A vállöv egy összetett szerkezet, amely nélkülözhetetlen a mindennapi mozgásokhoz, legyen szó akár a munkavégzésről, sportolásról vagy egyszerű ház körüli teendőkről. Amikor fájdalom vagy sérülés zavarja a váll normál működését, az MR (mágneses rezonancia) vizsgálat lényeges információkat szolgáltathat az okokról és a lehetséges kezelési módszerekről.


Váll MR Vizsgálat

A vállizületi problémák diagnosztizálásának legjobb módja a mágneses rezonancia vizsgálat, ismertebb nevén váll MR. Ez a modern képalkotó eljárás kiemelkedő részletességgel képes ábrázolni a vállizületi struktúrákat, lehetővé téve a pontos diagnózist és az adekvát terápia megtervezését.


Hogyan Zajlik a Váll MR?

Vizsgálat Előtti Előkészületek

A váll MR vizsgálat előtt nem szükséges bonyolult előkészületeket végezni, azonban néhány alapvető lépést minden páciensnek meg kell tennie a vizsgálat zökkenőmentessége érdekében:

  • Személyes tárgyak: Gondoskodni kell arról, hogy a ruházat ne tartalmazzon fém elemeket. Ékszerek, órák, kulcsok és egyéb fémtartalmú tárgyak eltávolítása szükséges. Ez alól nem kivétel a piercingek eltávolítása sem, mivel a vizsgálat során a fém zavarhatja a képek minőségét, sőt, veszélyt is jelenthet.
  • Kontrasztanyag: Bizonyos esetekben a részletesebb képek érdekében kontrasztanyagot is alkalmazhatnak, amelyet általában intravénásan juttatnak a szervezetbe. Ebben az esetben fontos a pácienseknek tájékoztatniuk az orvost korábbi allergiás reakcióikról vagy vesebetegségükről.


A Vizsgálat Folyamata

  • Pozícionálás: A vizsgálat kezdetén a páciens egy mozgatható asztalra fekszik, és a vállát pontosan pozícionálják egy speciálisan erre kialakított tartóba, hogy a legjobb lehetséges képeket készíthessék.
  • Mozdulatlanság: Mivel az MR képek készítése során a legapróbb mozgások is torzíthatják a képet, így létfontosságú a páciens teljes mozdulatlansága a vizsgálat ideje alatt. A radiológus és a technikus segít megtalálni a legkényelmesebb, de mégis mozdulatlan pozíciót a páciens számára.
  • Zajhatások: A MR gép működése közben jellemzően hangos, kattogó, búgó hangokat ad ki, ezért gyakran kap a páciens fültokot vagy fejhallgatót, hogy a vizsgálat kellemetlen zajától megkímélje.

A vizsgálat után a pácienseket rövid ideig pihentetik, különösen akkor, ha kontrasztanyagot kaptak. Ezt követően a radiológus szakorvos általában tájékoztatja őket arról, mikor és hogyan kaphatnak tájékoztatást az eredményekről.

Egy váll MR vizsgálat pontos és részletes képet ad a vállízület állapotáról, ami elengedhetetlen a pontos diagnózis és a hatékony kezelési terv kidolgozásához. Az orvosok és a diagnosztikus csapat minden lépést megtesz annak érdekében, hogy a vizsgálat kényelmes és biztonságos legyen minden érintett számára


Mikor Nem Végezhető el a Váll MR?

A váll MR vizsgálat során különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a beteg testében nem található-e olyan fémet tartalmazó orvosi implantátum, amely az erős mágneses tér miatt problémát okozhat. Ilyenek lehetnek bizonyos típusú szívritmus-szabályzók, cochlearis implantátumok, illetve idegi stimulátorok, melyek nemcsak a képek minőségét ronthatják, de a páciens biztonságát is veszélyeztethetik.


Magán Váll MR

Az Újbuda Medical Centerben nyújtott magán váll MR vizsgálat jelentős előnyökkel jár a betegek számára. Budapest XI. kerületében elhelyezkedő klinikánk a következőket kínálja:

Gyorsaság és Rugalmasság

A magánintézmények egyik legnagyobb előnye a várakozási idők jelentős csökkentése. Az Újbuda Medical Centerben történő váll MR vizsgálatot gyakran már néhány napon belül el tudjuk végezni, ami kiemelten fontos lehet azok számára, akik gyors diagnózisra és kezelés megkezdésére szorulnak.

Komfort és Figyelmesség

Az Újbuda Medical Centerben nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink kényelmére és arra, hogy a vizsgálat minél stresszmentesebben zajljon. Egyéni időpontok, nyugodt környezet és türelmes, odafigyelő személyzet garantálja, hogy a vizsgálat során Ön a lehető legnagyobb nyugalomban legyen.

Magas Színvonalú Technológia

Rendelkezünk a legmodernebb mágneses rezonancia képalkotó berendezésekkel, amelyek pontos és részletes képet adnak a vállízület állapotáról. Ezek az eszközök lehetővé teszik az apró strukturális eltérések azonosítását is, ami létfontosságú a korai diagnózis és a hatékony kezelés szempontjából.

Hatékonyság

Az eredményeket gyorsan feldolgozzuk, így a pácienseink hamarosan megkapják azokat az információkat, amelyek alapján kezelőorvosukkal együtt dönthetnek a további lépésekről.


Váll MR Ár

Az Újbuda Medical Center mindent megtesz annak érdekében, hogy páciensei részletes és átlátható költségekkel készülhessenek az MR vizsgálatra. Az árképzésünk tiszta és előre tervezhető, így Ön pontosan tudja, mire számíthat pénzügyi szempontból, amikor váll MR vizsgálatra érkezik hozzánk.

1,5 Teslás Nativ Váll MR

Ár: 42 900 Ft
Ez a natív MRI vizsgálat nem igényel kontrasztanyagot, és ideális lehet azok számára, akik részletes képet szeretnének kapni a váll izomzatáról, szalagjairól és ízületeiről anélkül, hogy kontrasztanyagot kellene alkalmazni.

1,5 Teslás Kontrasztanyagos Váll MR

Ár: 80 000 Ft
A kontrasztanyagos MRI vizsgálat segít még részletesebben feltárni a váll területét, különösen hasznos lehet gyulladásos folyamatok, daganatok feltérképezésében vagy sérülések esetén. A kontrasztanyag használata kiemeli a váll struktúráit, így még pontosabb képet adhat a diagnosztizáláshoz.

Minden vizsgálatunkat korszerű, 1,5 Teslás MR berendezésekkel végezzük, melyek kiváló minőségű képeket állítanak elő.


Ne hagyja, hogy a vállfájdalom befolyásolja mindennapi tevékenységeit és életminőségét. Az Újbuda Medical Centerben magas színvonalú, 1,5 Teslás MR berendezéssel biztosítjuk a vállproblémák gyors és pontos diagnosztizálását. Csapataink elkötelezetten dolgoznak azon, hogy Ön a lehető leggyorsabban visszanyerje mozgásának szabadságát és fájdalommentességét.

Ne várjon tovább, tegye meg az első lépést a gyógyulás felé, foglaljon időpontot online nativ váll MR vagy pedig kontrasztanyagos váll MR vizsgálatra!