Alkar Röntgen

Mikor javasolt az alkar röntgen vizsgálat? 

Az alkar csontjok és izületek sérülése, mint törés vagy ficam esetén a röntgen az egyik leghasznosabb képalkotó vizsgálat, mint minden más törés és izületi sérülés( lábfej, térd, boka, comb, csípő, medencecsont, gerinc, kézfej, csukló, váll, kulcscsont) esetében is. A röntgenvizsgálat az alkar csontjairól és izületeirő lkészít képet, egymás után több irányból. A fáradásos alkar csont  töréseket gyakran nem lehet látni röntgenen, csak amikor már meggyógyultak vagy elkezdődött a gyógyulás.

 

Alkar Csontok Röntgenes Vizsgálata

A vizsgálat menete

A páciens az alkar röntgen vizsgálat előtt felső testéről minden ruhát eltávolít az ékszerekkel egyetemben. A röntgenfelvételhez az asszisztens állítja be a beteget, derekára pedig egy sugárvédő kötényt helyez. 

 

Izületi röntgen vizsgálatok esetén szükséges lehet ún. terheléses felvétel készítése, ami a végtagok tengelyállásáról, ún. tartott felvételek, az ízületek stabilitásáról nyújt információt. Röntgenfelvételen legtöbbször jól látszódnak a csontok jó, ill. rosszindulatú elváltozásai is. Ilyenkor a vizsgáló az álló helyzetben lévő páciensre egy extra súlyt helyez a sérült végtagon, hogy terhelt állapotban is felvételt készítsen róla. 

 

A vizsgálat kürölbelül 5 percet vesz igénybe. A vizsgálatról minden esetben írásos lelet készül, melyet a páciens a vizsgálatot követő 2-4 munkanapon belül kap meg elektronikus, vagy igény szerint nyomtatott  formában. 

 

Fontos, hogy a beteg a vizsgálat közben mozdulatlan maradjon és kövesse a légzésre vonatkozó utasításokat. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, az egyedüli kényelmetlenséget a páciens előtti röntgenfal hidegsége okozhatja. A vizsgálat semmilyen előzetes előkészületet nem igényel. 

 

A vizsgálatról minden esetben írásos lelet készül, melyet a páciens a vizsgálatot követő 2-4 munkanapon belül kap meg elektronikus, vagy igény szerint nyomtatott  formában. 

 

Alkar Röntgen Budapesten

Hogyan alakulnak a magán alkar röntgen árak? 

Az alkar röntgen felvétel  jelenlegi ára az Újbuda Medical Centerben: régiónként 12.500 ft, ez tartalmazza a vizsgálat és a lelet árát. 


Alkar röntgen azonnal, beutaló nélkül! 

Foglaljon időpontot most! 

telefonon a +36 1 550 7 550-es számon. Tegyen lépést az egészséges jövő felé az Újbuda Medical Center segítségével!