A dietetika nem más, mint az alkalmazott táplálkozástudomány. A diéta görög eredetű szó, és Hippokratész foglalkozott először a táplálkozás és az életmód szabályozásával, mely által az ember egészsége javul.

A tudatos táplálkozás az egészséges ember számára egészségmegőrző, betegségekben gyógyító hatással bír. A dietetikai tanácsadás során Pácienseinknek személyre szabottan a saját szervezetük igényeinek megfelelő táplálkozási és életmódtanácsokat adunk, melyeknek követése és betartása – főleg betegség, egyéb kórosan fennálló tünet vagy tünetegyüttes  esetében – jelentős javuláshoz vezet. Önmagában a tudatos táplálkozás és életmód egészségmegőrző hatása is kiemelendő, de vannak olyan állapotai, betegségei a szervezetnek, amiben kiemelt szerepet kap a dietetika.

Íme egy kis ízelítő, amivel várjuk Önöket:

  • egészségtudatos táplálkozás ismérvei, egyéni táplálkozási tanácsadás
  • várandósok táplálkozása,
  • sportolók táplálkozása,
  • cukorbetegség,
  • inzulinrezisztencia,
  • ételallergia, ételintolerancia (pl. lisztérzékenység, tejfogyasztáshoz köthető panaszok, fruktózérzékenység stb.)
  • gyomor- és bélbetegségek, felszívódási zavarok (pl. Crohn, IBS, SIBO stb.)
  • reflux,
  • túlsúly, elhízás esetén,
  • máj és hasnyálmirigy betegségek,
  • szív- és érrendszeri betegségek.

A dietetikai vizsgálat a táplálkozási anamnézis felvételével, a panaszok áttekintésével kezdődik, majd az étrendi napló elemzése és a kikérdezést követően dietoterápiás javaslattal és diétás tanácsadó füzettel látjuk el.

Egyénre szabott étrend is kérhető, amit kiváló és tapasztalt dietetikusunk készít az Ön igényeire szabva (egyhetes étrend tartalmazza a részletes kiszabási listát, étrendhez kapcsolódó bevásárlólistát, tápanyagösszetevőket).

Várjuk Önöket dietetikai tanácsadásunkon elegáns és modern környezetben!