Csontos medence röntgen vizsgálat

Mikor javasolt medence röntgen felvétel? 

A röntgenfelvételen látható a medence, az alsó végtag függesztőöve a keresztcsonttal együtt. A medencecsont része a csípőcsont, az ülőcsont és a szeméremcsont, mindegyik páros csont. A medence kapcsolja a gerincoszlophoz az alsó végtagokat.

 

A medence röntgenfelvételére a teljesség igénye nélkül leginkább balesetek után, fejlődési rendellenességek, csípőízületi porckopásos folyamatok (artrózis), a csípőízületeket érintő gyulladásos folyamatok, vagy daganatok gyanúja, továbbá a medenceöv műtétei után van szükség. A csípőízületi traumák (combnyaktörések) esetén az érintett területről külön felvételek is készülnek.

 

Mikor javasolt anteroposterior (AP) medence röntgen vizsgálat?

Az anteroposterior, AP medence röntgenfelvétele a medence csontjainak és az azokat körülvevő struktúráknak a vizsgálatára szolgál, segítségével különböző kóros elváltozások és sérülések diagnosztizálhatók.

 

A medence röntgen vizsgálat menete 

A páciens a vizsgálat előtt felső testéről minden ruhát eltávolít az ékszerekkel egyetemben. A röntgenfelvételhez az asszisztens állítja be a beteget, derekára pedig egy sugárvédő kötényt helyez. 

Fontos, hogy a beteg a vizsgálat közben mozdulatlan maradjon és kövesse a légzésre vonatkozó utasításokat. A vizsgálat teljesen fájdalommentes, az egyedüli kényelmetlenséget a páciens előtti röntgenfal hidegsége okozhatja. A vizsgálat semmilyen előzetes előkészületet nem igényel. 

A vizsgálat kürölbelül 5 percet vesz igénybe. A vizsgálatról minden esetben írásos lelet készül, melyet a páciens a vizsgálatot követő 2-4 munkanapon belül kap meg elektronikus, vagy igény szerint nyomtatott  formában. 

 

Medence Röntgen Ára

A medence röntgen jelenlegi ára az Újbuda Medical Centerben: régiónként 12.500 ft, ez tartalmazza a vizsgálat és a lelet árát. 

Amennyiben a képi felvételeket adathordozóra kiírva kéri a páciens további vizsgálatai céljából, a Cd ára 1900 Ft, a pendrive 4500 ft. 

 

Csontos medence röntgen azonnal beutaló nélkül! Foglaljon időpontot most! 

telefonon a +36 1 550 7 550-es számon. Tegyen lépést az egészséges jövő felé az Újbuda Medical Center segítségével!