Ágyéki Gerinc Röntgen

Az Ágyéki Gerinc Röntgen vizsgálat elengedhetetlenül fontos eszköze az ágyéki gerinc állapotának értékelésében. Ez a diagnosztikai módszer lehetővé teszi az orvosok számára, hogy részletes képet kapjanak az ágyéki gerinc csigolyáiról és azok közötti területekről, segítve ezzel a pontos diagnózis felállítását és a hatékony kezelési terv kidolgozását. Az Újbuda Medical Centerben korszerű technológiát és szakértői tudást kínálunk ezen a területen, hogy pácienseink a lehető legjobb ellátásban részesüljenek.


Ágyéki Gerinc Röntgen Mikor javasolt

Az Ágyéki Gerinc Röntgen vizsgálat kritikus fontosságú eszköze az ágyéki régió betegségeinek és sérüléseinek diagnosztizálásában. Ez a vizsgálat ajánlott számos körülmény között, melyek között a leggyakoribbak:

Krónikus vagy Akut Hátfájás: Az ágyéki gerinc röntgen elsődlegesen akkor javasolt, amikor a páciens krónikus vagy akut hátfájásról számol be. Ez különösen fontos, ha a fájdalom nem enyhül pihenéssel vagy konzervatív kezelésekkel, mint például gyógyszeres kezelés vagy fizioterápia.

Sérülések és Traumák: Balesetek, esések vagy közlekedési sérülések után, amikor a gerincsérülés gyanúja áll fenn, az ágyéki gerinc röntgen vizsgálat elengedhetetlen. A vizsgálat segítségével gyorsan azonosíthatók a törések, repedések vagy a csigolyák elmozdulása.

Degeneratív Betegségek: Az olyan degeneratív állapotok, mint a porckorongsérv, az arthrosis vagy az osteoporosis, szintén indokolják az ágyéki gerinc röntgen vizsgálatát. Ezek a betegségek változásokat okozhatnak a csigolyákban és a porckorongokban, amelyek röntgenfelvételen jól láthatóak.

Gerincferdülés: A scoliosis vagy más típusú gerincferdülés esetén az ágyéki gerinc röntgen vizsgálat segíthet a ferdülés mértékének megállapításában, és ezzel fontos információkat szolgáltathat a kezelési lehetőségekről.


Ágyéki Gerinc Röntgen Vizsgálat Menete

Az Ágyéki Gerinc Röntgen vizsgálat menete az Újbuda Medical Centerben egy precízen kidolgozott folyamat, amelyet a páciensek kényelmének és a vizsgálati eredmények maximális pontosságának érdekében alakítottunk ki. A vizsgálat menetének részletes ismertetése segít a pácienseknek felkészülni és megérteni, mi vár rájuk a látogatás során.

Bejelentkezés és Előkészületek: A vizsgálatra érkező páciensek először a recepción jelentkeznek be, ahol a szükséges adminisztratív lépéseket követően tájékoztatást kapnak a vizsgálat menetéről. Szükség esetén felkérjük őket, hogy távolítsanak el minden olyan ruházatot és kiegészítőt, amely befolyásolhatja a röntgenfelvétel minőségét, különösen a fémtárgyakat.

A Vizsgálat Menete: A röntgen vizsgálat során a páciens általában álló vagy fekvő pozícióban kerül elhelyezésre, attól függően, hogy melyik pozíció biztosítja a legjobb képet az ágyéki gerincről. A radiológiai technikus gondosan instruálja a pácienset a szükséges testhelyzetről és arról, hogyan kell mozdulatlanul maradni a felvétel készítése során. A modern röntgengépek lehetővé teszik, hogy a vizsgálat gyorsan és minimális sugárterheléssel történjen, így a páciens kényelme és biztonsága maximálisan biztosított.

Felvételek Készítése: Általában több felvétel készül különböző szögekből, hogy a radiológus részletes képet kapjon az ágyéki gerinc állapotáról. Ez magában foglalhatja a frontális és oldalsó felvételeket, valamint szükség esetén további speciális felvételeket is.

Az Eredmények Értékelése: A felvételek elkészítése után a radiológus azonnal megkezdi az eredmények értékelését. A modern digitális röntgentechnológia lehetővé teszi, hogy a képek gyorsan rendelkezésre álljanak, így az orvosok rövid időn belül felállíthassák a diagnózist.

 

Ágyéki Gerinc Röntgen Ár

Az Újbuda Medical Centerben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az Ágyéki Gerinc Röntgen vizsgálatot átlátható és mindenki számára elérhető áron kínáljuk. Ezért büszkén jelentjük be, hogy nálunk az ágyéki gerinc röntgen vizsgálat egységes díja 12.500 forint régiónként, függetlenül attól, hogy a vizsgálat során hány irányú felvételt készítünk. Ez azt jelenti, hogy nincsenek rejtett költségek: ha a diagnózis érdekében 2 vagy akár 3 irányú röntgenvizsgálatot is végezni kell, az Ön számára a költség nem nő, az ár továbbra is 12.500 forint marad.

Ha további információra van szüksége vagy időpontot szeretne foglalni az Ágyéki Gerinc Röntgen vizsgálathoz, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítsenek minden kérdésében és támogassák Önt az egészségügyi ellátás minden lépésében

Ne hagyja, hogy a fájdalom vagy a bizonytalanság hátráltassa az aktív és egészséges életvitelét. Az Ágyéki Gerinc Röntgen vizsgálat gyors, fájdalommentes és elengedhetetlen lépés az Ön egészségének megőrzése felé. Az Újbuda Medical Centerben kiváló minőségű ellátást és átlátható árakat kínálunk, hogy a diagnózis és a kezelés kezdete minél zökkenőmentesebb legyen.

Ne várjon tovább, tegyen az egészségéért még ma! Foglaljon időpontot online az ágyéki gerinc röntgen vizsgálatra, vagy ha bármilyen kérdése van, ne habozzon felhívni központi számunkat a +36 1 550 7 550-en. Szakértő csapatunk készen áll, hogy segítsen az időpontfoglalásban és minden szükséges információval ellássa Önt a vizsgálat előtt.