Háti Gerinc Röntgen

Az Háti Gerinc Röntgen vizsgálat kulcsfontosságú szerepet tölt be a háti gerinc állapotának átfogó értékelésében, lehetővé téve a szakorvosok számára, hogy a legapróbb részletekig megértsék a gerincszerkezet állapotát. Ez a fajta diagnosztikai eljárás kritikus jelentőségű mind a sérülések, mind a különféle gerincbetegségek azonosításában, beleértve a degeneratív elváltozásokat, a csigolyák közötti problémákat, valamint a gerincferdülést is.


Háti Gerinc Röntgen Vizsgálat

A Háti Gerinc Röntgen Vizsgálat az Újbuda Medical Centerben egy kifinomult és alapvetően fontos diagnosztikai eszköz, amely a háti gerinc struktúrájának alapos vizsgálatát teszi lehetővé. Ez a vizsgálati folyamat kulcsfontosságú szerepet játszik a gerincvelői sérülések, a degeneratív gerincbetegségek, valamint a gerincferdülések és egyéb strukturális rendellenességek azonosításában. A röntgenvizsgálat segítségével a szakemberek képesek látni a csigolyák közötti tér állapotát, az esetleges csontnövekedéseket, csontsűrűség változásokat, valamint a gerincferdülés mértékét is.


Mikor Javasolt a Háti Gerinc Röntgen

A Háti Gerinc Röntgen vizsgálat kritikus eszköz a diagnosztikai folyamatban, különösen azokban az esetekben, amikor a páciens hátfájást, mobilitási korlátozottságot, vagy más, a gerinc állapotával összefüggő tüneteket tapasztal. Az Újbuda Medical Center szakértői az alábbi kritériumok alapján javasolják ezt a vizsgálatot:

Krónikus és Akut Hátfájás: Ha a fájdalom hosszú ideje fennáll, vagy olyan intenzív, hogy befolyásolja a mindennapi tevékenységeket és a pihenést is, a háti gerinc röntgen segíthet az okok feltárásában.

Sérülések Utáni Diagnosztika: Balesetek, esések, vagy sport sérülések esetén, amikor a háti gerinc érintettsége feltételezhető, a röntgenvizsgálat elengedhetetlen a pontos diagnózis felállításához.

Degeneratív Betegségek: Az olyan állapotok, mint a csigolyák közötti porckorongsérv, a csigolyák elcsúszása (spondylolisthesis), vagy az osteoporosis esetében a röntgenvizsgálat kulcsfontosságú információkkal szolgálhat.

Görbületi Rendellenességek: A gerinc görbületeinek, mint a scoliosis (oldalirányú görbület) vagy a kyphosis (előrehajlás) esetében, a röntgenfelvétel segít a diagnózisban és a kezelési terv kidolgozásában.


Háti Gerinc Röntgen Menete

Az Háti Gerinc Röntgen vizsgálat menete az Újbuda Medical Centerben gondosan tervezett folyamat, amelyet úgy alakítottunk ki, hogy a páciensek számára a lehető legkényelmesebb és legkevésbé stresszes legyen, miközben az orvosok számára pontos és részletes képet biztosít a háti gerinc állapotáról. A vizsgálat menete a következő lépésekből áll:

  1. Bejelentkezés és Előkészületek: A vizsgálat napján a páciens bejelentkezik az Újbuda Medical Center recepcióján, ahol minden szükséges adminisztratív lépést követően tájékoztatást kap a vizsgálat menetéről. Kérhetik, hogy távolítsa el a fém tárgyakat és bizonyos ruhadarabokat, hogy azok ne zavarják a röntgenfelvételek minőségét.
  2. A Vizsgálat Elvégzése: A röntgen technikus vezeti a pácienst a röntgen szobába, ahol elhelyezik a megfelelő pozícióban, általában álló vagy fekvő helyzetben, attól függően, hogy melyik szög biztosítja a legjobb képet a háti gerincről. A technikus gondosan instruálja a pácienset, hogy a felvétel ideje alatt tartsa magát mozdulatlanul, biztosítva ezzel a képek élességét és pontosságát.
  3. Felvételek Készítése: A modern röntgenkészülékek lehetővé teszik, hogy a vizsgálat gyorsan és minimális sugárterheléssel történjen. Általában több különböző szögből készülnek felvételek, hogy a radiológus átfogó képet kapjon a háti gerinc állapotáról.
  4. Az Eredmények Kiértékelése: A felvételek elkészülte után azokat szakértő radiológus értékeli ki, figyelembe véve a lehetséges rendellenességeket, töréseket, degeneratív változásokat vagy egyéb problémákat. Az eredmények kiértékelése után a radiológus részletes jelentést készít, amely alapján a kezelőorvos megbeszéli a további lépéseket a pácienssel.


Háti Gerinc Röntgen Ár

Az Újbuda Medical Centerben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a Háti Gerinc Röntgen vizsgálatot mindenki számára elérhető áron kínáljuk, miközben a legmagasabb színvonalú diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtjuk. Ennek értelmében az intézményünkben elvégzett háti gerinc röntgen vizsgálat ára egységesen 12.500 forint, függetlenül attól, hogy a vizsgálat során hány irányú felvételt készítünk.

Ez a költséghatékony megközelítés azt jelenti, hogy akár 2 vagy 3 különböző irányból is készülnek felvételek a háti gerincről, a vizsgálat ára nem változik, így pácienseink pontosan tudják előre, milyen költségekre számíthatnak. Ez a transzparens árazási politika lehetővé teszi, hogy a pénzügyi tervezés során ne érjenek váratlan meglepetések.


Tegyen az egészségéért ma! Foglaljon időpontot online a háti gerinc röntgenvizsgálatra, vagy ha további információra van szüksége, hívja központi számunkat a +36 1 550 7 550-en. Szakértő csapatunk készen áll, hogy segítsen Önnek az időpontfoglalásban, és válaszoljon minden felmerülő kérdésre.