Lábfej röntgen vizsgálat

A lábfej röntgenvizsgálatával kimutatható például a törés, a ficam, a csontok viszonyainak megváltozásai, a csontritkulás vagy a kóros meszesedés. A röntgenfelvételek a lábhát irányából egyenes és félferde tartásban, valamint oldalnézetből készültek. Ezen túlmenően még más speciális felvételek is léteznek, pl. sarokcsontról is többféle felvétel is készülhet.

Az emberi láb(fej) 26 csontja közül a sarokcsont a legnagyobb. A sarok feladata, hogy biztosítsa a támasztékot a test súlyának, éppen ezért a sarkunk minden egyes lépésünknél komoly behatásnak van kitéve.

A röntgenfelvételen jól látszanak a lábfej csontozatát alkotó lábtő-, lábközép- és lábujjcsontok.

A  lábtő része az ugrócsont, a sarokcsont, a sajkacsont, a három ék alakú csont és a köbcsont. A lábközépcsontok hosszúkás csontok, a láb ujjperccsontjai közül az öregujjban csak két csont található. Az öregujjhoz tartozó lábközépcsont fejecsénél látható a két szezámcsont, melyek az inak lefutásába esnek és azok védelmét szolgálják.

 

A lábfej röntgen vizsgálat menete 

A páciens a vizsgálat előtt felső testéről minden ruhát eltávolít az ékszerekkel egyetemben. A röntgenfelvételhez az asszisztens állítja be a beteget, derekára pedig egy sugárvédő kötényt helyez. 

Fontos, hogy a beteg a vizsgálat közben mozdulatlan maradjon és kövesse a légzésre vonatkozó utasításokat. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, az egyedüli kényelmetlenséget a páciens előtti röntgenfal hidegsége okozhatja. A vizsgálat semmilyen előzetes előkészületet nem igényel. 

A vizsgálat kürölbelül 5 percet vesz igénybe. A vizsgálatról minden esetben írásos lelet készül, melyet a páciens a vizsgálatot követő 2-4 munkanapon belül kap meg elektronikus, vagy igény szerint nyomtatott  formában. 

 

Lábfej röntgen vizsgálat Budapesten

Az Újbuda Medical Centerben korszerű GE röntgenkészülékkel, magasan képzett szakemberek segítségével végeztetheti röntgen vizsgálatát, Újbuda egyik központi részén a XI. kerületben, tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető helyszínen. 

 

Lábfej Röntgen Ára

A lábfej röntgen jelenlegi ára az Újbuda Medical Centerben: régiónként 12.500 ft, ez tartalmazza a vizsgálat és a lelet árát. 

Amennyiben a képi felvételeket adathordozóra kiírva kéri a páciens további vizsgálatai céljából, a Cd ára 1900 Ft, a pendrive 4500 ft.

 

Boka röntgen azonnal beutaló nélkül! Foglaljon időpontot most! 

telefonon a +36 1 550 7 550-es számon. Tegyen lépést az egészséges jövő felé az Újbuda Medical Center segítségével!