Könyök röntgen vizsgálat

Mikor javasolt könyök röntgen vizsgálat? 

A könyök röntgen vizsgálata indokolt lehet a könyök csontjainak törése, ficama, deformitást okozó sérülése vagy izületi gyulladás esetén. 

 

A könyök röntgen vizsgálat menete

A beteg az asztal végéhez oldalt ül, az egész felső végtag a film  síkjában van. A könyök teljesen nyújtott. A tenyér felfelé fordítva. Az  alkar hossztengelyét a kazetta hossztengelyéhez igazítjuk. A beteg oldalra dől.

 

Oldalirányú felvétel: a beteg az asztal végéhez oldalt ül, az egész felső végtag  a film síkjában van. A könyök 90 fokban hajlított. A kar hossztengelye a kazetta hossztengelyével párhuzamos. A kéz oldalhelyzetben van, hüvelykujj felfelé.

Fontos, hogy a beteg a vizsgálat közben mozdulatlan maradjon és kövesse a légzésre vonatkozó utasításokat. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, az egyedüli kényelmetlenséget a páciens előtti röntgenfal hidegsége okozhatja. A vizsgálat semmilyen előzetes előkészületet nem igényel. 

 

A vizsgálat kürölbelül 5 percet vesz igénybe. A vizsgálatról minden esetben írásos lelet készül, melyet a páciens a vizsgálatot követő 2-4 munkanapon belül kap meg elektronikus, vagy igény szerint nyomtatott  formában. 

 

Könyök röntgen vizsgálat Budapesten

Az Újbuda Medical Centerben korszerű GE röntgenkészülékkel, magasan képzett szakemberek segítségével végeztetheti röntgen vizsgálatát, Újbuda egyik központi részén a XI. kerületben, tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető helyszínen. 

 

Könyök röntgen vizsgálat ára

A könyök röntgen vizsgálat ára az Újbuda Medical Centerben régiónként 12500 ft, függetlenül attól, hogy 2-vagy 3 irányú felvétel készítésére van szükség. Ez tartalmazza a vizsgálat és a lelet árát.

 

Könyök röntgen azonnal beutaló nélkül! Foglaljon időpontot most! 

telefonon a +36 1 550 7 550-es számon. Tegyen lépést az egészséges jövő felé az Újbuda Medical Center segítségével!