésre választ kapj. A páciensek kényelme és biztonsága mindenkor az elsődleges szempont.

Ha Budapesten térd MR vizsgálatra van szüksége, ne várjon tovább! Válassza az Újbuda Medical Centert, ahol a legkorszerűbb technológiák és a szakmai kiválóság találkozik. Foglaljon időpontot még ma online.

Időpontfoglalás 1,5 Teslás MRI - natív vizsgálatra 42 000 Ft 

Időpontfoglalás 1,5 Teslás MRI - kontrasztanyagos vizsgálatra 80 000 Ft 

Időpontfoglalás 0,4 Tesla nyitott MRI vizsgálat - natív vizsgálatra