Felkar Röntgen

A Felkar Röntgen vizsgálat kulcsfontosságú szerepet játszik az ortopédiai diagnosztikában, valamint a különböző típusú sérülések és megbetegedések pontos azonosításában és kezelésében. Ez a vizsgálati módszer lehetővé teszi az orvosok számára, hogy részletes képet kapjanak a felkar csontjairól, így felfedve a töréseket, repedéseket, diszlokációkat vagy egyéb rendellenességeket, amelyek szükségessé tehetik a további orvosi beavatkozásokat.

Az Újbuda Medical Center elkötelezett amellett, hogy pácienseinek a legmodernebb diagnosztikai eszközöket és technológiákat biztosítsa. Intézményünkben a felkar röntgen vizsgálat a legkorszerűbb röntgengépek segítségével történik, amelyek a lehető legélesebb és legtisztább képek elkészítésére képesek. Ennek köszönhetően a diagnózis gyorsan és pontosan állítható fel, így a kezelés is mihamarabb megkezdődhet.

 

Mikor Javasolt a Felkar Röntgen

A Felkar Röntgen vizsgálat elengedhetetlen eszköz az orvosi diagnosztikában, különösen azokban az esetekben, amikor a felkar területén bekövetkezett sérülések, törések vagy egyéb állapotok pontos azonosítása szükséges. Budapest szívében található Újbuda Medical Center korszerű diagnosztikai felszereléssel és tapasztalt szakemberekkel várja a pácienseket, hogy a lehető leggyorsabban és legpontosabban állapíthassák meg a szükséges kezelést.

Sportbalesetek és fizikai trauma: A felkar röntgen vizsgálat különösen fontos sportolók és aktív életmódot folytató személyek esetében, akik gyakrabban vannak kitéve fizikai sérüléseknek. Egy esés, ütődés vagy rossz mozdulat következtében bekövetkező felkarsérülés esetén az azonnali röntgenfelvétel segíthet a törések, repedések vagy zúzódások azonosításában.

Krónikus ízületi betegségek: Olyan állapotok, mint az artritisz vagy az osteoporosis, szintén indokolttá tehetik a felkar röntgen vizsgálatot. Ezek a betegségek változásokat okozhatnak a csontok szerkezetében, amelyek a röntgenfelvételen jól láthatóak. Az időben történő diagnózis és kezelés elkezdése lassíthatja a betegség progresszióját és javíthatja az életminőséget.

Váratlan fájdalom vagy mozgásbeszűkülés: Ha a páciens váratlan fájdalmat észlel a felkarjában, vagy korlátozott a mozgástartománya anélkül, hogy közvetlen sérülés történt volna, a felkar röntgen vizsgálat segíthet a probléma forrásának azonosításában. Lehet, hogy rejtett törésről, csontkinövésről vagy más anatómiai rendellenességről van szó.

Műtétek és beavatkozások előkészítése: Bizonyos esetekben, műtétek vagy egyéb orvosi beavatkozások előtt is szükség lehet a felkar röntgen vizsgálat elvégzésére. Ez a lépés segít a sebészeknek és az orvosoknak a műtéti tervezésben, lehetővé téve számukra, hogy pontos képet kapjanak a kezelendő területről.


Felkar Röntgen Vizsgálat Menete

A Felkar Röntgen vizsgálat menete az Újbuda Medical Centerben kiemelkedően fontos a gyors és pontos diagnosztika szempontjából. A vizsgálat során alkalmazott eljárások célja, hogy a páciensek számára egyaránt kényelmes és stresszmentes élményt biztosítsanak, miközben a lehető legpontosabb képet adják az orvosok kezébe a diagnózis felállításához.

Előkészület: A vizsgálatra érkező pácienseket először is tájékoztatják a felkar röntgen vizsgálat menetéről. Szükség esetén felkérhetik őket, hogy távolítsák el minden olyan tárgyat (ékszerek, órák stb.), amely zavarhatja a röntgenfelvétel elkészítését.

Pozicionálás: A vizsgálatot végző technikus elhelyezi a páciens felkarját a röntgenkészülék alá úgy, hogy a kívánt terület optimálisan legyen exponálva. A páciens kényelmét és a kép minőségét szem előtt tartva, lehet, hogy több különböző pozícióban is el kell végezni a felvételeket, hogy a felkar minden részlete megfelelően dokumentálva legyen.

A felvétel elkészítése: Miután a páciens a megfelelő pozícióban van, a technikus távolról aktiválja a röntgenkészüléket. A felvétel elkészítése csupán néhány másodpercet vesz igénybe, és a pácienseknek ebben az időszakban mozdulatlanul kell maradniuk a tiszta és éles képek eléréséhez.

Biztonság: Az Újbuda Medical Center nagy hangsúlyt fektet a páciensek biztonságára a röntgenvizsgálatok során. A sugárterhelés minimális, és a legmodernebb eszközök használata biztosítja, hogy csak a szükséges terület legyen kiexpozálva. Szükség esetén ólomkötényt is biztosítanak a további védelem érdekében.


Felkar röntgen Budapest

Budapest szívében, az Újbuda Medical Center kínálja a Felkar Röntgen vizsgálatot, amely a legmodernebb technológia és a kiemelkedő szakértelem ötvözetével várja a betegeket. A fővárosban elérhető szolgáltatásaink között kiemelkedő helyen áll a felkar és a vállöv komplex diagnosztikája, amely elengedhetetlen a pontos és hatékony kezelési tervek kidolgozásához. A Budapestiek és a környékbeli lakosok számára egyaránt elérhető ez a kiváló minőségű orvosi szolgáltatás, amelyet tapasztalt radiológusok és technikusok biztosítanak.

Tudjuk, hogy minden páciens egyedi igényekkel rendelkezik, ezért az Újbuda Medical Centerben a felkar röntgen vizsgálat során nagy figyelmet fordítunk a személyre szabott ellátásra. A konzultáció során az orvosok alaposan megbeszélik a páciensekkel az eredményeket, és tájékoztatást nyújtanak a további lépésekről, legyen szó kezelésről vagy esetleges további vizsgálatok szükségességéről.


Felkar Röntgen Ár

Az Újbuda Medical Centerben nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a Felkar Röntgen vizsgálat ára átlátható és megfizethető legyen mindenki számára. Büszkék vagyunk arra, hogy kiváló minőségű orvosi szolgáltatásainkat versenyképes áron tudjuk kínálni, így hozzájárulva pácienseink gyors és hatékony gyógyulásához. A felkar röntgen vizsgálat ára nálunk egységesen 12.500 forint régiónként, ami egyértelművé és könnyen tervezhetővé teszi a költségeket.

Fontos kiemelni, hogy az Újbuda Medical Center különleges szolgáltatást nyújt ezen a területen: nem számolunk fel többlet díjat az irányonkénti vizsgálatokért. Ez azt jelenti, hogy akár 2 vagy 3 irányú röntgenvizsgálatot is végezhetünk, az ár változatlan marad, 12.500 forint. Ez a megközelítés tükrözi elkötelezettségünket amellett, hogy pácienseink számára a lehető legkényelmesebb és legköltséghatékonyabb szolgáltatást biztosítsuk.


A felkar röntgen vizsgálatunk nem csupán gyors és pontos diagnózist nyújt, de költséghatékony megoldást is kínál minden páciens számára.

Ne várjon tovább, tegyen az egészségéért még ma! Foglalja le online a felkar röntgen vizsgálatát, vagy ha további kérdései vannak, hívja központi számunkat a +36 1 550 7 550-es telefonszámon. Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésre, hogy minden szükséges információval ellássa Önt a vizsgálatról, és segítsen az időpontfoglalásban.