Váll Röntgen

A vállöv komplex rendszere az egyik legnagyobb mozgástartományt biztosítja a testünkben, lehetővé téve számos tevékenységet a mindennapokban. Azonban ez a sokoldalúság és mobilitás magas sérülékenységet is jelent. A Váll Röntgen Vizsgálat kulcsfontosságú eljárás a váll területén fellépő fájdalmak, sérülések és betegségek diagnosztizálásában. Az Újbuda Medical Center magas színvonalú technológiával és szakértelemmel várja pácienseit, hogy minél előbb visszatérhessenek a fájdalommentes élethez.Mikor Javasolt a Váll Röntgen Vizsgálat

A vállöv rendkívüli mobilitása és terhelhetősége ellenére sajnos nem immunis a sérülésekre és a különféle degeneratív betegségekre. A Váll Röntgen Vizsgálat kritikus fontosságú lépés lehet, ha szembe kell nézni vállfájdalommal, mozgáskorlátozottsággal, vagy ha egy friss sérülés következményeit kell felmérni. Ez a vizsgálat több különböző helyzetben válik indokolttá, melyek közül a leggyakoribbak az alábbiak:

  • Sérülések és Traumák: Esések, közlekedési balesetek, sportolás közbeni ütközések vagy egyéb fizikai trauma eredményeképpen bekövetkezett vállsérülések esetén a váll röntgen vizsgálat elengedhetetlen a csonttörések, ficamok és egyéb strukturális károsodások azonosításához.
  • Krónikus Fájdalom: Amennyiben a vállfájdalom tartós, és nem enyhül pihenés, gyulladáscsökkentők használata vagy fizikoterápia hatására, a röntgen vizsgálat segíthet a fájdalom forrásának azonosításában.
  • Mozgáskorlátozottság: Ha a váll mozgástartománya korlátozottá válik anélkül, hogy egyértelmű okot tudnánk megállapítani, a röntgenfelvételek segíthetnek kizárni olyan strukturális problémákat, mint a csontkinövések vagy ízületi kopások.
  • Degeneratív Betegségek: Artrózis és egyéb degeneratív ízületi megbetegedések esetén a váll röntgen vizsgálata segít a betegség stádiumának megállapításában, ami elengedhetetlen a megfelelő kezelési terv kialakításához.
  • Előzetes Műtétek Utáni Ellenőrzés: Ha korábban vállműtéten esett át a páciens, időről időre szükség lehet röntgenvizsgálatra az ízületi struktúrák állapotának és a műtét hosszú távú hatásainak nyomon követésére.

A Váll Röntgen Vizsgálat nem csak a probléma azonosításában nyújt segítséget, de alapvető információkat szolgáltat a további kezelési lehetőségekről is, legyen szó konzervatív terápiáról vagy szükség esetén sebészeti beavatkozásról. Az Újbuda Medical Center szakértői csapata a legmodernebb digitális röntgentechnológiát használva biztosítja a gyors és pontos diagnózist, ami lehetővé teszi, hogy a páciensek a lehető legjobb kezelésben részesüljenek. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy a vizsgálat során a páciensek a lehető legkisebb sugárterhelésnek legyenek kitéve, biztosítva ezzel a vizsgálatok maximális biztonságát.Váll Röntgen Menete

A váll röntgen vizsgálat egy alapvető, mégis létfontosságú lépés a vállpanaszok diagnosztizálásában. Az Újbuda Medical Center modern digitális röntgentechnológiájával és magas szintű szakértelmével biztosítja, hogy a vizsgálat gyors, pontos és a páciensek számára lehető legkényelmesebb legyen. De mi is történik pontosan egy ilyen vizsgálat során?

Előkészületek: A vizsgálatra való érkezéskor a páciens egy rövid konzultáción vesz részt, ahol a röntgen technikus vagy a kezelőorvos tájékoztatja a vizsgálat menetéről, valamint a páciens aktuális egészségi állapotáról és a vizsgálat indikációjáról kérdez. Ebben a szakaszban fontos megemlíteni minden korábbi műtétet, esetleges terhességet vagy bármilyen állapotot, ami befolyásolhatja a vizsgálat menetét.

A vizsgálatra való felkészülés: A páciensnek eltávolítania kell minden ékszert és fémtárgyat, amely befolyásolhatja a röntgenfelvételek minőségét.

A felvétel elkészítése

A pácienst az asszisztens óvatosan különböző pozíciókba helyezit kell a röntgenasztal mellett vagy rajta, hogy a vállat több szögből is meg lehessen vizsgálni. A technikus gondosan helyezi a pácienset a különböző pozíciókba, így biztosítva a lehető legjobb minőségű képek elkészítését. A váll röntgen vizsgálat során a páciensnek mozdulatlanul kell maradnia néhány másodpercig, amíg a képek elkészülnek.

 

Váll Röntgen Ára

Az Újbuda Medical Center elkötelezett amellett, hogy páciensei számára nem csak magas színvonalú, de költséghatékony szolgáltatásokat is nyújtson. Ez alól a váll röntgen vizsgálat sem kivétel, melynek díjazása egyszerű és átlátható.

A váll röntgen ára nálunk egységesen 12.500 forint. Fontos kiemelnünk, hogy ez az ár nem függ a felvételek számától vagy azok irányától; legyen szó akár 2 vagy 3 irányú röntgenvizsgálatról, a költség változatlan.

Ne hagyja, hogy a vállfájdalom korlátozza mindennapi tevékenységeit vagy rontsa életminőségét. Az Újbuda Medical Center készen áll arra, hogy segítsen az Ön gyors és hatékony diagnosztizálásában és kezelésében. Foglaljon időpontot online váll röntgen vizsgálatra, hogy minél előbb visszanyerhesse szabadságát és fájdalommentes mozgását!

Ha személyre szabott tanácsra vagy további információra van szüksége, kérjük, hívja központi számunkat: +36 1 550 7 550.